Sport

Kézilabda: a León volt a profibb, nehéz helyzetben a Pick + FOTÓK

Kézilabda: a León volt a profibb, nehéz helyzetben a Pick + FOTÓK

2011. október 15., szombat
Kézilabda: a León volt a profibb, nehéz helyzetben a Pick + FOTÓK
Kiegyenlített első félidő után későn vette fel a vendégek ritmusát a Pick Szeged a második félidőben, s a spanyol rivális végig tartani tudta ezután előnyét. Fero Sulc brillírozott, de ez kevés volt.
31
-
35
Pick Szeged
-
Reale Ademar León
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 3. forduló
Nagy várakozás előzte meg a találkozót, hiszen a Pick Szeged számáéra különösen nagy fontossággal bírt sikerül-e pontot, pontokat szerezni a folytatásra. Ennek megfelelően kezdtek a hazaiak, akik közül rövid idő alatt kiemelkedett a bombaformában, gólerősen játszó Fero Sulc, illetve eleinte Zubai Szabolcs is eredményesen volt megjátszható beállóban. A Pick Szeged többször is vezetett három góllal az első félidőben, azonban nagyon érezhető volt Ancsin Gábor és Törő Szabolcs, két meghatározó ember hiánya, valamint Rajko Prodanovics sérülése - a szerb szélső ennek ellenére lőtt gólokat, hozzájárulva csapata első félidei jó játékához. A hajrára felpörgött a León, elsősorban Garcia Robledo és a szlovák szélső Martin Stranovsky játékának köszönhetően - utóbbi az első félidő utolsó másodpercében egyenlített (16-16). A második játékrészt álmosan, beragadva kezdte a Skaliczki-legénység, a spanyolok zsinórban négyet lőttek. A Pick folyamatosan próbált felzárkózni, azonban nem sikerült tartani a vendégek két ászát. A félidő közepén már hattal ment a vendég csapat, nehezen találta ellenszerüket a Pick. Ráadásul az első félidőben kulcsfontosságú indulások is kudarcot vallottak a León kiváló napot kifogó cserekapusával, Venio Loserttel szemben, aki egy alkalommal Vadkerti Attila ziccerét, majd ismétlését és Nagy Norbert kísérletét is hárítani tudta. A végére kettőre feljött a fantasztikus szurkolótábor tüzelte hazai gárda, ám kulcspillanatban, 24-26-nál túl szigorú ítéletükkel az orosz játékvezetők kizárták Czina Józsefet a védelem tengelyéből. A hátrány megakasztotta a Tisza-partiak felzárkózását, egyúttal esélyt teremtve a León előtt, hogy eldöntse a találkozót - a spanyolok éltek is a lehetőséggel és nem is engedték már ki a győzelmet a kezük közül. A vége 31-35 lett, s harmadik vereségével nehéz helyzetből várhatja a folytatást a Pick. Legközelebb október 23-án játssza következő mérkőzését a Pick a Partizán Beograd ellen idegenben.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 3. forduló:

Pick Szeged - Reale Ademar León 31-35 (16-16) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Zotyin, Volodkov (oroszok) Pick Szeged: TATAI - Prodanovics 2, Buday 5, Lékai 4, ZUBAI 5, SULC 10, Vadkerti 3. Csere: Mikler (kapus), Bajorhegyi 1, Pribanic, Czina, Nagy N. 1. Vezetőedző: Skaliczki László. León: Yeste - Krivoslikov 4, Vecilla, Dipanda 1, Candau, Goni Leoz 4, STRANOVSKY 9. Csere: LOSERT (kapus), ROBLEDO 9, González 3, Cutura 3, Pasarin 2, Cabello. Vezetőedző: Isidoro Martínez Martín. Hétméteres: 5/5, ill. 2/2. Kiállítás: 6 perc, ill. 4 perc. Piros lap: Czina (51') Skaliczki László: "Sulc remekelt ma is, de nagyon kevesen vagyunk erőnlétileg, túl sok gólt kapunk, folyamatosan felőrlődünk a találkozókon. Jól kezdtünk, harcosságunk és a küzdeni akarásunk is jó volt, de végül vereséget szenvedtünk, miután rosszul kezdtük a második félidőt. A Leónnak meg kellett küzdenie ezért a győzelemért, ennek örülök." Martin Martínez: "Nem kezdtünk jól, de negyedóra után felvettük az ellenfél ritmusát.Jobbátlövő poszton csere után feljavultunk, majd a második félidőben remek kapusteljesítménnyel nyerni tudtunk." Czina József: "Jól teljesítettünk a meccs elején, de Ancsin hiányában, és a sérüléssel küzdő Prodanoviccsal nehéz volt megfelelnünk. Kizárásommal nem értek egyet, a lehető legrosszabbkor ért minket, ráadásul ellenfelem is elismerte, hogy nem volt súlyos fault." Venio Losert: "Nem lepődtünk meg Szeged erején, tudtuk hogy nehéz feladatunk lesz. Az első félidő hajrájában,m és a második elején alapoztuk meg a későbbi győzelmünket."

