Sport

12 ország versenytáncosa a 10. Szőke Tiszán

12 ország versenytáncosa a 10. Szőke Tiszán

2010. június 16., szerda
12 ország versenytáncosa a 10. Szőke Tiszán

Minden eddiginél nagyobb részvétellel indul szombat délután az immáron tizedik alkalommal megrendezendő Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny. A Városi Sportcsarnok parkettáján 12 ország közel 120 táncosa mérheti össze tudását.

A táncverseny a ’80-as évek végén még a Tisza Volán berkein belül működött, majd egy hosszabb szünetet követően 2001-ben tért vissza. Az évek során nemzetközivé váló esemény immáron két éve az IDSF (Nemzetközi Táncsport Szövetség) nyílt versenye lett, korábban 5-6, idén pedig már 12 ország képviselteti magát rajta.

Zsilák Zsuzsanna

szervező elmondta, a versenyt rendező Papiron SC Szeged Versenytáncklub a régi hagyományokat kívánja feléleszteni ezzel a modern, Szeged kulturális életét felpezsdítő rendezvénnyel. 11 órától a versenyzők bemutatása következik, majd a B és D osztályos táncosok lépnek a parkettre standard és latin táncokkal. Utánuk az IDSF OPEN ifjúsági és felnőtt kategóriában mérik össze erejüket, 18 órától kezdődik a döntő, majd a gálaest. A verseny mellett a közönséget a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola Művészeti Iskolájának tánccsoportja, a Százszorkék tánccsoport, valamint a pécsi EuroDance Táncstúdió szórakoztatja műsorával. A tavalyi francia származású címvédő idén ugyan nem indul, a szervezők azonban sok tehetséges táncos színvonalas előadását ígérik. A kerek évforduló kapcsán Zsilák Zsuzsanna sejtelmesen egy meglepetésről is szót ejtett, részleteket azonban nem árult el. Jegyeket elővételben a Délmagyarország és Délvilág ügyfélszolgálati irodáiban, a KM Tours Nagyáruházban, valamint a Városi Sportcsarnokban lehet vásárolni.

Illés Attila

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.