Sport

Góllesen: szerdán indul a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa

Góllesen: szerdán indul a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa

2011. augusztus 23., kedd
Góllesen: szerdán indul a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa

A megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

A hétről hétre jelentkező Góllesenben Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója árul el kulisszatitkokat a Csongrád megyei labdarúgásról.

Hétvégén elrajtoltak a megyei labdarúgó-bajnokságok, szerdán pedig - képletesen - eldördül a startpisztoly a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában is. Újra itt a futballszezon, újra itt a Góllesen

Nógrádi Tiborral

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatójával. Ami a pontvadászatokat illeti, az igazgató szerint a rajt igencsak kiélezett küzdelmeket ígér a folytatásra nézve is. Bár a megyei I. osztályban a hétvégén szinte mindenhol a papírforma érvényesült, a megye II-ben már születtek meglepő eredmények. "Ilyen volt a Tömörkény fölényes győzelme a Zsombó ellen vagy az FK 1899 Szeged meglepő könnyedsége a feljutásra aspiráló Szentessel szemben. Igazi szenzációnak számít, hogy a Székkutas Bordányban tudott nyerni, illetve az is, hogy az újonc Sándorfalva II. 6-3-mal intézte el a Szatymazt. Szombaton és vasárnap mindkét osztályban ismét rendkívül izgalmas csatákra van kilátás. Sokat ígér többek között az Algyő - Mórahalom, a Kiskundorozsma - Csongrád, valamint a Fábiánsebestyén - FK 1899 Szeged és a Szatymaz - Bordány összecsapás" - mondja Nógrádi.

Parázs párharcok szerdán Kisteleken, Sándorfalván és Szegeden

Ezt megelőzően még szerdán 23 mérkőzést rendeznek a kupában, a Pusztamérges - Víziközmű-Alsóváros találkozóra későbbi időpontban kerül sor - tájékoztat a sportvezető. A sorozat 2011/12. évi kiírására 53 csapat nevezett. Közülük az idei országos főtáblások – a Tisza Volán SC Szeged, a Makó FC és a Csanádpalota FC – csak tavasszal, a 3. körben kapcsolódnak be a versengésbe. A nyitó játéknapon további két együttes jut tovább játék nélkül: az Ásotthalom és a Mártély. A mérkőzéseken hosszabbítás nincs, döntetlen esetén azonnal büntetőrúgásokra kerül sor. A 2. fordulót szeptember 14-én rendezik, a folytatás majd 2012 tavaszán következik a nyolcaddöntőkkel. A kupa újra pénzdíjas: a megyei igazgatóság a győztesnek 80 ezer, a másodiknak 60 ezer, a harmadiknak 40 ezer, a negyediknek 20 ezer forint jutalmat ajánlott fel. Az első helyezett a SZEGEDma.hu jóvoltából elnyeri azt a díszes vándortrófeát is, melyet jövő nyárig a Tisza Volán SC Szeged őrizhet vitrinjében. "Úgy gondolom, az a munka, amit tavaly elkezdtünk a SZEGEDma.hu-val, tavasszal meghozta gyümölcsét, hiszen a nyolcaddöntőktől kezdve csak és kizárólag motivált, továbbjutásra, győzelemre törő együtteseket láthattunk a kupameccseken. Az elmúlt napokban azzal kellett szembesülnöm, hogy ez talán túlzott várakozásokat szült az idei kiírással kapcsolatban. Sajnos úgy tűnik, az 1. fordulóban még néhányan szükséges rossznak tekintik a kupát, de biztos vagyok benne, hogy a 2. körtől kezdve már csak olyan csapatok maradnak a porondon, akik komolyan veszik ezt a versengést, s bizonyítani akarnak. Remélem, a továbbiakban a nyitóforduló presztízsét is sikerül majd emelni" - fogalmaz Nógrádi Tibor. Mindezekkel együtt is több parázs párharc már most szerdán, elég, ha arra utalunk, hogy az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC a megyei bajnok Kistelek otthonában kísérli meg kivívni a továbbjutást, a megyei I. osztályú rangadót rendeznek Sándorfalván, ahová a Szegedi VSE látogat, a Felső Tisza parton pedig helyi presztízsderbit játszik az FK 1899 Szeged és az Ujszegedi TC.

A SZEGEDma.hu CSMMK 1. fordulójában (augusztus 24., 17.00):

Forráskút – Csongrád FK 1899 Szeged – Ujszegedi TC Domaszék – Mindszent Földeák – Fábiánsebestyén Deszk – Nagymágocs Öttömös – Zsombó Ópusztaszer – Kiskundorozsma Sándorfalva – Szegedi VSE Bordány – Csanytelek Ruzsa – Szatymaz Kübekháza – Szentmihály Zákányszék – Algyő Baks – Üllés Maroslele – Mórahalom USC Tanárképző – Újszentiván Tömörkény – Szőreg Szentesi Kinizsi – Balástya Szegvár – Kiszombor Székkutas – Röszke Csengele – Tápé Apátfalva – Baktó-Petőfitelep Kistelek – Hódmezővásárhelyi FC Tiszasziget – Gyálarét

Pusztamérges – Víziközmű Alsóváros: későbbi időpontban rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.