Online közvetítésünk:

60' Gonzalez végleg eldönti, 30-34. Sulc tizedszer, 31-34. Az EHF-es kolléga eksztázisban. Krivoslikové az utolsó szó, 31-35. Felőröltek minket.
59' Kivédekezzük, Bajorhegyi szélről robog be megállíthatatlanul, 29-33. Vadkerti elcsípi középkezdésnél a labdát, szorongatják, lő, Losert védi, hetes. Buday a vonalon, 30-33.
58' Robledo lentről, csípőből fel a sarokba... 27-33. Ennyi. Buday hetese, 28-33.
57' Lékai gólt lő, de belefújnak... Sulc labdája sistereg, Losert rajta van.
56' Vadkerti óriási lendületben szintén, 27-31! Stranovsky is, 27-32.
55' Szépen járatjuk, Vadkerti, Sulc, Lékai, Máté belemegy a falba, lenn marad, támadóhiba... Pasarin tarthatatlan lendülettel, 26-31.
54' Goni Leozt nem zavarja a légósziréna, bevágja a 29. góljukat. Meg a 30. is az övé... Időkérés itt.
53' Robledo sokadszor, 25-28. Lékai újra a meccsben, na végre! 26-28! Hát nem hagyjuk azt a hajót olyan könnyen elmenni! Candau két perc.
52' Stranovsky jut heteshez, az órát meg nem állítják meg az oroszok. Belövi Stranovsky, 24-27. Lékai válaszol, robban a csarnok! 25-27!
51' Határozottan nyomasztja a vendégeket a katlan! Vadkerti indul, ejt, 24-26! Cutura elesik, Czinát kizárják...
50' Gonzalez estében pattint fölé. Sulc bombája Losert kezein hal el. Dipanda a földön. Metallica a hangfalakban, Sad but true. Kemény meccs, kemény zene.
49' SULC csupa nagy betű, 9. gólja! 23-26!
48' Igazi katlanhangulat, miközben már rég passzívak a spanyolok. Ki is bekkeljük. Dob, sziréna, kereplő, duda, taps, torok, mindennel harcol a lelátó.
47' Zubai kap egy nagyot a darálóban. Marad a labda nálunk, marad a hatgólos spanyol előny. Most már csak öt, Lékai. Már csak négy, Nagy Norbi indult! 22-26!
46' Sulc a mi hősünk, 20-25! Cutura harmadszor, 20-26.
45' Sulc harcol! Ő a felvidéki tüzér, 19-24! Hetedszer veszi be a León várát. Pasariné az ellencsapás, 19-25!
44' Stranovsky kényszerpihenőn. HARCOLJATOK! - zúgja a tábor.
43' Gonzalez gólemmozgással is megbirkózik az emberével, 18-24. Távolodik a hajó...
42' Sulc tör be, Buday elesik, semmi. Robledo tör előre, gól 18-23.
41' Robledo megint, pedig olyan rég hallottunk már róla... 18-22. Bajorhegyi kettő perc.
40' Lékai végre betalál! 18-21! Zúg a harcoljatok, Mikler ismét! Buday ellen belemenés. Nem jó most orosznak lenni Újszegeden...
39' Buday is Losertet teszi naggyá. Mélyponton a Pick, szárnyalnak az oroszlánok. Mikler véd!
38' Vadkerti kétszer vágja Losertbe a labdát indulás után, Nagy Norbert egyszer... Hihetetlen... Közben kapunk egyet, 17-21...
37' Passzív, jöhetünk. Buday tör be, elakad a falban, nincs kiállítás, vannak viszont cserék. Buday játszik be leheletfinoman Zubainak, aki elpattogtatja a labdát Losert mellett! 17-20!
36' Most a vendégek passzívak - szerintünk. A sporik hagyják, még csak a kéz sincs fenn...
35' Stranovsky a pályán, sajna, nem Tomás, hanem Martin, 16-20... Elől ismét rontunk, Zubai tarja fel Dipandát, hogy legalább ne induljanak.
34' Ötlettelen a hazai akció, el is adjuk a labdát. Gyerekek, ki kéne jönni az öltözőből, tart a meccs!
