Sport

15 milliót kap az új szegedi futballcsapat (FRISSÍTVE) + FOTÓK

15 milliót kap az új szegedi futballcsapat (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2010. augusztus 4., szerda
15 milliót kap az új szegedi futballcsapat (FRISSÍTVE) + FOTÓK
Új NB III-as csapat alakult KITE-Szeged néven, mely 15 milliós önkormányzati támogatást kap egy évre, ha a közgyűlés megszavazza az előterjesztést augusztus 13-án – jelentették be a városházán a csapat vezetői és Botka László polgármester. Az új szegedi klub célja, hogy a 2012-2013-as szezonban már a labdarúgás második vonalában szerepeljen. A csapatot a Szeged Profi Futball Kft. üzemelteti, melynek többségi tulajdonosa Kiss-Rigó László megyés püspök. A KITE-Szeged 1+1 évre kaphatja meg a városi támogatást, és díjmentes pályahasználatot is biztosítanak számukra az önkormányzati létesítményekben. Az új klub utánpótláscsapatait a Kisteleki TE és a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia adja. A kft. ügyvezetője Bakai Csaba, a klub szakmai igazgatója Gidai Sándor, a szakosztályvezető Kun-Szabó Tibor, a technikai vezető Nógrádi Tibor, a csapat játékos-edzője pedig Brinszky Adrián, nevesebb játékosai pedig Keller József, Horváth Péter és Kovacsics Károly. Bakai szerint széles körű összefogásnak az eredménye e csapat születése, melynek rövid távú célja, hogy két éven belül az NB II-ben szerepeljen. Ezért is döntöttek úgy az alapítók, hogy a profi osztálynak megfelelően már most kft.-t alapítanak, melynek többségi, 51 százalékos tulajdonosa Kiss-Rigó László megyés püspök, tulajdonosok még a cégben Magyar Anna, a megyei önkormányzat elnöke, Molnár Róbert vállalkozó és Bakai Csaba. „Szeretnénk a szegedi foci szekerének kátyúba szorult kerekét kimozdítani, s 2014-re elérni, hogy első osztályú csapata legyen a városnak” – fogalmazott az ügyvezető. Brinszky Adrián, a KITE-Szeged játékos-edzője elmondta, hogy jelenleg a Kisstadionban edzenek, de egy hónapon belül a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel történt egyeztetések után átköltözhetnek az Etelka sori stadionba. A bajnokság első fordulójában, augusztus 14-én szabadnaposak, rá egy hétre azonban rögtön egy rangadóval kezdik meg a szezont: a Hódmezővásárhely otthonába látogatnak. Botka László a támogatással kapcsolatban kiemelte, hogy Szeged egymilliárd forintot költ sportra éves szinten, melynek egyharmada konkrét pénzbeli juttatás, kétharmada pedig létesítményhasználat. Idén két újabb csapat is csatlakozott az élcsapatok támogatási körébe: a Szedeák férfikosarasai és a HPQ-Szeged röplabdásai. Hozzátette, hogy látva egy új összefogás körvonalazódását a városi labdarúgásban, az önkormányzat úgy döntött, 30 millióval fogja támogatni Szeged futballját. Az augusztus 13-i közgyűlés elé terjesztik majd a KITE-Szeged évi 15 milliós támogatását, illetve – az egyenlő esélyek érdekében – a Tisza Volán SC Szeged városi juttatásának 10-ről 15 millió forintra történő emelését.

A játékoskeret

A csapat színe kék-fekete (Szeged hagyományainak megfelelően) és zöld (mely a gyulai Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia zöld-fekete kombinációjából ered. A játékosok: Balogh Norbert, Belacan Zejko, Czibere Adrián, Fődi Bence, Gellér Gábor, Gémes Máté, Horváth Péter, Kazán Attila, Keller József, Keller Zoltán, Kormányos Kolos, Kothencz Péter, Kovacsics Károly,Krisztin-Németh Tamás, Laczkó János, Lajkó Ádám, Major László ifj., Nagy András, Pap Zoltán, Patarcic Krisztián, Saulic Sradan, Szucskó Zsolt, Varga Ferenc, Varga István, Vágó Andor, Virágh Tibor és Vojnics Dávid.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.