Sport

Ki? Honnan? Hová? – játékosvándorlás a megye II-ben + FOTÓK

Ki? Honnan? Hová? – játékosvándorlás a megye II-ben + FOTÓK

2011. augusztus 18., csütörtök
Ki? Honnan? Hová? – játékosvándorlás a megye II-ben + FOTÓK
Megyénk második vonalában főként az Üllés csapatát érte el a változás szele, ott a csapat gerince szinte teljesen átalakult. Összeállításunkban a Csongrád megyei II. osztályú bajnokság 18 csapatának játékosmozgását követhetik szemmel, illetve a kitűzött célokról nyilatkoznak a szakvezetők. A megyei II. osztály küzdelmei idén már nem kettő, hanem egy csoportba osztva, 18 csapat részvételével kezdődnek. Szent István ünnepén, augusztus 20-án rajtol az őszi szezon, amely a nyár végétől, egészen tél elejéig, december 4-ig tart majd. A start előtti napokban érdeklődtünk a csapatoknál a játékosmozgásokról, és megkértük a szakvezetőket, hogy néhány mondatban fessék le az esélyeket is. (A megyei I. osztályról írott hasonló összeállításunkat ide kattintva olvashatják el)

Bordány

Érkezett: Lippai Péter (Szatymaz), Sádt Tamás (Mórahalom), Fodor László (Tápé), Füleki Gábor (Üllés), Ruzsinszky Ferenc, Kasza Ferenc, Szentmártoni Csaba, Kurucsai Csaba (Baks) Távozott: Mihálffy László (Zsombó) Vezetőedző: Bozó Csaba Bozó Csaba: „A vezetőség célkitűzése az 1-5. helyek közötti zóna. A csapat megerősödött, minden egyes csapatrészünkbe sikerült meghatározó játékosokat igazolnunk.”

Csanytelek

Érkezett: Papp Zoltán, Tóth Miklós (Baks), Gyöngyösi Máté (Csongrád) Távozott: Papp Zoltán (Csongrád) Vezetőedző: Fehér László Fehér László: „Három hete edzünk folyamatában, de sajnos nagyon sokan családi és munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudnak gyakran edzésre járni, az átlaglétszám 12 fő. Elég mélyről kezdtük a munkát, már ami a fizikai állapotot illeti. A bennmaradást tűztük ki célul, de nehéz harc lesz. Én azonban optimista vagyok, a játékosokkal beszélve úgy érezzük, hogy a 12. helyet koncentrálással, egy kis többletmunkával el tudjuk érni.”

Csengele

A csengelei csapat részéről Kun-Szabó Tibor vezetőedző megkeresésünkre úgy reagált, hogy nem kíván a település labdarúgásáról nyilatkozni, és információkat elmondani portálunknak.

FK 1899 Szeged

Érkezett: Balogh László (Röszke), Kiss Krisztián (Bácsalmás), Krausz Márton (Bonyhád), Lukács Tamás (SZVSE). Távozott:Vezetőedző: Hüvös Gábor Havas Péter, elnök: „Szeretnénk felülmúlni az eddigi szereplésünket, az FK minden évben előrébb lép. Mi a hazardírozásban nem hiszünk, a fontolva haladók táborát gyarapítjuk.”

Földeák

Érkezett: Debreceni Dávid, Molnár Zsolt (Csanádpalota) Távozott:Vezetőedző: Tóth Imre Tóth Imre: „A tavalyi évhez képest szeretnénk előrébb lépni, de a bennmaradás a célkitűzés. Mindenki sokat – többen három műszakban – dolgozik a csapatból, nem is igazán tudtunk megfelelő létszámban készülni a bajnokságra.”

Fábiánsebestyén

Érkezett: Bozák Jenő (Csongrád), Iván Péter (újrakezdte) Távozott: Nagy Ádám (Csongrád) Vezetőedző: Nagy István Nagy István: „Nagy erőkkel fogtunk bele a fiatalításba, hiszen sok tehetséges ifi játékosunk van, akiket be szeretnénk építeni a keretbe. Ezért talán kicsit akadozni fog a rajtunk, de amint a fiatalok megszokják az új légkört, beindul a gépezet és meg sem állunk az élmezőnyig. Az 1-5. helyek valamelyike a realitás.”

Makó II.

Érkezett: Horváth Gábor (Kiszombor) Távozott: Paku Imre (Kiszombor) Vezetőedző: Bárány Mihály Bárány Mihály: „Jó lenne megismételni a tavalyi szereplést, bár kicsit keserű a szánk a pontlevonások, óvások miatt… Idén kicsit gyengültünk, mert az egész makói focinak nem tett jót ez a pénztelenség, ami többek között azt is eredményezte, hogy az első számú csapatunk nem az NB II-ben, hanem egy osztállyal lejjebb indul.”

Szatymaz

Érkezett: Krajczár István (Csólyospálos) Távozott: Kormos Attila, Nikolényi Miklós, Szabó Ádám (Üllés), Takács Csaba (Röszke), Lippai Dániel (Sándorfalva), Lippai Péter (Bordány), Szél Róbert (Balástya) Vezetőedző: Beregi Péter Beregi Péter: „Az ifiből felhoztunk hat játékost, s most elmondható, hogy nem sok csapat van a mezőnyben, amely csak helyi focistákra alapoz, nálunk Szatymaziak futnak majd ki a meccseken. Az első 8. helyek valamelyikének a megszerzése a célunk.”

