Sport

Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

2011. április 29., péntek
Góllesen: a megyei labdarúgás aranymorzsái Nógrádi Tiborral

Mártélyi megfigyelők, világszínvonalú bombagól, sportszerűség és izgalmak a köbön. Ezekről beszél e héten a Góllesenben Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója.

A sportszerűség szó ugrik be először az igazgatónak arról a két összecsapásról, melyeket a napokban a helyszínen tekintett meg (a Mórahalom – Ásotthalom megyei I. osztályú bajnoki rangadóról és a Csanádpalota – Hódmezővásárhely magyarkupa-meccsről van szó). A két magas hőfokú csatában a sportvezető legnagyobb örömére a fair play szelleme uralkodott.

Mórahalom – Ásotthalom: ilyen gazdagok lennénk?

„A vasárnapi mérkőzések közül a mindkét csapat számára hatalmas téttel bíró

Mórahalom – Ásotthalmot

választottam. A hazaiaknak a bajnoki címért folytatott versenyben, a vendégeknek pedig a rendkívül értékes dobogós hely eléréséhez volt égetően szükségük a három pont begyűjtésére. Ráadásul mindkét oldalon sok kedves ismerős volt érintett a derbiben, elég, ha csak

Busa Istvánt, Tóth Ákost

és

Kothencz Petit

említem mórahalmi, illetve

Baji Renátót, Bárdosi Nándit, Ottlik Rolit

vagy

Frank Attilát

ásotthalmi részről. Összefoglalóan azt mondhatom: számos ilyen találkozó kellene a megyei labdarúgásban! Kiváló hangulatban, népes közönség előtt színvonalas és küzdelmes, ráadásul sportszerű ütközetet vívtak a felek. A nagy tét ellenére mindkét fél valóban a játékkal törődött, taktikáját, stratégiáját akarta érvényesíteni a zöld gyepen, ahol így a futball szépségei, varázslatos epizódjai érvényesülhettek. Kétségkívül az Ásotthalom tudta jobban megvalósítani elképzeléseit, gyors, mozgékony, apró termetű játékosaival remek játékot produkált, különösen a második félidőben tűnt igen markánsnak” – így az igazgató. Nógrádi Tibor kiemelt még néhány fontos momentumot. „Bárdosi Nándi bombagólja a világ minden stadionjában tapsot érdemelt volna. Ekkor jutott eszembe: ilyen gazdagok lennénk? A remek napot kifogó Baji Renátó, Bárdosi akár a nemzeti bajnokság magasabb osztályában is megállná a helyét. Bízom benne, lesz még esélyük pályafutásuk kiteljesítésére. Végül még egy szép epizód Mórahalomról: az ásotthalmi szurkolók csapatsálakat lengetve, pezsgőt bontva ünnepeltek a lefújást követően kedvenceikkel együtt a kezdőkörben. A labdarúgásnak óriási közösségformáló ereje van”.

Csanádpalota – HFC: valami megmozdult a magyar kupa körül!

Az igazgató a szerdai

Csanádpalota – Hódmezővásárhely kupameccsel

folytatta, ahol a negyeddöntőbe jutásért küzdöttek a felek a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában. „Itt szintén a sportszerűség állt a középpontban, ezúton köszönöm a csanádpalotai vezetőknek, személy szerint is

Molnár Lászlónak

, hogy az igazgatóság és a HFC kérését elfogadva belementek az egyhetes halasztásba. Igazi, vérbeli kupacsatát láthatott a nézősereg, a hazaiak és a vendégek is minden idegszálukkal a továbbjutásra koncentráltak. Tényleg sajnálhatja, aki kihagyta ezt a találkozót! A tét és a meccs alakulása ellenére is végig kiváló játékvezetés melletti sportszerű, férfias küzdelem folyt a pályán, amiért külön köszönet jár a résztvevőknek. Valami megmozdult a magyar kupa körül Csongrád megyében, amit jól jelez, hogy mártélyi 'megfigyelőket' fedeztem fel Palotán, akik feltérképezni jöttek a leendő ellenfelet. Vásárhelyi sikerre számítottak, így meglepve vették tudomásul a Csanádpalota 2-0-s sikerét. Úgy gondolom, a jövő szerdai Mártély – Csanádpalota negyeddöntő is rendkívül izgalmas lesz, mint ahogy nagy várakozással tekintek a további párosítások (Csongrád – Tisza Volán SC, Mindszent – KITE-Szeged, UTC – Ásotthalom) elé is” – tekintett előre a sportvezető. A Bütyök Csárda Mártélyt egyébként az idény legkellemesebb meglepetésének tartja Nógrádi Tibor, kiemelve: a Legenda-kupából szervezett bajnokságba nyáron visszatért „kiscsapat” mind a megyei III. osztályban, mind a kupában vitézkedik, amiért kalapemelés jár nekik. „Nem feledkezhetünk meg az előttünk álló bajnoki fordulóról sem, ahol több rendkívül fontos meccset rendeznek. Kiemelném a vasárnapi Kistelek – Mórahalom megye I-es szuperrangadót, mely akár az aranyérem sorsáról is dönthet. Úgy gondolom, érdemes lesz találkoznunk 'góllesen' Csongrád megye pályáin, sok izgalom vár ránk hétvégén és a május 4-i kupanapon is” – fejezte be a területi igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.