Sport

Labdarúgás: Janus-arcú volt idén a Volán + FOTÓK

Labdarúgás: Janus-arcú volt idén a Volán + FOTÓK

2010. június 17., csütörtök
Labdarúgás: Janus-arcú volt idén a Volán + FOTÓK

A negyedik helyről felfelé vezet az út

A negyedik helyen zárta a labdarúgó NB III Alföld csoport 2009/2010. évi pontvadászatát a város első számú együttese, a Tisza Volán SC Szeged. Ismét nem teljesült a szurkolók által oly remélt feljutás, ám a gárda játékban előrelépett, így egy-két erősítéssel jövőre már lehet bizakodni. Buchholcz Gábor vezetőedzővel beszélgettünk annak kapcsán, hogy a Volán csütörtökön az egykori móravárosi pályán szezonzárót tartott. „Janus-arcú volt fiatal csapatom ebben a bajnokságban” – kezdte a mester, aki 2008 nyarán vette át a felnőttalakulatot. „Míg idegenben huszonhat pontot szereztünk, s ezzel elsők lettünk a vendégtabellán, addig itthon csak tizenhárom pontot gyűjtöttünk, így végül összességében a negyedik helyre futottunk be. Sírtunk is, nevettünk is, de úgy gondolom, minden összevetve sikerült előrelépnünk. Teljesítettük, amit vállaltunk a második évre, masszív gárdát alakítottunk ki. Elértük azt, hogy a csoport minden tagjának számolnia kellett velünk, az első háromtól öt pontot hoztuk el, hiszen a bajnok Orosháza pályáján (kilenc emberrel) ikszeltünk, Szolnokon győztünk, s az ESMTK-nál is döntetlent értünk el. Tavaly a harminchét pontunk a tizenegyedik helyhez volt elegendő, most hat meccset kevesebbet játszva szereztünk több pontot.”

Remekül kontráznak, de képtelenek feltörni a felállt védelmet

Ami a játékot illeti, a szegedi drukkerek sokszor hagyták el rossz szájízzel a Felső Tisza parti stadiont, hiszen idehaza nem kápráztatták el őket kedvenceink. Ha viszont idegenben léptek pályára, mintha kicserélték volna őket. Miért? „Védekezésben nagyon sokat fejlődtek a játékosaim (nem véletlen, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt az Alföld csoportban), illetve a védekezésből támadásba való gyors átmenetet is sikerült csiszolgatnunk. Ugyanakkor el kell ismerni, még mindig nincs meg a kellő rutin és játékintelligencia, mely a felállt védelem elleni harcmodorhoz létfontosságú lenne. Itthon egyszerűen képtelenek voltunk feltörni az ellenfeleket, melyek sokszor tíz emberrel álltak vissza, egymásra vártak a srácok, rengeteget hibáztak” – így a szakember. Buchholcz Gábor szerint elsősorban a gazdasági hátteret kellene megerősíteni a nyáron ahhoz, hogy még sikeresebbek legyenek. Két-három erős, rutinos labdarúgó leigazolásával képesnek tartja arra a kék-fekete gárdát, hogy megnyerje a következő bajnokságot. „Sajnos ebben a szezonban is meghatározó emberek távoztak vagy hagyták abba, mert amatőr alapokon működünk, tehát a klub nem tudta megoldani az életüket. Menet közben esett ki Baji Renátó, Szilágyi Norbert, majd a végén Vastag Roland és Pálfi Árpád is. Teljesen indokoltnak bizonyult tehát, hogy huszonöt fős kerettel dolgoztunk. A bajnokság végén olyanok is lehetőséget kaptak, akik korábban nem szerepeltek, vagy pedig más posztra kellett áttenni játékosokat, például Búzási Pétert” – fogalmazott. A vezetőedző elmondta: alapvetően mindenkivel elégedett volt, aki kitartott a Volán mellett, de természetesen lehet különbségeket is tenni. „A két kapus, Czirják Tamás és Dongó Dénes végig remekül teljesített, s Mórocz Zsolt is kiegyensúlyozott volt, de ő tud ennél többet is. Végh Arielnek és Pálfi Árpinak elsősorban az őszi játéka marad emlékezetes, míg védőink, Pénzváltó Bence, Vida Gergely és BoldizsárBálint tavasszal alkottak nagyot. Őszintén szólva viszont többet vártam a téli szerzeményeinktől: Hadár Attilától nagyon kevés az egy rúgott gól, Vastag Roland dicstelenül távozott, Vastag Szabolcs sokat volt sérült, az ifjú Vágó Leventének pedig még érnie kell” – összegzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.