Sport

Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

2011. szeptember 2., péntek
Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

A hétről hétre jelentkező Góllesenben Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója árul el kulisszatitkokat a Csongrád megyei labdarúgásról.

A Csongrád megyei igazgató ezúttal a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa rajtjáról, illetve a megyei bajnokságok utóbbi két fordulójának eseményeiről osztja meg gondolatait az olvasókkal. Azt sem titkolja, sok kritika érte az igazgatóságot a szerdai bajnoki játéknap miatt - cikkünkben elárulja, mi indokolta ezt a döntést. "Nagy örömmel tölt el, hogy a megyei I. és II. osztály egyértelműen erősebb és élvezetesebb lett, mint korábban volt. Ezt igazolja, hogy már az első három fordulóban számos rangadóra került sor. Csak szemezgetve az első vonalból, a Dorozsma - Csongrád, az Algyő - Mórahalom, a Csongrád - Kistelek vagy az Ásotthalom - Dorozsma összecsapás hatalmas harcot, kiegyenlített küzdelmet hozott, s vagy egy-egy gól döntött valamely fél javára, vagy nem is bírtak egymással a csapatok. Igen sűrű a mezőny, sok az ambiciózus együttes, remélem, ez a lendület a továbbiakban is kitart" - kezdte

Nógrádi Tibor

.

A szerdai játéknapról - pró és kontra

A sportvezető elismerte: sok kritikát kaptak amiatt, hogy hétköznapra írták ki a megyei I. és II. osztály 3. fordulójának mérkőzéseit. Álláspontja azonban világos: csak később derül ki, helyesen döntöttek-e. "Csak az őszi szezon végén vagy a tavaszi elején fogjuk látni, hogy jól jártunk-e el, bölcsen döntöttünk-e, vagy jobb megoldást is találhattunk volna. Tudni kell: a bajnokságok az augusztus 20-i hétvégén indultak, aminek mindenki nagyon örült. Amatőr bajnokságot hamarabb indítani igencsak kockázatos a csapatok létszámára tekintettel, hiszen így is akadnak olyan gárdák, melyek csak szeptember elejére állnak össze (elég, ha csak az USC Tanárképzőre, a Maroslelére vagy a Csanádpalota II.-Ambrózfalvára gondolunk). Az őszi szezon december 3-án zárul, a tavaszi március 10-én kezdődik. Ha a december 10-i vagy a március 3-i hétvégére teszünk fordulót, az is komoly kockázatot kockázatot rejtett volna magában, már ami az időjárást illeti. Ha kifogunk egy hosszú, kemény telet, amire több példa volt az utóbbi időben, akkor vagy a pályákat tesszük tönkre, vagy a labdarúgásra kevésbé alkalmas körülmények között kényszerítjük játékra a csapatokat. Elismerem, amatőr osztályokban gondot okozhatott a szerdai játéknap is, de úgy vélem, az ambiciózus együttesek meg tudták, meg tudják oldani a munkahelyi és edzésproblémákat" - fejtette ki Nógrádi Tibor. Hozzáfűzte: jó példát szolgáltattak erre azok az alakulatok, melyek tavasszal a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa szerdai fordulóiban meneteltek. Ami a kupát illeti, az igazgatónak kettős érzései vannak a múlt heti rajttal kapcsolatban. Egyrészt felfedezte azt a lendületet és pozitív fogadtatást, ami a tavaszt is jellemezte, másrészt viszont szomorúsággal töltötte el, hogy akadtak olyan csapatok, akik számára nyűgnek tűnik ez a sorozat. "Már az 1. fordulóban több rangadót, illetve hatalmas presztízscsatát láthattunk. A Kistelek - Hódmezővásárhely meccsen mindkét felet dicséret illeti, hogy megalkuvás nélkül küzdött a továbbjutásért. Végül a büntetők döntöttek a vendégek javára, s úgy hiszem, a kupa rangját emeli, hogy versenyben maradt az NB III-as együttes. Ugyanakkor kiemelendő, hogy markáns teljesítménnyel rukkolt elő a megfiatalított hazai gárda, mely méltó utóda lehet a 2011-es bajnokcsapatnak. Az erős küzdelmet mi sem bizonyítja jobban, mint hogy múlt szerdán négy párharc is tizenegyespárbajba torkollott" - beszélt a jó hírekről.

Hétfőn 11 órakor lesz a kupa 2. körének sorsolása

Az "árnyoldallal" kapcsolatban viszont kiemelte: több kis, megye III-as csapat (lásd Gyálarét, Víziközmű-Alsóváros) nem tett meg mindent azért, hogy megoldást találjon idegenbeli mérkőzésének lejátszására. Ezt sajnálatosnak tartja a megyei igazgató, ugyanakkor megígérte: mindenben segíti majd a megyei labdarúgás szereplőit, hogy ugyanolyan komolyan tudják venni a kupát, mint az előző kiírásban a negyeddöntőig jutó megye III-as Mártély. A kupának ugyanis a "kicsik" helytállása, vitézkedése adja meg a sava-borsát. "A magam részéről nagy izgalommal várom a 2. forduló sorsolását, melyre szeptember 5-én, hétfőn 11 órakor kerül sor a SZEGEDma.hu szerkesztőségében. Ezt megelőzően még nagyszerű futballélményeket kívánok minden vezetőnek, sportlónak és szurkolónak az előttünk álló hétvégére" - zárta Nógrádi Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.