Sport

Biztos Volán-siker az üllési kupameccsen + FOTÓK

Biztos Volán-siker az üllési kupameccsen + FOTÓK

2010. május 5., szerda
Biztos Volán-siker az üllési kupameccsen + FOTÓK
A második félidőben döntötte el a továbbjutás sorsát a Tisza Volán SC Szeged az Üllés LC otthonában. 4-0-s sikerével Buchholcz Gábor a magyar kupa nyári folytatására. A megye II. Homokháti csoport második helyén tanyázó, még bajnoki álmokat is dédelgető Üllésen kellett kivívnia az országos főtáblára jutást szerdán az NB III-as Tisza Volán SC Szegednek. Buchholcz Gábor vezetőedzőnek nélkülöznie kellett Végh Arielt, aki a keddi edzésen egy szerencsétlen ütközést követően bordarepedés gyanújával ment kivizsgálásra (szerencsére úgy tűnik, még sincs nagyobb baja). A pechsorozat szerdán is folytatódott, ugyanis Boldizsár Bálintot a harmadik percben le kellett cserélni, miután rosszul fogott talajt, s kiment a bokája. (Biztató, hogy saját lábán hagyta el a pályát). A kék-feketék léptek föl támadólag a találkozó kezdetén, de ahogy az várható volt, a hazai együttes roppant lelkesen védekezett, s igyekezett kontratámadásokból veszélyeztetni. Amíg bírták erővel az Ottlik-legények, nehezen boldogult a betömörülő üllési védelem feltörésével a Volán. Vida Gergely egy lecsúszott lövést követően 3 méterről tudott betalálni, ezzel szereztek vezetést a látogatók. Az első félidőben azonban több gól már nem esett, ami a házigazdák remekül védő kapusuknak is köszönhettek. A krónikához tartozik, hogy a játékvezető előbb megadott egy tizenegyest a Szegednek, majd visszavonta döntését, miután az asszisztense szólt neki, hogy szerinte nem jogos a büntető. A második játékrészben azután három alkalommal is beköszöntek a vendégek. Előbb a nagyszerűen játszó Huszárik Zsolt lőtt távolról bombagólt, majd Pálfi Árpád három védővel a nyakán nyargalt keresztül az üllési térfélen, s lőtte ki a hosszú sarkot, végezetül Beretka Péter gyönyörű lövése talált utat ugyancsak a hosszúba. A hazaiknak is akadt néhány ígéretes akciójuk, ám szépíteni nem tudtak, hiszen a Volán tizenhatosához érve rendre rossz döntéseket hoztak. 4-0-s sikerével a Tisza Volán SC Szeged jutott a magyar kupa főtáblájára. Huszárikék csütörtökön az Anna fürdőben pihennek egyet, pénteken pedig a Felső Tisza parton edzenek, ahol szombaton 17 órakor bajnoki rangadót játszanak majd a Kecskeméti TE II.-vel.

A magyar kupa megyei selejtezőjének 4. fordulójában:

Üllés LC – Tisza Volán SC Szeged 0-4 (0-1). Üllés, vezette: Török Sándor. Tisza Volán SC Szeged: Dongó – Búzási, Boldizsár (Mórocz 3'), Pénzváltó (Mészáros 70'), Vida – Vágó, Huszárik – Vastag R. (Vastag Sz. 46'), Beretka, Pálfi – Hadár. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerzők: Vida, Huszárik, Pálfi, Beretka. Buchholcz Gábor: „Érvényesült a kupa törvényszerűsége, amíg az alacsonyabb osztályú gárda látott esélyt a meglepetésre, hatalmas szívvel harcolt, küzdött. Minden dicséretet megérdemel az üllési csapat és közönsége is. Az első félidőben nehezen boldogultunk a betömörülő hazaiakkal, a fordulást követően azonban érvényre juttattuk tudásbeli fölényünket, jól teljesítettek a srácok. A védelemmel vagyok a legkevésbé elégedett, nekik össze kell szedniük magukat a Kecskemét elleni rangadóra. Bízom benne, Végh Ariel és Boldizsár Bálint is felépül majd szombatig. Visszatérve végül a kupameccsre: 37 évesen Üllésen láttam először olyat, hogy a bíró előbb megad egy tizenegyest, majd pedig visszavonja...”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.