Szentes

Érkezett: Szabó Dániel, Herczeg Szabolcs (Kiskunfélegyháza), Bagi Endre (Szegvár) Távozott:Vezetőedző: Bozóky Zoltán Bozóky Zoltán: „A tavalyi alapcsapatunk gyarapodott, remélem ez minőséggel is párosul majd. Cél az élmezőny, benne lenni az első ötben!”

Székkutas

Érkezett: Lipcsei Líviusz, György Tamás, Nagy Dávid, Iványi Mihály (Orosháza), Tóth Csaba (Mindszent), Makó Attila (Nagymágocs) Távozott:Vezetőedző: Nagy István Nagy István: „Az őszi szezonban a csapatépítésé a főszerep, ennek ellenére én az első négy hely valamelyikére várom a gárdát.”

Szőreg

Érkezett: Bali Csaba (újrakezdte), Szabó László (Deszk), Kasza Roland (Szabadkígyós), Tóth Attila (Baks) Távozott:Vezetőedző: Tóth Tamás Tóth Tamás: „Heti három edzéssel készültünk nagy létszámban. Dobogóra akarunk érni, de megcélozzuk a feljutást is, hiszen Szőregen minden körülmény adott az osztályváltásra.”

Sándorfalva II.

Érkezett:Távozott:Vezetőedző: Dékány János Dékány János: „Lelkesen készülünk a szezonra, a fő célunk a biztos bennmaradás, tisztes helytállás. Újoncként nem szaladunk előrébb…”

Tömörkény

Érkezett: Boldog Gábor, Szörfi Kristóf (Csongrád), Tóth Zsolt (Pálmonostor) Távozott:Vezetőedző: Korom Tibor Korom Tibor: „Középmezőnyben szeretnénk végezni, a 6-12. hely között. A tavalyi alsóházi rájátszást megnyertük, az a csapatunk egyben maradt, úgyhogy reális elvárás a középmezőny.”

Újszentiván

Érkezett: Fejsze Endre (UTC), Samu Zoltán (Röszke), Temesvári Norbert (?) Távozott: Apró Norbert, Csikós Gábor (Tiszasziget), Vezetőedző: Terhes Csaba Terhes Csaba: „Várunk még erősítésre, Szerbiából tárgyalunk három játékossal. Az első 8 hely közül érhetünk oda valamelyikre.”

USC Tanárképző

Érkezett: Seres István (Kiskundorozsma) Távozott: Sajó Mátyás (Budapest), Papp Tamás (Záhony), Gál István (Cserkeszőlő) Vezetőedző: Miskolczi József Miskolczi József: „Egy jó középcsapatunk lehet. Sajnos kevesen, 17-en vagyunk, kimondottan jót tesz, hogy kaptunk két hét halasztást a kezdésre.”

Üllés

Érkezett: Bazsó János, Bazsó Ferenc, Bodré Gábor, Cseh Tibor (Dorozsma), Kormos Attila, Nikolényi Miklós (Szatymaz), Szabó Béla (Csólyospálos), Kohlrusz Oszkár (Zsombó), Kiss Márió (Baks), Donciu Claudiu, Czékus József (Bordány) Távozott: Szabó Zsolt (abbahagyta), Füleki Gábor (Bordány), Berta Balázs (Kiskunhalas), Tímár Lajos, Lukovics Dániel (Tápé), György Béla (Kiszombor), Horváth Róbert (?), Gyuris Péter, Pintér Ferenc, Zámbó Gábor, Német Zoltán (Pusztamérges) Vezetőedző: Polgár Attila Papp Zoltán, elnökségi tag: „A zilált anyagi helyzetünket szeretné rendbe tenni az új elnökség, közben persze a fociban is építkezünk. Huszonöt fős keretünkben most még sok légiós érkezett, de lassan a saját fiataljainkat kezdjük meg beépíteni. A 7-5. hely között végezhetünk.”

Zákányszék

Érkezett: Fodor Máté (Domaszék), Szűcs Sándor (?) Távozott: Ótott Kovács Dániel (Mórahalom II.) Vezetőedző: Szabó Zsolt Szabó Zsolt: „Fiatalokat építünk be a csapatba, így a vezetőség részéről a biztos bennmaradás a cél. Szerintem azonban a csapat képes arra, hogy a mezőny első felében végezzen.”

Zsombó

Érkezett: Rárósi Péter, Mihálffy László (Bordány) Távozott: Kohlrusz Oszkár (Üllés) Vezetőedző: Daru Sándor Daru Sándor: „Szeretnénk a helyi fiatalokra építkezni, kiegészítve a csapatot hadra kész, rutinos focistákkal. Igaz, ahogy a legtöbb amatőr csapatnál, úgy a szabadságok, munkahelyi elfoglaltságok miatt nem nevezhető a nyári felkészülés ideálisnak, de úgy érzem az első 10-ben ott leszünk a bajnokság végére.” Tekintse meg galériánkban a Csongrád megyei másodosztályú bajnokságról készült képeinket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.