Sport

Kosárlabda: a Szeviép hosszabbítás után verte a Sopront + FOTÓK

Kosárlabda: a Szeviép hosszabbítás után verte a Sopront + FOTÓK

2010. október 13., szerda
Kosárlabda: a Szeviép hosszabbítás után verte a Sopront + FOTÓK
A Szeviép Szeged női kosárlabdacsapata hosszabbítás után 100-93-ra legyőzte a Sopront. A vendég együttes a rendes játékidőben az utolsó másodpercben triplával egyenlített. A női kosárlabda NB I A csoportban a két veretlen együttes, a Szeviép-Szeged és a Sopron találkozott szerdán délután az újszegedi sportcsarnokban. A Szeged nagy akarással kezdett, a bajnokesélyes Sopron nem tudta ráerőltetni játékát a hazaiakra, pedig a vendégeknél három kiváló légiós, a lett Tamane, az izraeli Ambramzon és az amerikai Holt is pályára lépett. Az 5. percben Németh remek triplájával 7-7 volt az állás, sőt az irányító büntetői után már a Szeviép vezetett 13-11-re. Szegedi rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy egymásután nyolc pontot dobjon a Sopron és átvegye a vezetést, 13-19. A Szeviép kapaszkodott, de a negyed végéig nem érte be ellenfelét. A második játékrészben, a negyedik percben ismét Németh egyenlített, 25-25. Majd Tamane, és Holt találataival a Sopron meglépett hét ponttal. A két csapat között a legnagyobb különbség egy perccel a félidő vége előtt alakult ki, ekkor már 10 ponttal vezetett a Sopron. A szünet után nagyon harcos Szeged jött ki a játéktérre és a 24. percben már csak egy pont volt a különbség a két együttes között. A negyedben a játékvezetői ítéletek borzolták a szegedi szurkolók idegeit, de ez nem csapódott le a hazai kosarasokra, mert végig szorongatták nagy hírű ellenfelüket és a negyed végére ismét feljöttek egy pontra, 58-59. A vendég edző, Székely Norbert, látva a Szeviép harcosságát és jó játékát, a találkozó utolsó tíz percében ismét visszaküldte idegenlégiósait, de a Szeged így is partiban maradt és teljesen nyílttá tette a találkozót. Sőt! A hazaiak öt perccel a találkozó vége előtt Laklóth triplájával átvették a vezetést, majd Laczi betörésből újabb két pontot értek el, 70-67. Ekkor Székely Norbert földhöz vágta jegyzeteit és időt kért. A szegediek boldogan, míg a soproniak gondterhelten hallgatták az edzői utasításokat. Ezután Laklóth is betalált és ötre nőtt a szegedi előny a 37. percben. A találkozó végén is óriási harc alakult ki, egy perccel a vége előtt a Sopron vezetett egy ponttal. Honti kosarára Rasheed válaszolt, 78-77. Hat másodperc volt hátra és a Szeged támadott, Németh büntetőket dobhatott, 80-77. Honti az utolsó másodpercben egyenlített triplával, 80-80. Hosszabbítás következett. Az első percben hat pontos vezetést szerzett a Szeviép. A 44. percben még mindig négy ponttal vezetett a Szeged, amikor Laczi két büntetőt értékesített, 97-91. Ezután Farkasinszki is eredményes volt 99-93. Ezzel el is dőlt a találkozó.

Női kosárlabda NB I A csoport

Szeviép-Szeged-MKB Euroleasing Sopron 100-93 (17-21, 21-23, 20-15, 22-21, 20-13) Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Szeviép: Németh 22/6, Laczi 20, Rasheed 25, Fejes 10, Keller 1. Csere: Farkasinszki 15, Laklóth 6, Lengyel 1. Vezetőedző: Bencze Tamás. Sopron: Honti 23/3, Fűrész 7, Holt 26, Krivacsevics 7, Tamane 12. Csere: Abramzon 12/6, Czank 2, Varga Zs. 2, Szabó F. 2. Vezetőedző: Székely Norbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.