Sport

Labdarúgás: Tápén sem torpant meg a SZVSE-expressz

Labdarúgás: Tápén sem torpant meg a SZVSE-expressz

2010. november 21., vasárnap
Labdarúgás: Tápén sem torpant meg a SZVSE-expressz
Fantasztikus teljesítményt nyújtva egyetlen csapatként veretlenül zárta az őszt a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a SZVSE-Gyálarét. Bóka Ferenc gárdája az utolsó fordulóban Tápén is győzni tudott. Papíron könnyűnek tűnő összecsapás várt szombaton a vasutasokra, de aki ismeri, követi a megyei labdarúgás eseményeit, az tudja: a Tápén mindig, minden esetben megszenved a SZVSE, a hazaiak soha nem adják olcsón a bőrüket, s pályájuk sem igazán fekszik az ellenfelek támadójátéknak. Hiába álltak tehát Kozma Zoltán tanítványai a tizennegyedik, vendégeik a negyedik helyen, egyáltalán nem lehetett biztosra venni, hogy Hegyesiék zsinórban a negyedik mérkőzésüket is megnyerik a pontvadászatban. Különösen nem, amikor a találkozó elején Fülöp játékvezető büntetőt ítélt a vendéglátók számára. Fejsze Norbert tizenegyesét azonban Reguli Máté bravúrral hárította, ez pedig kicsit megtörte a Tápét. Az esélyesebb szegediek fölénybe kerültek, ők irányítottak, a hazaiak behúzódtak, négy védővel igyekeztek lezárni a területeket, Dürgő Pétert és Hegyesi Zsoltot pedig külön követő emberfogással őrizték. Kontrákra építettek Bacsáék, de nemigen tudtak ellencsapásokat vezetni. Érvényesült a SZVSE akarata, Bóka Ferenc gárdája letámadott, s sorra alakította ki, ám hibázta el a helyzeteket. A 41. percben tört meg a jég, mikor a centerbe felhúzódó Virág István kapott egy indítást, s Kispéter hálójába vágta a bőrt; 0-1. A második félidőben is a vasutasok uralták a mérkőzést, jobban futballoztak, mint ellenfelük, de újabb gólt már nem tudtak szerezni. A Tápé megpróbált ugyan egyenlíteni, de nem találta az utat a SZVSE kapuja felé. A 81. percben szállt el minden reményük, mikor a Dürgőt sokadik alkalommal leterítő Kövecs Máté második sárga lapját követően mehetett zuhanyozni. Hegyesi Zsolték nyolc győzelemmel és hét döntetlennel a tarsolyukban 31 ponttal zárták az őszt. Ezzel a tápéi sikerrel feljöttek a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Abban az esetben maradhatnak ott, ha a címvédő Csongrád Mórahalmon és Kisteleken is vereséget szenvedne. Amennyiben Polyákék egyetlen pontocskát szereznek, akkor a szegediek a negyedik helyen telelnek.

A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában:

Tápé ESK – SZVSE-Gyálarét 0-1 (0-1). Tápé, 200 néző, vezette: Fülöp István Zoltán. Tápé: Kispéter – Kövecs, Farsang, Neszméry (Jenei), Mudri, Horváth, Fodor, Fejsze, Bacsa, Székely, Bagi (Kovács). Vezetőedző: Kozma Zoltán. SZVSE: Reguli – Földeák, Hegyesi Á., Ágoston, Virág, Simon, Beleznai (Kozma), Környei, Fábián (Kenderesi), Hegyesi Zs., Dürgő. Vezetőedző: Bóka Ferenc. Gólszerzők: Virág (41'). Kiállítva: Kövecs (81'). Bóka Ferenc, a SZVSE mestere: „Érvényesítettük akaratunkat, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, d végül azok közül egyet kihasználva megérdemelten győztünk. Büszke vagyok arra, hogy egyetlen veretlen csapatként zártuk az őszt a megyei I. osztályban. Gratulálok a srácoknak a remek teljesítményhez, a vezetőknek pedig köszönöm, hogy segítettek bennünket.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.