Sport

Rekordrészvételt várnak a hódmezővásárhelyi búvárúszó-vb-n

Rekordrészvételt várnak a hódmezővásárhelyi búvárúszó-vb-n

2011. május 12., csütörtök
Rekordrészvételt várnak a hódmezővásárhelyi búvárúszó-vb-n

Több mint 40 országból közel 400 versenyzőre számítanak a szervezők a július 28-tól augusztus 6-ig Hódmezővásárhelyen rendezendő búvárúszó-világbajnokságon - hangzott el a csütörtöki, kecskeméti sajtótájékoztatón.

A házigazdák abban is reménykednek, hogy a részvevők száma még annyival tovább nő, hogy sikerül megdönteni a 2000-es mallorcai vb-csúcsot, amikor is 44 ország képviselői indultak a spanyolországi sportági csúcseseményen. A médiaösszejövetelen elhangzott, hogy a Csongrád megyei város az év elején nyerte el a rendezési jogot, miután a kolumbiai Neivától elvették a vb-t. A vásárhelyi világbajnokságra a sportrajongók ingyen mehetnek be, belépők nem lesznek. A szervezők azt is elmondták, hogy a magyar válogatott gőzerővel készül.

Juhos Gergely

, a nemzeti együttes egyik edzője, a kecskeméti Bácsvíz KVSC trénere arról beszélt, hogy egy sikeres vásárhelyi edzőtáborozáson már túl van a válogatott. A búvárúszók megismerkedtek a helyszínnel, szokták a vb-medencét. A világbajnokságon a gyöngyösi

Vilhelm Szilárdtól

- aki világcsúcstartó 400 és 800 méteres búvárúszásban -, a szegedi Kanyó Dénestől, a 200 méteres uszonyos úszás vb-aranyérmésétől és a 200 m-es uszonyos gyorson induló, debreceni

Senánszky Petrától

várható jó teljesítmény. A kecskeméti tájékoztatón

Székely Lilla

, a Bácsvíz KVSC vb-bronzérmes és Európa-bajnok sportolója kitért rá, hogy az ő rövidebb távjain orosz és kínai versenyzők a legnagyobb riválisok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.