Sport

Labdarúgás: Mezőkövesden javítana a Szeged 2011

Labdarúgás: Mezőkövesden javítana a Szeged 2011

2011. augusztus 26., péntek
Labdarúgás: Mezőkövesden javítana a Szeged 2011
A Szeged 2011 vereséggel kezdte meg az NB II Keleti csoportjának küzdelmeit. Szombaton Mezőkövesdre utaznak Bernáthék: a Borsod megyei csapat legutóbb a második helyen végzett a bajnokságban... A Mezőkövesd-Zsóry az első fordulóban 1-0-ra verte a DVSC-DEAC-ot, a Szeged 2011 egy felemás találkozón 2-1-re maradt alul idegenben a Szolnok ellen. A szegediek ráadásul kénytelenek felcserélni a pályaválasztói jogot is, hiszen a SZVSE-pálya felújítása a tervek szerint szeptember közepéig tart. A kék-feketék csatára, Kulacsik Tamás szerint ha támadó szellemben fociznak majd, s az igazolási problémák és a sérülések is rendeződnek majd, akkor nem lehet kérdés a pontszerzés.

Online

A Mezőkövesd-Zsóry – Szeged 2011 NB II-es találkozót online közvetítésünkben kísérhetik figyelemmel szombaton 17.30-tól!
Huszák Géza, a Mezőkövesd vezetőedzője portálunknak elmondta, bár a Szeged 2-1-es vereséggel rajtolt, ebből még nem lehet messzemenő következtetést levonni, hiszen a szolnoki eredmény szoros meccsre utal. „Mi azonban mindenképpen győzni szeretnénk. Az ellenfelünk most alakult, a pályaválasztói jogot is felcseréltük, mert még Szegeden nincs minden rendben e kérdésben. Össze kell még szoknia ellenfelünknek, szemben velünk, hiszen mi egy összekovácsolódott brigád vagyunk. Itthon ezeket a meccseket nekünk meg kell nyernünk, ahhoz, hogy alapvető célunkat, az első öt hely valamelyikét elérjük. Azonban tudni kell, az az NB II-ben nincs könnyű meccs, ezt az elmúlt szezonban megtapasztaltuk. A Kolozsvári-tanítványok jól játsszák a kontrát, erre kell figyelnünk. A középpályán nem szabad elvesztenünk a labdát, s így nem lesz terük Brinszkyéknek támadást építeni” – tette hozzá. Sajnos kijelenthető, az indulási nehézségek kőkemény sorsolással is párosultak a mieinknél. Pokolian nehéz lesz ugyanis pontot, pontokat szerezni az ezüstérmes otthonában, mely együttes számos korábbi NB I-es futballistát (hogy csak egy-két nevet említsünk: Szántai Levente, Vámosi Csaba, Elek Norbert, Zováth János) vonultat föl. „Könnyű helyzetben továbbra sem vagyunk. Ha a szolnoki második félidei játékunkat tudjuk átmenteni, akkor szoros eredményt érhetünk el, és akár pontokkal is távozhatunk majd Mezőkövesdről” – latolgatta az esélyeket Kolozsvári János, a Szeged 2011 trénere. „Sajnos továbbra is megfogyatkozott kerettel utazunk majd. Kétséges a sérültjeink játéka, de ha elkerüljük azokat az alapvető védelmi hibákat, melyeket Szolnokon ejtettünk, elkerülhetjük a gyermeteg gólokat is. Nem vagyok pesszimista, inkább optimistán közelítem meg az esélyeinket. Ha a fent leírtakat betartjuk, nem lehet gond, nem vallunk szégyent” – szögezte le. A Mezőkövesd várható kezdőcsapata: Szántai – Kaszás, Vámosi Cs., Elek N., Sivák, Bagi, Zováth, Olasz, Török, Jeremiás, Hamar Á. A Szeged 2011 tervezett kezdőcsapata: Czirbus – Podonyi, Magyar, Gellér, Radnai, Batik, Brinszky, Kulacsik, Varga I., Gahwagi, Bernáth.

Így játszott a nyitányon a Mezőkövesd:

A labdarúgó NB II Keleti csoport 1. fordulójában: Mezőkövesd-Zsóry – DVSC Futball Szervező ZRT. 1-0 (0-0). Mezőkövesd: Szántai – Kaszás, Vámosi, Elek, Sivák, Bagi, Zováth, Olasz (Husanik), Török (Lipusz), Jeremiás, Hamar (Lakatos). Vezetőedző: Huszák Géza. Gólszerző: Hamar (61')

Az NB II Keleti csoport 2. fordulójának programja:

Augusztus 27. (szombat) 17.30: DVSC-DEAC - Orosháza FC, Egri FC - Békéscsabai Előre 1912, Restart-Ceglédi VSE - Balmazújváros., Kazincbarcika - REAC, Újpest II. - Szolnoki MÁV FC, Mezőkövesd-Zsóry - Szeged 2011. Augusztus 28. (vasárnap) 17.30: Vecsési FC - Nyíregyháza Spartacus, Budapesti Honvéd-MFA - Dunakanyar-Vác.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.