Sport

Sikeres búvárúszó edzőtábor Vásárhelyen a vb jegyében

Sikeres búvárúszó edzőtábor Vásárhelyen a vb jegyében

2011. április 29., péntek
Sikeres búvárúszó edzőtábor Vásárhelyen a vb jegyében

A magyar búvárúszó-válogatott sikeres háromnapos edzőtáborozáson vett részt az idei világbajnokság helyszínén, Hódmezővásárhelyen. A nemzeti együttes tagjai remek körülmények között ismerkedhettek a helyszínnel. A trénerek nem kímélték a versenyzőket, kemény foglalkozásokat tartottak.

"Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők az uszonyos-, és búvárúszó válogatott idei első, csapatösszetartó edzőtáborára. A hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt zászlóvivő egyesületek mindegyike képviseltette magát, úgymint Szeged, Kaposvár, Debrecen, Kecskemét, Dunaújváros, vagy éppen Gyöngyös, de szolnoki és orosházi versenyző szintúgy részt vett a közös foglalkozásokon" - mondta el

Kókai Dávid

, Uszonyos Szakbizottsági elnök, a Debreceni Búvárklub edzője. "A helyszín adott volt, hiszen július végén, Hódmezővásárhelyen rendezik a felnőtt Világbajnokságot, ami az év legrangosabb eseménye lesz. 13 fiú és 9 lány versenyző részvételével a húsvét előtti csütörtökön, pénteken és szombaton, napi kétszer 2 órát edzettek az ország leggyorsabb vízi sportolói. Az edzéseket három tréner irányította, akik ennek megfelelően három részre bontották a csapatot, az úszásnemek és távok függvényében. Eszerint kialakult egy rövidtávra készülő, uszonyos felszíni úszásra koncentráló társaság, egy zömében uszonyos gyorsúszókat tömörítő, középtávos, és egy búvárúszásra edző, hosszabb távokat preferáló csapat. Az elvégzett munka természetesen sok mindenben eltért egymástól, de egyben viszont nem: mindenkin érezhető volt az a plusz motiváció, amit az idei, hazai rendezésű világversenyek jelentenek. Kivétel nélkül, 100%-os erőbedobással, egymást segítve elsőrangú edzésmunkát végeztek. A fiatalabb generáció képviselőinek szemmel láthatóan nagy lökést adott az, hogy olyan világklasszis társaikkal készülhetnek együtt, mint a világ- és Európa-bajnok

Kanyó Dénes

és

Vilhelm Szilárd

, az Európa-bajnok

Székely Lilla

, vagy éppen a junior korosztályban vitézkedő többszörös világ- és Európa-bajnok

Senánszky Petra

. Az edzőtábor ideje alatt végig nagy hangsúlyt fektettünk a helyes technika csiszolására, ennek érdekében minden versenyzőről víz alatti és víz feletti felvételek, videó anyagok egyaránt készültek, valamint csapatképek, és edzés közbeni pillanatfelvételek is szép számmal születtek. A szabadidő legnagyobb része pihenéssel telt, közös focizás, séta, szabad programok, és csoportos motivációs tréning is színesített. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy Hódmezővásárhelyen nagy szeretettel és tisztelettel fogadták a csapatot, mind az uszodában, mind pedig a szálláshelyünkön minden segítséget megkaptunk a minőségi munka érdekében. Összességében nagyon hasznos 3 napot töltöttünk együtt, minden tekintetben elértük céljainkat, hiszen a kemény edzésmunka mellett a versenyzők új lendületet vettek a világversenyekre való felkészülés végéhez közeledve" - közölte a tréner.

"A puding próbája az evés – tartja a mondás, és mi lehetne jobb lehetőség a júliusi uszonyosúszó világbajnokság főpróbájára, mint egy helyszíni edzőtábor" - értékelte a felkészülést

Juhos Gergely

, a BÁCSVÍZ-KVSC edzője. "Ebben a szellemben érkezett Hódmezővásárhelyre a magyar alakulat, no meg azért, hogy három igen kemény edzésnapot abszolváljon. 20-án este érkezett a Kenguru Panzióba a 19 sportoló és 3 edző. A szobák elfoglalása és a gyors vacsora után a pihenés következett, mert másnaptól igen feszes napi beosztás várt rájuk. Reggel a versenyzőket 3 csoportra osztottuk fő versenyszámaik szerint, így specifikus edzéseket végezhettek. Hozzám a rövid távosok és a sprinterek kerültek:

Kanizsai Lilla

(BÁCSVÍZ-KVSC), Székely Lilla (BÁCSVÍZ-KVSC),

Károlyi Csilla

(Eötvös DPSE Orosháza),

Nagy Dorottya

(Debreceni Búvárklub), Kókai Dániel (Debreceni Búvárklub),

Kövy Bence

(Debreceni Búvárklub),

Danyi Gábor

(Szolnoki Búvár SE). Naponta 2x2 óra állt rendelkezésünkre, ez alatt az idő alatt bőven volt időnk kiismerni a medencét. Szinte kivétel nélkül úgy nyilatkoztak a sportolók, hogy a medence vize gyors, ez előre vetíti azt, hogy a világbajnokságon nagyszerű időeredmények fognak születni. Az uszoda jól felszerelt és elég tágas ahhoz, hogy világszínvonalú versenyt lehessen lebonyolítani benne. A személyzet maximálisan segítőkész volt, egész idő alatt lesték az óhajainkat. Ilyen fogadtatás mellett nem meglepő, hogy az edzések és maga az edzőtábor is remek hangulatban telt. A jó körülmény a stopper számlálóján is látszódott. A nélkül, hogy bárkit is külön kiemelnék elmondható, hogy a versenyzők jó formában vannak és bár a világbajnokság még jó két és fél hónap múlva lesz esedékes, már most világ színvonalú teljesítményre képesek" - tette hozzá a kecskeméti tréner.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.