Sport

Véget ért a Homokháti Hungária Kupa

Véget ért a Homokháti Hungária Kupa

2011. augusztus 21., vasárnap
Véget ért a Homokháti Hungária Kupa

Mórahalom bár méltó vendéglátója a magyar kajak-kenu válogatottnak, az elmúlt héten igazi tájfutó központ lett, mert 5 napon keresztül nemcsak házigazdája volt a Homokháti Hungária Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenynek, hanem polgárai be is fogadták azt. Az öt napos rendezvény vasárnap véget ért.

A húsz európai országból érkezett mintegy 1100 sportoló a sportág jellegzetességéből adódóan családostól érkezett, amelynek tagjai 49 kategóriából választhatták ki a számukra legideálisabbat. A két balotaszállási (Sasheverő) versenynap és az igen sikeres faölelési rekordkísérlet utána versenyzők Mórahalom utcáit töltötték be. A versenyt figyelemmel kísérő egyik helyi néző meg is jegyezte: érdekes, hogy olyan futóversenyt még soha nem láttam, ahol a rajt után nem együtt futnak, hanem szétválnak a szélrózsa minden irányába! A Kupa két utolsó napja az ásotthalmi tanerdőben zajlott, így a versenyzők ízelítőt kaphattak a 32 fokos hőség, a mély, homokos talaj nyújtotta térségi specialitásokból. A versenyben napi győzteseket hirdettek, a legvégén pedig összetett eredményt úgy számoltak, hogy a leggyengébb napi eredményt nem számították be. Az így kialakult sorrend alapján a női elit kategóriában toronymagasan

Vera Müllerová

cseh versenyző nyert, míg férfi elit kategóriában szorosabb harcban

Dénes Zoltán

kalocsai tájfutó lett az első. A kupa eredményeit az

esemény honlapján

tekinthetjük meg. Csongrád megyei sportolók által elért első helyezések összetett eredmények alapján:

F10D:

Masa Bence

(Pusztamérgesi SE) - 27 indulóból 4 (!) napi győzelem

N10D:

Pálfi Fanni

(SZVSE) - 26 indulóból 4 (!) napi győzelem

N10DK:

Riesing Hanna

(SZVSE)

N14B:

Gera Krisztina

(SZVSE)

N14C:

Czibolya Lili

(Szegedi Bokorugrók TC)

N15C:

Faragó Mária

(SZVSE)

N21C:

Mátrai Szilvia

(SZVSE)

N45A:

Szerencsiné Csamangó Jusztina

(Pusztamérgesi SE)

N60:

Rostás Irén

(Hódmezővásárhelyi TC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.