Rendhagyó módon és helyen tartotta szezonzáró bankettjét a KITE-Szeged csapata szombaton. A játékosok, szakvezetők és törzsszurkolók a Dugonics téren felállított pecsenyesütő előtti tüzes melegedő körül forraltboroztak, miközben a lacikonyha a sátor mellett frissen feldolgozott húst sütötte ki nekik. Persze, akinek a védőital melege nem volt elég, a Millennium kávéházban fogyaszthatta el ebédjét. Az egyesület sportolói, vezetői reggel 9-kor kezdték a sziesztát, ami késő délutánig eltartott. „140 kilós disznót dolgozok fel, amit persze nem a téren vágtunk le, bár azt hiszem, így is különleges a környezet” – néz körbe Vass Lajos hentesmester, akihez épp egy házaspár lép oda a sétálók közül, a köröm iránt érdeklődnek, mennyibe kerül a friss áru. „Nem eladó” – hangzik a válasz. Megtudtuk közben, hogy a helyszínen sült vért, pecsenyét sütnek, hurkát és kolbászt töltenek, a sonkákat pedig viszik majd füstölni, egy üstben pedig tepertőt készítenek. „Az ünnepekig hetente egyszer, szerdánként összejövünk a Gábor Dénesben egy focira. Karácsonytól azután teljes lesz a pihenő január második hetéig. A felkészülés ekkor egy tornával kezdődik, ahol öt NB I-es csapat mellett mi is a pályára lépünk majd január 15-én” – ismerteti Major László, a KITE-Szeged vezetőedzője a következő hetek programját, aki arra a kérdésre, miszerint már a Nemzeti Sportban is olvasni arról, hogy Makóról igazolnának játékosokat, a tréner azt mondta, hogy mindenképpen erősíteni szeretnének, de csak Bernát Pétert nevezte kiszemeltként, akit Békéscsabáról szeretnének elcsábítani. „Remek a hangulat, nagyon jól összekovácsolódott a közösség. A szezonról pedig az a véleményem, hogy egy jó évet zártunk, és a céljaink sem változtak, az NB II-ben szeretnénk szerepelni. De most a szórakozásé a főszerep, hiszen rengeteget dolgoztunk, hogy létrejöjjön ez a sokra hivatott klub” – értékelte az őszt Bakai Csaba, a klubot működtető kft. ügyvezetője.