Sport

Labdarúgás: Gyulán is győzni tudott a Volán

Labdarúgás: Gyulán is győzni tudott a Volán

2010. május 15., szombat
Labdarúgás: Gyulán is győzni tudott a Volán

Folytatta nagyszerű idegenbeli sorozatát a Tisza Volán SC Szeged gárdája, hiszen a számtalan eltiltástól és sérüléstől sújtott kék-feketék Vastag Szabolcs találatával Gyulán is diadalmaskodtak. A meccset élőben közvetítettük.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 22. fordulójában:

Várfürdő Gyulai TFC - Tisza Volán SC Szeged 0-1 (0-1).

Gyula, 150 néző, vezette: Szanyi Ádám.

Gyula:

Harman - Bozsó (Lázok 63'), Szenti, Brlázs, Mogyoróssy, Okos, Sajben, Bíró, Bálint (Nagy G. 72'), Miklya, Balogh. Vezetőedző: Szentléleki Béla.

Szeged:

Dongó - Búzási, Pénzváltó, Vida, Grünwald - Mórocz, Vágó - Vastag Sz. (Pálfi 38'), Beretka, Végh (Frank 46') - Hadár (Kazi 83'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Vastag Sz. (10').

Kiállítva:

Miklya (43'). Buchholcz Gábor:

"Dicséret illeti a fiúkat, hiszen mindent megtettek a sikerért, s úgy érzem, meg kell becsülni az edzőváltáson átesett Gyula legyőzését, mely múlt héten Dabason tudott diadalmaskodni. El kell mondanom, ellenfelünk szokatlan harcmodort választott, hiszen nem keménységgel, hanem kifejezetten durvasággal igyekezett megfogni kulcsembereinket. Miklya Miklós szó szerint agyonrúgta Végh Arielt, teljesen jogosan kapott piros lapot. A második félidőben már nem is akartam kockáztatni Ariel játékát. Le a kalappal előtte, de a többiek előtt is, hogy nem ültek föl a provokációnak! Az első félidőben egyébként egy gyönyörű támadást követően szereztünk vezetést, ami után a Gyula feladta kontrára építő játékát, s nagy ziccert is hibázott. A második játékrész elején kissé beszorultunk, de aztán hamar újítottunk. A négy bástya, Pénzváltó Bence, Vida Gergely, Mórocz Zsolt és Vágó Levente remekül hárította el a rohamokat, majd felülkerekedtünk, s sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Ha jobban koncentrálunk, gólokkal verhettük volna meg a Gyulát. Kicsit bosszant, hogy nem találtunk többször a kapujukba, hiszen ha bármikor találnak egy gólt, elúszhatott volna a győzelmünk. Szerencsére azonban nem így történt. Megyünk tovább előre, jövő héten mindenképpen két vállra kell fektetnünk odahaza a Battonyát!"

92. perc:

Megvan a három pont, sikerült kibekkelni az utolsó percek gyulai ívelgetését. Nem játszottunk jól, de nagyot küzdöttünk, s több sebből vérezve is sikerült győznünk idegenben. Ez a siker lendületet adhat a fiatal csapatnak.

89. perc:

Ki kell húzni ezt a pár percet. A gyulaiak ívelgetéssel kísérleteznek, de ezeket okosan hárítjuk el.

86. perc:

Nagyon ideges a végjáték. A szegediek birtokolják többet a lasztit, de a hazai alakulat minden erejével igyekszik egyenlíteni. Hadárt a kihagyott büntetőt követően lehívta Buchholcz Gábor, Kazi László futott a gyepre.

81. perc:

Ez nem lehet igaz! Büntetőt hibázott a Szeged. Mórocz Zsolt tört be a tizenhatoson belülre, buktatták, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Hadár Attila futott a labdának, a jobbra mozduló kapust becsapva balra lőtt, de telibe találta a kapufát. A védők szögletre mentettek. Csak meg ne bosszulja magát ez az eset...

77. perc:

Beretka Péter került ismét helyzetbe, de megint csak kicsit gyámoltalanul lőtt. Nagyon jót tenne egy gól a fiatal tehetség önbizalmának. Reméljük, még ma összejön!

74. perc:

Dörgött a gyulai kapufa! Mórocz Zsolt a tizenhatos bal oldali sarka környékéről végzett el szabadrúgást, a rövidre lőtt, a nagyszerű löket azonban a kapufáról mellé pattant. Gólt érdemlő lövés volt a rutinos futballistától!

72. perc:

Újabb gyulai csere, Nagy Gergely jött be a jól játszó Bálint Balázs helyett.

68. perc:

Több lehetőség adódik már a vendégek előtt, átvettük az irányítást. Előbb Búzási lecsapódó, 30 méteres bombája vágódott alig fölé, majd Beretka emelése ment mellé.

63. perc:

Kiegyenlítetté vált a játék, rátalálni látszik a ritmusra a fiatal szegedi gárda. Jó lenne, ha sikerülne érvényesíteni azt, hogy eggyel többen vagyunk a pályán. Persze a hazaiak igen szívósak, biztos, hogy nem adják föl a hármas sípszóig. Bozsó Ferenc helyett Lázok Tamás a Gyulában.

59. perc:

Beretka Péter tört kapura Frank Attila remek indításával, de kissé bátortalanul lőtt, így Harman menteni tudott. De végre a kék-feketék előtt is adódott lehetőség.

56. perc:

Sajnos kicsit megzavarodott a Volán Vastag Szabolcs és Végh Ariel kiválását követően. Mintha a Gyula lenne létszámfölényben, mindig találnak üres embert a hazaiak, Móroczék védekezésre kényszerülnek. Rombolunk. Grünwald Attila besárgult.

