Sport

Tarics Sándor a legidősebb olimpiai bajnok

Tarics Sándor a legidősebb olimpiai bajnok

2011. augusztus 17., szerda
Tarics Sándor a legidősebb olimpiai bajnok

Immár Tarics Sándor, az 1936-os berlini nyári játékokon aranyérmes magyar vízilabda-válogatott játékosa a legidősebb olimpiai bajnok.

Az eddigi doyen, az 1932-ben győztes olasz kerékpáros

Attilio Pavesi

közelmúltbeli haláláról

Paolo Marabini

, a La Gazzetta dello Sport című tekintélyes olasz sportnapilap szerkesztője számolt be az Olimpiai Bajnokok Klubjának (OBK) küldött üzenetében. A hír hitelesítését - mely szerint most már

Tarics

a legidősebb ötkarikás bajnok - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Tudományos Központja elhárította, amint azt

Patricia Eckert

koordinátor válaszában írta a NOB ilyen vonatkozásban nem rendelkezik pontos adatokkal - tájékoztatta az MTI-t szerdán az OBK.

David Wallechinsky

, a világ leghíresebb olimpiai statisztikusa azonban megerősítette a tényt. Ezek szerint Tarics Sándor, a San Francisco közelében, Belvederében letelepedett berlini aranyérmes, a földrengésbiztos épületek tervezésével világhírt szerzett mérnök, aki szeptember 23-án tölti be 98. életévét a világ jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnoka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.