Sport

Kosárlabda: Laklóth és Rasheed is a válogatottkeretben

Kosárlabda: Laklóth és Rasheed is a válogatottkeretben

2011. május 4., szerda
Kosárlabda: Laklóth és Rasheed is a válogatottkeretben

Négy mérkőzéssel hangol a június elején sorra kerülő Európa-bajnoki pótselejtezőre a női kosárlabda-válogatott, amely Sopronban kezdte meg az egy hónapos felkészülést. Székely Norbert keretébe Szegedről Laklóth Anna és Rasheed Rita is meghívást kapott.

Székely Norbert

szövetségi kapitány - aki nemrég bajnoki címre vezette az MKB-Euroleasing Sopront - együttese május 22-ig a hűség városában gyakorol, közben 12-én és 13-án a kontinenstornának otthont adó Lengyelországban vív edzőmérkőzést. A keret május 23-án költözik át Pasarétre, ahol 27-én és 28-án Szlovákiát fogadja, majd ismét visszatelepszik Sopronba. A válogatottól - melynek kapitánya a pécsi

Fegyverneky Zsófia

- jogosultan távol van

Raksányi Krisztina

és

Vida Anna

, előbbi érettségi kötelezettségei, utóbbi betegség miatt hiányzik egyelőre.

Szlimák Hajnalka

és

Nagy-Bujdosó Nóra

egyéb elfoglaltságokra hivatkozva nem érkezett meg az edzőtáborba. A nemzeti csapat június 3. és 7. között Sopronban csap össze Hollandiával, Finnországgal, Ukrajnával és Bulgáriával, a csoport győztese a másik pótselejtezős kvintett legjobbjával mérkőzik meg az egyetlen kiadó Eb-helyért. A június 18-tól július 3-ig tartó Európa-bajnokságra Bydgoszcz-ban, Katowicében és Lódzban kerül sor.

A válogatott kerete:

Fegyverneky Zsófia (kapitány, Pécs 2010), Honti Kata (MKB-Euroleasing Sopron), Vajda Anna (Praha), Krivacsevics Tijána (MKB-Euroleasing Sopron), Fűrész Diána (MKB-Euroleasing Sopron), Varga Zsófia (MKB-Euroleasing Sopron), Horti Dóra (MKB-Euroleasing Sopron), Horváth Zsófia (Seat Lami-Véd Győr), Szécsi Orsolya (Duquesne University), Rasheed Rita (Mediteam Szeged), Laklóth Anna (Mediteam Szeged), Simon Zsófia (Seat Lami-Véd Győr), Czank Tímea (MKB-Euroleasing Sopron), Raksányi Krisztina (Pécs 2010), Vida Anna (Seat Lami-Véd Győr)

Az Európa-bajnoki pótselejtező programja Sopronban:

Június 3., péntek:

MAGYARORSZÁG - Hollandia 18 ó Bulgária - Finnország 20.15

Június 4., szombat:

MAGYARORSZÁG - Finnország 18 ó Ukrajna - Bulgária 20.15

Június 5., vasárnap:

MAGYARORSZÁG - Ukrajna 18 ó Hollandia - Finnország 20:15

Június 6., hétfő:

pihenőnap

Június 7., kedd:

MAGYARORSZÁG - Bulgária 18 ó Ukrajna - Hollandia 20:15

Június 8., szerda:

Finnország - Ukrajna 18 ó Hollandia - Bulgária 20:15

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.