Sport

Kézilabda: a hatodik skalpot is övére tűzte a Pick

Kézilabda: a hatodik skalpot is övére tűzte a Pick

2011. szeptember 23., péntek
Kézilabda: a hatodik skalpot is övére tűzte a Pick
Könnyedén verte a Mezőkövesdet a Skaliczki-legénység a péntek esti bajnokin, így megőrizte hibátlan mérlegét a Budapest Bank Férfiligában. Továbbra is százszázalékos a Pick Szeged együttese a férfi kézilabda NB I-ben, miután hazai pályán rendkívül könnyedén intézte el a Mezőkövesdi KC-t gárdáját. A Tisza-partiak az első félidőben izgalommentesen játszottak el a vendégekkel, gólra gólra növelték előnyüket. A szünetben 18-11-et mutatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője. A második játékrészben is folytatódott a hazai parádé, ahogyan várni lehetett, nem volt egy súlycsoportban a két együttes. A borsodiak hátránya egyre csak nőtt, száguldott a Pick, a 49. percben Beocsanin sikeres hetesét követően már húsz volt közte (37-17). A hajrára egy kicsit lazábbra vették a figurát a srácok, spóroltak az energiával a soron következő feladatokra is gondolva. Ezzel lehetőséget teremtettek a mezőkövesdieknek a zárkózásra, s ők - amennyire bírtak - éltek is a lehetőséggel. A 42-27-es végeredmény hűen tükrözi a pályán látottakat, a Pick Szeged úgy győzött rendkívül magabiztosan és megérdemelten, hogy nem is kellett mindent kiadnia magából, s számos játékelemet, felállást tesztelni tudott a hatvan perc során. Hat mérkőzésből hat győzelem tehát a mieink mérlege a bajnokságban. Ancsin Gáborék legközelebb szeptember 27-én (kedden) vívnak bajnoki mérkőzést, amikor is 18 órai kezdettel a Kecskeméti KSE-nél vendégszerepelnek. Ezt követően pedig már BL-fellépés vár a szegedi közönség kedvenceire: október 2-án (vasárnap) 19 órától a német sztáregyüttes, a Kiel lesz az ellenfél az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB I 5. forduló:

Pick Szeged - Mezőkövesdi KC 42-27 (18-11). Újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli. Pick Szeged: Tatai – Nagy 1, Ancsin 6, Buday 4 (2), Sulc 3, Zubai 3, Vadkerti 5. Csere: Mikler, Tóth (kapusok), Czina 1, Prodanovics 5, Lékai 8, Pribanic 3, Beocsanin 2 (2), Törő. Edző: Skaliczki László. Mezőkövesd: Pallag – Lezák 2, Korsós 9 (4), Gyuris 1, Fekete, Molnár 2, Kupi 3. Csere: Holló (kapus), Rosta M., Nyikes, Bécsi 4 (1), Szabó 2, Németh 1, Barta 3, Gubó. Edző: Rosta István. Hétméteresek: 4/4, illetve 5/5. Kiállítások: 12, illetve 6 perc. További pénteki mérkőzés: MKB Veszprém - Kecskeméti KSE 41-18 (22-7)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.