Sport

Vízilabda: a Beton lehet a mérleg nyelve az Euroligában

Vízilabda: a Beton lehet a mérleg nyelve az Euroligában

2011. február 2., szerda
Vízilabda: a Beton lehet a mérleg nyelve az Euroligában

Szerda este 20 órától a budapesti Komjádi uszodában a Vasas ellen játssza utolsó Euroliga-mérkőzését a Szeged Beton a 2010-2011-es kiírásban. Kásás Zoltán együttese már biztosan nem jut tovább, a Vasas reménye még él, saját kezében van a sorsa.

Az Euroliga-főtábla A csoportjának 4. fordulójában (Primorac Kotor - Szeged Beton 9-9) gyakorlatilag, míg az 5. fordulójában (Szeged Beton - Jadran Herceg Novi 7-9) pedig elvi síkon is egyértelművé vált: a Szeged Beton történetének első Euroliga-szereplése a csoportkör végéig tart. Sőt, a realitásokat tekintve tulajdonképpen már a 3. fordulóbeli, Kotor elleni hazai vereséggel (7-13) eldőlt, hogy a matematikának mind több teret kell engednünk, ha a Molnár Tamásék továbbjutási esélyeit latolgatjuk. De még így is előállt az a kényes helyzet, hogy a magyar–montenegrói csoportból való továbblépésbe beleszólhat városunk csapata – ha úgy adódik, az egyetlen erre esélyes magyar csapat kárára.

Három szegedi a keretben

Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét, a jövő hét eleji szentendrei edzésekre. Érdekesség, hogy a névsor nem tartalmaz idegenlégiósokat, ellenben három szegedi - Baksa László (kapus), Török Béla és Somogyi Balázs - is helyet kapott benne. A válogatott február 22-én játssza idei első meccsét Kanada ellen Debrecenben, majd utazik a miskolci Volvo-kupára, ahol sorrendben Ausztrália, Németország és ismét Kanada lesz az ellenfél. A keret:Kapusok: Baksa László, Gergely István, Nagy Viktor. Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Gergely, Kovács Gábor, Marnitz Gergő, Salamon Ferenc, Somogyi Balázs, Szivós Márton, Török Béla, Vámos Márton, Vörös Viktor.

Az A csoport második helyén álló Steinmetz Barnabásék ugyanis továbbjuthatnak, ehhez arra van szükségük, hogy legyőzzék a Szegedet, ez esetben a másik mérkőzés eredménye lényegtelen és nincs mit számolgatni. Ha pontosztozkodás lenne a vége, akkor

Földi László

gárdájának abban kell bíznia, hogy a Kotor nem veri meg az éllovas Herceg Novit idegenben - valljuk meg, ismerve az elmúlt hetek kotori történéseit, a döntetlen is bravúr lenne Steinmetz Ádáméktól. Az angyalföldiek számára a legrosszabb forgatókönyv az, ha kikapnak a Komjádiban, és a Kotor képes lesz pontszerzésre utolsó meccsén. Rövidebben összefoglalva: a 7-7 ponttal második és harmadik Vasas, illetve Kotor közül az jut tovább, akinek az utolsó forduló után több pontja lesz - a pontazonosság, az egymás elleni mérkőzéseken elért két győzelme miatt a Vasasnak kedvez. Még ennél is egyszerűbben: ha nyer a Herceg Novi otthon a Kotor ellen - szintén nincs mit számolgatni, a Vasas továbbmegy, a Szeged elleni meccs eredményétől függetlenül. A csoport két mérkőzését egyébként egyidőben rendezik, este 20 órától. A fentiek persze nem jelentik azt, hogy a Szeged Beton feltartott kezekkel utazik a fővárosba.

Kásás Zoltán

, az Euroligában eddig nyeretlen együttese szeretne szépen búcsúzni a sorozattól, így számíthatunk rá, hogy nem adják olcsón a bőrüket. A két csapat 1. fordulóbeli emlékezetes meccsén 9-9-es döntetlen született úgy, hogy mínusz négyről állt fel a szegedi gárda és

Komlósi Péter

góljával kevéssel a vége előtt egyenlített. Hasonló sorsdöntő bravúrt Picitől ezúttal biztosan nem láthatunk, hiszen közelmúltbeli térdműtétét követően még lábadozik a háromszoros francia bajnok és LEN-kupa-győzelemmel is büszkélkedő bekk. Hozzá hasonlóan

Lehmann István

rehabilitációja is tart még augusztusi vállműtétét követően. A Szolnok ellen lovaglóizom-szakadást szenvedő ex-sprinter

Vindisch Ferenc

azonban már visszatért a hétvégi dupla fordulóban, igaz csak csereként játszatta az UTE és az ASI ellen Kásás mester. A két együttes bő két héttel ezelőtti, szintén Szegeden rendezett bajnokija is eldöntetlenül végződött (7-7), így biztosak lehetünk benne, hogy parázs csatának lehetünk tanúi a Szeged Beton Euroliga-búcsúján.

Az Euroliga-főtábla A csoportjának eredményei:

1. forduló:

Szeged Beton - Vasas 9-9

1. forduló:

Primorac Kotor - Jadran Herceg Novi 12-7

2. forduló:

Jadran Herceg Novi - Szeged Beton 13-10

2. forduló:

Vasas - Primorac Kotor 7-6

3. forduló:

Szeged Beton - Primorac Kotor 7-13

3. forduló:

Jadran Herceg Novi - Vasas 11-10

4. forduló:

Vasas - Jadran Herceg Novi 8-12

4. forduló:

Primorac Kotor - Szeged Beton 9-9

5. forduló:

Szeged Beton - Jadran Herceg Novi 7-9

5. forduló:

Primorac Kotor - Vasas 8-9

A 6. forduló programja:

Vasas - Szeged Beton 20 óra Jadran Herceg Novi - Primorac Kotor 20 óra

További magyar érdekeltségű mérkőzés:

ZF-Eger - Barceloneta (D csoport) 18 óra

A férfi vízilabda Euroliga A csoportjának állása a 6. forduló előtt:

H.CsapatM.Gy.D.V.GólarányGk.P.
1.PVK Jadran Herceg Novi54152–47512
2.TEVA-Vasas-UNIQA521243–46-37
3.Primorac Kotor521248–3997
4.Szeged Beton52342–53-112

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.