Sport

Vízilabda: gólgyártás szentesi és szegedi módra + FOTÓK

Vízilabda: gólgyártás szentesi és szegedi módra + FOTÓK

2010. október 27., szerda
Vízilabda: gólgyártás szentesi és szegedi módra + FOTÓK
Huszonöt gólt dobtak 32 perc alatt a csapatok a Szentes – Szeged női vízilabda mérkőzésen. A szentesiek eggyel többször találtak a kapuba és megnyerték a rangadót 13-12-re. Megyei, bár nevezhetjük országos rangadónak is a szerda esti Szentes – Szeged női vízilabda összecsapást, mert mindkét együttes a dobogóra, annak legfelső fokára is esélyes. Több pikantériája is volt a mai ob I-es találkozónak: először is, az ÁNTSZ bezáratta a szentesi uszodát, ezért az oda kiírt találkozót az újszegedi sportuszodában rendezték meg, másodszor a két együttes bő egy hónap alatt háromszor találkozott egymással. Előbb a Szegeden megrendezett nemzetközi kupán játszott döntetlent a két együttes, majd a magyar kupában minimális különbséggel a Szentes nyert, de a továbbjutás szempontjából annak a találkozónak már nem volt jelentősége. A magyar női vízilabda bajnokság kiírása miatt a mai meccsnek sem volt különösebb tétje, hiszen az szinte biztos – látva az erőviszonyokat –, hogy mindkét együttes ott lesz a legjobb hat között, ahová az eredményeket nem viszik magukkal. Ennek tudatában nyugodtan játszadozhatott volna a két csapat, de nem így történt, egymásnak estek a hölgyek. Hirtelen 2-0-s vezetést szerzett a szegedi együttes, amire öt góllal válaszolt a Szentes. Ez többek között azért történhetett, mert az emberelőnyöket nem használta ki Godova Gábor csapata. A második negyed közepétől ismét magára talált a Szeged és Drávucz valamint Makrai góljaival feljött 5-4-re. A harmadik negyedben gólparádét rendeztek a csapatok, összesen tíz góllal örvendeztették meg a lelkes közönséget. Megjegyzendő erre a találkozóra többen voltak kíváncsiak, mint a Szeged Beton – Szolnok magyar kupa negyeddöntő-mérkőzésre. Ebben a játékrészben a Szeged nemcsak egyenlített, hanem parádés játékkal a vezetést is átvette. A negyedik negyedben 10-10-nél Dalmády Petra ismét a Szegednek szerzett vezetést, majd néhány hibát ismét kihasznált a Szentes és náluk volt az előny. A mérkőzés legjobbja, Drávucz Rita még ötméteresből egyenlített, de a találkozó vége előtt ismét a Szentes talált be és megnyerte a találkozót.

Női vízilabda ob I 3. forduló:

Szentes – Taylor&Nash Universitas Szeged 13–12 (3–2, 2–2, 4–6, 4–2). Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Molnár, Marnitz. Szentes: Gyöngyössy – Miskolczi 3, Győri 3, Brávik 2, Kövér-Kiss 2, Hevesi 1, Kotova 1. Csere: Gémes 1, Sipos, Bakos, Rácz. Edző: Zantleitner Krisztina. Taylor&Nash Universitas Szeged: Gundl – Drávucz 5, Dalmády P. 4, Hegedűs, Dalmády Sz. 1, Tóth I., Árkosy 1. Csere: Lengyel Dorottya, Miklós, Makra 1, Lengyel Dominika, Kuczora, Tóth P. Edző: Godova Gábor. Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 13/4. Ötméteresből: 1/1, ill. 3/3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.