Sport

Vízilabda: nincs Beton-játékos a Kemény-keretben

Vízilabda: nincs Beton-játékos a Kemény-keretben

2011. június 29., szerda
Vízilabda: nincs Beton-játékos a Kemény-keretben

Kihirdette a júliusi sanghaji világbajnokságra utazó 13 fős csapatát szerdán Kemény Dénes, az olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A

vlv.hu

beszámolója szerint

Vámos Márton, Baksa László, Bundschuh Erik

és

Török Béla

marad ki az együttesből, előbbi ugyanakkor indulásig a csapattal marad, utóbbi három pedig az Universiadéra készülő főiskolás válogatotthoz csatlakozik. A hétvégén sorra kerülő Vodafone-kupán csak a vb-re utazók szállnak vízbe.

Kemény Dénes

a vízilabda-válogatott hivatalos honlapjának azt mondta, minél jobban akarnak szerepelni a sanghaji tornán, s a névsor véglegesítésekor a játékosok által mutatott teljesítmény mellett azt is mérlegelte, hogy melyik vízilabdázó szerepeltethető több poszton. "Nem okozott nagy megrökönyödést, s úgy vettem észre, volt néhány játékos, aki fellélegzett" - válaszolta a keretből kimaradtak reakcióját firtató kérdésre a szövetségi kapitány. A magyar csapat a 2008-as Európa-bajnok Montenegróval, a vb-második Spanyolországgal, valamint Kazahsztánnal játssza a csoportmérkőzéseket július 16. és 31. között sorra kerülő vb-n, amelynek első három helyezettje jogot szerez a jövő évi londoni olimpián való részvételre.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Nagy Viktor, Szécsi Zoltán.

Mezőnyjátékosok:

Biros Péter, Hárai Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.