33' Beragadtunk, állva hagynak az oroszlánok, most Cutura, 16-19...
32' Vadkertivel szabálytalanok, nincs semmi, indul Stranovsky, 16-18...
31' Carmina Buranával indul a második félidő. Hőseposz készül? Mindenesetre a vendégek kezdenek. Stranovsky hetesből 16-17...
SZÜNET! Többször is fölénybe került a Pick, de alapvetően kiegyenlített erők küzdelme zajlik a pályán. Fero Sulc szerencsére bombaformában, "sül a keze", Zubai is rendre eredményes beállóban. Lékai két ziccert is hibázott, kissé árnmyéka önmagának egyelőre, de talán a folytatásban. A vendégek Robledo és Martin Stranovsky viszik a prímet. A végén kár a bekapott gólért hazai részről. Mindenesetre teljesen nyílt a mérkőzés, parázs, pörgős második félidő következik.
30' Pick akcióval ér véget a félidő. Eladjuk a labdát, Strranovsky indul, nézi az órát, az utolsó pillanatban lő, a jobb alsóba, 16-16... Ezért kár...
29' Rossz támadás után Robledo tarthatatlan, 15-15... Buday is, nem csak hetesből most már! 16-15!
28' Gonzaleznek inkább a rögbivel kellene próbálkoznia termete alapján, bele is tarol rendre a védelmünkbe. Aztán fölé lő.
27' Cutura balról, 15-14. Buday újabb hetest lőhet, Losert jön, és véd, pedig nem is svéd... Hanem bosnyák születésű.
26' Adrién Dipanda frizurája érdemelne pár keresetlen szót, de Zubait nem ijeszti meg, 15-13!
25' Robledo kétszer villan, máris 14-13...
24' Hosszasan támadunk, Sulc futtából bombáz! 14-11! Már féltucatnál jár Fero.
23' Újabb hiba támadásban, Goni Leozzal az élen indulnak, 13-11. Időt kér Skaliczki mester.
22' Gonzalez ismét rosszul, szélről ráadásul, Tatai véd, a kipattanóra nem figyelünk, Goni Leoz gonoszul bevágja... 13-10
21' Zubayt teremtik le, Buday lő hetest, 13-9!
20' Prodanovics és Vadkerti egy egészen különleges kínaival! 12-9! Tatai ismét óriásit véd.
19' Gonzalez mozgása több mint nehézkes, a lövése még annál is rosszabb...
18' Pribanic tartja szabálytalanul meg Pasarint, hetes, kettő perc. Krivoslikov bevágja, 11-9! Sulc ugrik, lő, taszajtják, szabaddobás. Aztán nincs gól.
17' Nem tud a León most mit kezdeni a hazai védelemmel, az induló Zubaival sem, amikor nekik kellene bekkelni! 11-8! Időt is kérnek a vendégek.
16' Kemény spanyol attak végén Vadkerti marad lenn. Tatai-bravúr! Pribanic érkezik. Sulc óriási bombája táncol a hálóban ismét!
15' Lékai indul és óriási ziccert... ront... Meg kéne nyugodni, ez a kapkodás nem nekünk kedvez...
14' Prodanoviccsal sem bírnak, 9-7 Stranovsky ismét, 9-8.
13' Hiba elől is, most jól kell védekezni. Nem sikerül, Robledo, 8-7.
12' Krivoslikov hetesből eredményes, 8-6. Magyar-spanyol meccs, szlovák és orosz gólok.
11' Aztán hiba itt, Stranovsky rohan le, 7-5. Aztán ismét honfitársa, Sulc, 8-5.
10' Jól védekezünk, ők is, Lékait védi Yeste.
9' Pasarin hát mögött passzol, Stranovsky bevágja szélen Sulc harmadszor! Szlovák perc után 7-4!
8' Nálunk látnak támadóhibát az oroszok, jön a León, de kibekkeljük, és Lékai és Zubai indul, utóbbi bevágja! 6-3!
7' Sulc süti el ismét egyik nagy lövését, 5-3! Jól védekezünk, jól indítunk, Vadkerti ellen szabálytalanság, miközben fejbe lövi a kapust.
