Sport

Labdarúgás: Nagy az érdeklődés a HFC Akadémia iránt

Labdarúgás: Nagy az érdeklődés a HFC Akadémia iránt

2011. december 8., csütörtök
Labdarúgás: Nagy az érdeklődés a HFC Akadémia iránt

Amint arról korábban már beszámoltunk, az őszi szünetet kihasználva kiválasztó felmérést hirdetett a Hódmezővásárhelyi Futball Club nyílt Akadémiája a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény 2012. őszén immár ötödik évfolyamát kezdő labdarúgó osztályába. A november elejei kiválasztóra közel ötven fiatal labdarúgó jelentkezett és közülük már mintegy húsznak - akik megfeleltek a követelményeknek - felvételi lehetőséget ajánlott a klub és az iskola.

Az első kiválasztás után azonban nem állt le a jelentkezők rohama és folyamatosan keresték a Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémia (HLA) szakembereit azok a fiatalok, akik az első kiválasztóról lemaradtak. Kandó Róbert és Jenei Péter edzők a klub és az iskola vezetésével egyetértve úgy döntöttek, hogy december 5-ére pótkiválasztást hírdetnek. Hétfőn délelőtt az esős idő ellenére nagy volt a nyüzsgés a vásárhelyi stadion öltözőfolyósóján, hiszen a szülők és barátok kiséretében az előzetesen vártnál is többen, összesen 38-an regisztráltatták magukat a kiválasztóra. A döntő többségében 1995-1997 között született labdarúgók az ország 21 településéről érkeztek, de ismét volt jelentkező a Vajdaságból is. A megyei labdarúgó klubok közül érkeztek játékosok Sándorfalváról, Deszkről, Csongrádról, Makóról, Szegedről, Nagymágocsról, Fábiánsebestyénről, Röszkéről, Szentesről és Kistelekről, míg a megyén kívül Békéscsabától Kiskunhalasig, Lakitelektől Mélykútig, Kunszentmártontól Helvéciáig széles volt a települések palettája. A kiválasztás során végzett gyakorlatokat a HFC öt edzője - Kandó Róbert, Jenei Péter, Szűcs Róbert, Vinnai István és Neményi Béla - figyelte árgus szemekkel, míg zárásként a fiatalok négy csapatot alkotva 30 perces mérkőzésen is megmutathatták tehetségüket. A kiválasztó zárásaként Orbán István az Eötvös József Székhelyintézmény igazgatója és Kandó Róbert a HLA szakmai igazgatója tartott tájékoztatót, majd válaszoltak a szülők és a fiatalok kérdéseire. A pótkiválasztó kiértékelése még a téli szünet előtt megtörténik, az már biztosnak látszik, hogy 8-10 fiatalnak felajánlják a felvétel lehetőségét, így lassan betelik a sportosztály 35 fős évfolyama. Bár a csapatok többsége már befejezte az edzéseket, a vásárhelyi klub szakemberei nem álltak le a munkával, hiszen egy hazánkban még nem túlzottan elterjedt formát választva december 10-ére (szombatra) az ifjúsági- és felnőtt csapatokban szereplő fiatal (1990-1994 között született) játékosok számára hírdettek kiválasztót. A szakemberek 10-15 fő jelentkezésére számítottak, de napokkal a kiválasztó előtt már meghaladta a jelentkezők száma a félszázat. Szombaton délelőtt tehát ismét megtelnek az öltözők a vásárhelyi stadionban, a HFC vezetői pedig abban reménykednek, hogy jónéhány fiatal januárban már kék-sárga színekben kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.