Sport

Hátország: Fülöp gólja őszi aranyat ért a SZEOL-Tisza Volánnak + FOTÓK

Hátország: Fülöp gólja őszi aranyat ért a SZEOL-Tisza Volánnak + FOTÓK

2011. november 24., csütörtök
Hátország: Fülöp gólja őszi aranyat ért a SZEOL-Tisza Volánnak + FOTÓK
Hétvégén befejezték az őszi szezon küzdelmeit a SZEOL-Tisza Volán SC U17-es és U19-es csapatai is a II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában. Beszámoló a Szolnok elleni meccsekről. Az U19-es mezőnyben a második Szolnokot fogadták a listavezető szegediek. A rangadó 14. percében egy szögletet követően André Milán fejelt a kapuba, így a vendégek meglepetésre megszerezték a vezetést (0-1). Ezután a Szeged más sebességi fordulatra kapcsolt, mint ellenfele, és űzte-hajtotta a őket. Elképesztő fölényben játszottak a hazaiak, de a kapu előtt elfogyott a tudomány - mindig hiba csúszott a befejezésekbe. A szünetben a SZEOL-csapat szinte "sort cserélt", és továbbra is folyamatos nyomás alatt tartotta a riválist. Már-már úgy tűnt, hogy a bekkelő Szolnok kihúzza a végéig egygólos vezetéssel, de a 90. percben Csukát buktatták a 16-oson belül, és a jogos büntetőt Fülöp Csaba magabiztosan értékesítette! (1-1). Összességében komoly különbség volt a két csapat között, mert a hazaiak folyamatos presszing alatt tartották a szolnoki kaput. A sors igazságtalansága lett volna, ha nem sikerül egyenlíteniük a szegedieknek!. Ha a hazai gól korábban születik, akkor a SZEOL-Tisza Volán SC vélhetően megszerezte volna a győzelmet is, amelyre helyzetei alapján rászolgált volna. Így is megőrizte azonban három pont előnyét a tabella élén a Szolnokkal szemben! Ami az U17-esek párviadalát illeti, a két csapat egymásnak esett már az első pillanatokban, és egy élvezetes, nagy iramú találkozót vívtak. A Szeged dolgozta ki a helyzeteket, és már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést: ám legalább öt-hat óriási helyzetet puskázott el az első játékrészben... A második félidő elején egy kirúgást követő rossz labdalevételből a Szolnok egyik kontrája jól sikerült. A bal oldalon vitték fel a labdát, majd a középre lőtték, amit a hazai kapus középre tenyerelt ki, Tóth Péter pedig könnyedén a hálóba emelt... (0-1) Az 58. percben válaszolt a hazai csapat: Komáromi András büntetőjét nem tudta fogni a vendégkapus (1-1). Továbbra is támadásban maradt a szegedi alakulat. Kitámadott, és egyik helyzetet a másik után dolgozta ki. Gólt viszont mégis a vendéggárda szerzett. Egy kontratámadás végén a 72. percben Kovács András juttatta újra vezetéshez a szolnokiakat, mint utólag kiderült, kialakította ezzel a végeredményt. A szegediek hiába birtokolták többet a labdát, és hiába folyt szinte egész meccsen a vendégek térfelén játék, a gólokat a szolnokiak szerezték, így jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően elvitték a három pontot. Az őszi szezon a végéhez érkezett: az U19-esek küzdelmében a 32 pontos SZEOL-Tisza Volán SC áll az élen hárompontos fórban az üldöző Szolnokkal szemben. A 10 pontos SZEOL-Szeged 2011 a tizedik helyet foglalja el. Az U17-es II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában a 21 pontos SZEOL-Tisza Volán SC a hatodik, míg a 20 ponttal álló SZEOL-Szeged 2011 a hetedik helyen telel.

U19-es kiemelt II. osztály Dél-Keleti csoport, az 1. fordulóból halasztott meccsen:

SZEOL-Tisza Volán SC – Szolnoki MÁV UFC 1-1 (0-1). Szeged, vezette: Török Sándor. SZEOL-Tisza Volán SC: Garamvölgyi Cs. (Szabó M.) – Farkas M. (Szabó T.), Szecska D., Dóra T., Barta K. – Péter-Szabó T., Csányi P. (Szalai N.), Forró A., Fülöp Cs. – Varga M., Mucsi M. (Csuka T.). Edző: Hüvös Gábor. Szolnok: Gerhát D. - Harangozó G., Győrfi P., Szeberényi D., Gellért O., Demeter V., Kállai R., Gazdag Gy., André M. (Koós M.), Kiss P. (Mészáros M.), Annus Á. Vezetőedző: Horváth Csaba. Gólszerzők: Fülöp Cs. (90'), illetve André M. (14') Kiállítva: Varga M. (92')

U17-es kiemelt II. osztály Dél-Keleti csoport, az 1. fordulóból halasztott meccsen:

SZEOL-Tisza Volán SC – Szolnoki MÁV UFC 1-2 (0-0). Szeged, vezette: Borbás Bottyán Aurél. SZEOL-Tisza Volán SC: Hegedűs K. – Király M., Gyulai D., Szőllősi D., Bokros M. (Csepregi A.) – Komáromi A., Fodor B., Bartyik R., Szentes-Bíró T. – Szil Zs., Tóth G. Edző: Lehota István. Szolnok: Kosaras M. - Kemény A., Kovács T., Tóth F. (Pekár Sz.), Tóth P., Rézsó P. (Jakab P.), Makai Á., Nagy D., Somogyi Sz. (Móra F.), Kovács Sz., Kovács A. Vezetőedző: Molnár István. Gólszerzők: Komáromi A. (59'), illetve Tóth P. (49'), Kovács A. (72') Kiállítva: Móra F. (59')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.