Sport

Rögbis „invázió” Szatymazon

Rögbis „invázió” Szatymazon

2010. június 26., szombat
Rögbis „invázió” Szatymazon

Rögbisek vették birtokba Szatymaz sportpályáját, ahol a Fit World Sportegyesület egyhetes rögbis sport és életmód ifjúsági tábort szervezett. A Magyar Rögbi Szövetség szombaton és vasárnap akkreditált edzői képzéseket tart a helyszínen.

A Leader Program keretében megvalósuló rögbis ifjúsági tábor tökéletesen példázza, hogy lehet olyan programkiírás, amelyben végre nemcsak központi gazdaságélénkítő célú pályázatok támogatására nyílik mód, hanem a vidék megtartó-képességét növelő elképzelések és közösségformáló események felkarolásában rejlő lehetőségek is végre előtérbe kerülhetnek. A rögbi - ez a világszerte igen népszerű labdás küzdősport, ami egyben a csapatjátékok csúcsa - még keresi az őt megillető helyet a magyar fiatalok körében, mert a sportág szabályai, mozgásanyaga még kevésbé ismert a magyar sportéletben. Ezért a szervezők az aktív sportolók mellett a tábor programjain keresztül a rögbi népszerűsítését is feladatul tűzték ki, mert - mint mondják - a rögbi egy kiváló szabadidős játék és remek közösségformáló szórakozás egyben. A Leader támogatással megvalósuló helyi kezdeményezést jó ötletnek tartották a Magyar Rögbi Szövetségnél is, így több képzési programmal csatlakoztak a szatymazi rögbis rendezvényekhez. A Magyar Rögbi Szövetség szombaton és vasárnap IRB/FIRA-AER akkreditált edzői képzéseket tart a helyszínen. A tábor a napi kétjátékos edzés és elméleti foglalkozás mellett egész nap és esténként is közös programokat biztosít a résztvevőknek, amik leginkább rögbiről szólnak, folyamatosan 3-4 szakember irányításával. A foglalkozások nyitottak, így délelőtt-délután is lehetőség van minden érdeklődő helybéli gyermek számára a játékba való bekapcsolódásra, a sportolásra és a rögbi kipróbálására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.