Sport

Ezer induló a Homokháti Hungária-kupán

Ezer induló a Homokháti Hungária-kupán

2011. augusztus 17., szerda
Ezer induló a Homokháti Hungária-kupán

Balotaszállás mellett, a Sasheverő réten rendezkedett be a Homokháti Hungária Kupa nemzetközi tájékozódási futó verseny első két napi versenyközpontja és befutója.

49 kategóriában összesen 1054-en vágtak neki az erdős, mély, homokbuckás terepnek, hogy a legrövidebb idő alatt érintsék a kitűzött pontokat. Kortól függetlenül neveztek a versenyre: a legkisebbek a 10 éves korosztályban indulhattad, de a 75 felettieket is közel tíz ember képviselte. A legnépesebb mezőny természetesen a férfi 21-35 évesekből jött össze. Szerdán a női elit kategóriában légvonalban mért 7,8 km volt a táv 15 ellenőrző ponttal, ebben a cseh Vera Müllerova lett a leggyorsabb 57 perc 38 másodperces idővel. Férfi elit kategóriában 13,2 km-en 24 ellenőrző pontot kellett érinteni, ebben Szabó András, az Egri Testedző Club versenyzője lett az első 73 perc 50 másodperces idővel. A dobogó legtetejére az alábbi Csongrád megyei versenyzők állhattak fel (kategóriánként):

F10D:

Masa Bence

(Pusztamérgesi SE).

F45A:

Juhász Gábor

(HTC).

N10D:

Pálfi Fanni

(SZVSE).

N10DK:

Riesing Hanna

(SZVSE).

N14B:

Gera Krisztina

(SZVSE).

N45A:

Szerencsiné Csamangó Jusztina

(Pusztamérgesi SE). A verseny kiegészítő rendezvénye egy tájékozódási futótérkép sportszakmai kiállítás, amely a Mórahalmi ÁMK Barmos Gy. téri Iskolájában nyílt meg, és a hétvégéig megtekinthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.