Sport

Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

2011. június 3., péntek
Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral
A szerdán befejeződött SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa tapasztalatairól beszél e héten a Góllesenben Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója. Újra Góllesen itt a SZEGEDma.hu-n Nógrádi Tiborral! Az igazgató ezúttal a magyar kupa megyei selejtezőjét értékeli. A sorozat szerdán a szegedi döntővel ért véget. Az aranyérmet és a portálunk által felajánlott vándorserleget a Tisza Volán SC Szeged nyerte el a KITE-Szeged előtt, az országos főtáblára került még a Csanádpalota FC az Ásotthalom legyőzésével.

Kockázat nélkül nincs siker – emelkedett a kupa rangja

„Nem minden kockázat nélküli döntéseket vállaltunk a SZEGEDma.hu szerkesztőségével, mikor gyökeresen átalakítottuk a megyei kupaselejtező metodikáját. Úgy gondolom, rengeteg pozitívuma volt az idei sorozatnak, de természetesen a negatívumokra is odafigyelünk. Egyértelmű, hogy a csapatok sokkal motiváltabban futballoztak, mint a korábbi esztendőkben. A nyolcaddöntőktől kezdve egyáltalán nem is akadt semmiféle motivációs gond, kiváló, éles, parázs meccseket láthattunk valódi kupahangulattal, hosszabbításokkal, büntetőpárbajokkal. Tagadhatatlan, hogy sikerült emelnünk a kupa rangját. A vak és nyilvános sorsolás intézménye is bevált mind a gárdák, mind a szurkolók részéről. Külön izgalmassá tette a dolgot, hogy az egyes fordulók után egy-két nappal már sorsoltuk is a következő kört” – értékelt Nógrádi Tibor. A területi igazgató külön kiemelte, kellemes meglepetést okozott és dicséretet érdemel több úgynevezett „kiscsapat”, mint a megyei III. osztályú létére a nyolcig jutó Bütyök Csárda Mártély, valamint az Ásotthalom, a Mindszent, a Balástya, a Csongrád vagy éppen a Csanádpalota. Ez utóbbi a sportvezető szerint fair play díjat is érdemel, amiért belement a Vásárhely elleni időpont-módosításba. A szerdai nap eseményeire külön is kitért az igazgató. „Elismerem, kockázatos döntésnek számított az is, hogy az aranycsatát este 8 órára és a műfűre tettük, de a szándékunk egyértelmű. Ha és amennyiben a közönségszervezést tartjuk az egyik kiemelt feladatunknak, akkor a fényviszonyokra, az időjárási körülményekre, a közönség igényeire is tekintettel kell lennünk. Úgy érzem, az élet igazolta döntésünk helyességét. 6 órától remek csatát figyelhettünk a bronzéremért, az Ásotthalom számtalan helyzetet hagyott ki, s a végén a Csanádpalota egyenlíteni tudott, majd egy bonyolult büntetőpárbajból került ki nyertesen. A harmadik helyhez országos főtáblás indulási jog is jutott Koczkás Zoltán alakulatának. Nagyon tetszett, hogy rendkívül elszántan, akaratosan és harcosan játszott végig mindkét fél, sajnálom, hogy csak az egyikük győzhetett, s kerülhetett a főtáblára” – mondta Nógrádi Tibor. A sportvezető hozzátette: mindezek tükrében is fontos lobbifeladatának tartja, hogy a jelenlegi három helyett a közeli jövőben négy, majd öt csapat kapjon indulási lehetőséget Csongrád megyéből (már ami az NB II alatti szintet illeti).

Méltó helyre került a vándorserleg

A Tisza Volán SC Szeged és a KITE-Szeged döntőjét – folytatta – a felhőszakadás ellenére is megérintette a hamisítatlan meccshangulat. Élvezetes, hajtós, kiváló összecsapást figyelhettek, akik az égi áldás ellenére is kitartottak a labdarúgás mellett. A nagy tét árnyékában is nemcsak színvonalas, de sportszerű kilencven percet produkáltak a szegedi riválisok. „Ezúton is szeretnék gratulálni a Tisza Volán SC Szeged játékosainak, vezetőedzőjének és vezetőinek ahhoz, hogy elnyerték az első alkalommal kiírt SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupát, méltó helyre került a vándorserleg. Gratulálok a főtáblára jutott KITE-Szegednek és Csanádpalotának is, remélem, megyénk csapatai neves ellenfeleket hoznak majd ide a következőkben. Kívánom, jussanak minél messzebbre!” Nógrádi Tibort – mint elárulta – már az éremátadás utáni ünneplés pillanataiban az foglalkoztatta, hogyan lehetne majd még izgalmasabbá, látványosabbá, közönségbarátabbá tenni a következő kiírást. Alapjaiban nem szeretné megváltoztatni a rendszert, de finomítások elképzelhetően éppen a kupa rangjának további emelése miatt. „Itt a döntő után szeretném megköszönni a csapatoknak a játékot, illetve mindenki támogatását, aki segített az idei sorozat megrendezésében. Remélem, jövőre a pénzdíjakat is tovább tudjuk növelni, ami talán még vonzóbbá teheti a kupát” – összegzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.