6' Gonzalez beállóból szépít, 4-3. Támad a Pick jár a labda.
5' Buday hetese, 3-2 ide! Tatai hatalmasat véd, aztán Yeste nem, Prodanovics eredményes! 4-2! Óriási szurkolás kezdődik, van már félház is.
4' Robledo küzdi át magát Zubain, 2-2.
3' Dipanda egyenlít, Pasarint kiszórják. 1-1. Sulcot ünnepelhetjük, 2-1!
2' Tatai véd, Zubai indul, betör, 1-0!
1' A Pick kezd, megjöttek a maradék nézők, megkezdődött a szurkolás is. Ezt már halljuk. Az első hazai akciót nem sikerül jól befejezni.
16.10 Megkezdődtek a bemutatások, most következnek a mieink! Csendesebbek a szurkolók, mint szoktak, rezesbanda sincs, himnusz sem lesz. Nagy jó indulattal ezerre saccoljuk a nézőszámot.
16.05 Az EHF-tévén épp Skaliczki mester nyilatkozik, sajnos nem halljuk mit. A spanyol rádiós kollégát annál inkább, még meg sem kezdődött a meccs, de olyan sebesen beszél, mintha a hajrában lennénk egyenlő állásnál...
15.55 Különleges bemutatás kezdődik, a hazai csapat tagjainak neveit kedvenc zenéik követik.
15.50 A Pick eddig 24-szer csapott össze spanyol csapattal, 6-szor sikerült nyerni, 2 döntetlen mellett 16 vereség a mérleg. A tavalyi sorozatban a Valladolid volt az ügyeletes spanyol ellenfél, hazai környezetben akkor sikerült győzelmet aratni.
15.45 Közben már javában melegítenek a vendégek is.
15.40 Párhuzamosan zajlik a Szeged 2011 Cegléd elleni mérkőzése a SZVSE-stadionban. A vendégek kapusuk kiállítása után is előnyhöz tudtak jutni az első félidő hajrájában, ám az 53. percben, pillanatokkal ezelőtt, az első meccsén pályára lépő Orosz Márk egyenlített!
15.30 Kezdődik a hangolódás, pályán a Pick, melegítenek a mieink. Az EHF-es kolléga meglepődve böngészte, hogy Rajko Prodanovics is szerepel a Pick összeállításában, noha korábban sérüléssel bajlódott. A León rajtlistáját rendben találtuk.
15.00 Köszöntjük Kedves Olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol bő egy óra múlva kezdődik a Pick Szeged élet-halál harca a Bajnokok Ligájában. Élet-halál harc, hiszen ha ma nem sikerül nyernie a Skalczki-legénységnek, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül a csapat a továbbjutást jelentő helyek megszerzéséért vívott harcban. Röviden: a Leónt verni kell itthon!

Korábban írtuk:

Nehéz, küzdelmes, parázs csatára számíthat aki kilátogat ma délután az újszegedi sportcsarnokba. Az viszont biztos, hogy a tegnap a térdével műtött Törő Szabolcsot, s az ifjú, tehetség Ancsin Gábort sem láthatja ma a közönség - utóbbinak pihenést írtak elő. Törő szombaton tér haza Tatáról. "Nem hinném, hogy kimegyek a León elleni meccsre, hiszen a hosszú út rendesen megviseli majd a lábam, inkább otthon nézem tévén a meccset. Azt viszont tudom, hogy nyolc hét a felépülésem, bízom benne, hogy két hónap múlva játékra jelentkezhetem. Nagyon szorítok a fiúknak, hogy nyerjenek szombaton a León ellen. Bízom benne, hogy a közönségünk sokat segít majd a srácoknak" - nyilatkozta a válogatott szélső a csapat honlapjának. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.