50. perc:

Dongó Dénes két hibája okozott riadalmat. Egy hosszú előreívelésre szaladt ki kapujából a tizenhatoson kívülre, elfejelte a labdát, de épp egy gyulaihoz, aki azonnal kapura emelt. Dongó visszafelé futott, megpróbálta megfogni a vizes játékszert, de az kicsúszott a kezéből, s centikkel gurult mellé...

49. perc:

Egyelőre keresik a fogást a gárdák. A Gyulán látszik, szeretne visszajönni a meccsbe. A Szeged nehezen tudja érvényesíteni létszámfölényét, hiszen két meghatározó embere dőlt ki a középpályáról. Újra kell építeni a játékot.

46. perc:

A tíz emberrel játszó Gyula kezdte a második félidőt. Rossz hírünk van, Végh Ariel sajnos nem tudott kijönni a többiekkel a pályára, nagyon fáj a lába. Miklya kíméletlen volt. Frank Attila állt be.

45. perc:

Kitört a szünet. Végh Ariel erősen fájlalja a bal lábát, amit Miklya csúnyán eltalált. Vasas Tamás gyúró ápolja a vendégek egyik húzóemberét. Csak reménykedhetünk, hogy folytatni tudja...

43. perc:

PIROS LAP!

Elszabadultak az indulatok, a fickándozó Végh Arielt Miklya Miklós ütötte el, szándékosan rúgta meg térdmagasságban. Mehet is zuhanyozni a gyulai játékos, reméljük, ott lehiggad. Ariel a földön...

42. perc:

Végh Ariel jobb oldali szögletét Harman kapus Hadár Attila fejére ütötte, már gólt láttunk, de a laszti a bal kapufa mellé hullott...

38. perc:

Kényszerű csere a Volánnál. A gólszerző Vastag Szabolcs bicegett le, Pálfi Árpád a helyén. Sajnos a sérülések (Dargó Balázs, Boldizsár Bálint) és eltiltások (Huszárik Zsolt, Mészáros Zoltán), valamint Vastag Roland Angliába történt távozása nagyon megnehezítik Buchholcz Gábor helyzetét, mindössze négy csereemberrel érkeztek a vendégek (Czirják Tamás, Kazi László, Frank Attila, Pálfi).

37. perc:

Bíró Tamás lépett ki teljesen egyedül, kissé lesgyanús helyzetben. Mintha ő is meglepődött volna, hogy elengedték, 12-13 méterről gyengén lőtt, Dongó magabiztosan hárított.

33. perc:

Magabiztosan őrzik előnyüket Móroczék, továbbra is többet birtokolják a labdát. Ettől függetlenül Balogh és társai már megmutatták, bármikor képesek veszélyes ellencsapásra, valamint a múlt héten 0-2-ről fordítva nyertek 3-2-re Dabason, így nem nyugodhatunk meg...

30. perc:

A félidő második felére fordulva ismét átvette az irányítást a szegedi csapat, három kisebb lehetősége is akadt. Előbb Beretka Péter lőtt a balösszekötő helyéről, 19 méterről, de nem volt elég erő a próbálkozásban, így Harman vetődve védett. Nem sokkal később Búzási kapásból durrantott mellé, majd Pénzváltó Bence fejese kerülte el a gyulai kaput.

25. perc:

Sikerült stabilizálni a védelmet, mezőnyjátékra kényszeríti ellenfelét a Volán. A hazai gárda az utóbbi percekben nem tudott veszélyes támadást vezetni. Egy-egy sárgát osztott ki a bíró, nálunk Mórocz Zsolt kapta a cetlit.

19. perc:

Ezer százalékos helyzetet hibázott el Miklya Miklós. Búzási mögé játszották a labdát a házigazdák, Balogh az alapvonalig ment le, majd az ötösön belülre adott. Érkező társa azonban az üresen tátongó kapu mellé pörgetett. Hatalmas egyenlítési lehetőség volt! Jó lesz odafigyelni, feljött a Gyula!

15. perc:

A korai találat okozta sokkból ébredezik Szentléleki Béla gárdája, már kétszer is eljutottak a vendégek tizenhatosáig. Balogh Gábor igyekszik megmozgatni Búzásiékat, de egyelőre csak szögletet tudott kiharcolni.

10. perc:

GÓÓÓÓL!

Vezet a Szeged, góllá érett az első percek fölénye! Saját térfelének közepén labdát vesztett a gyulai csapat, Búzási Péter két csellel tört előre a jobb oldalon, majd ügyesen a hosszú irányába lőtte a lasztit. Érkezett Vastag Szabolcs, s senkitől sem zavartatva 2 méterről passzolt a hálóba; 0-1!

8. perc:

Továbbra is támadásban a Szeged, többet birtokolják a labdát a kék-feketék. Végh Ariel lövészerű beadása ezúttal messze elkerülte a kaput. Ettől függetlenül érezhető, hogy a Volán valóban győzni jött Gyulára.

3. perc:

Az első lehetőség Buchholcz Gábor tanítványai előtt adódott. Jobbról, mintegy 28-30 méterről Végh Ariel végezhetett el szabadrúgást, ő egyből kapura nyeste a labdát. A kísérlet kissé meglepte ugyan Harman Józsefet, de a kapus szögletre tudta tolni a játékszert a léc alól.

1. perc:

Megkezdődött a mérkőzés, a Volán hozta játékba a labdát. A vendégek hagyományos kék-fekete szerelésüket viselik, a hazai gárda a fehér mezhez és sportszárhoz kék nadrágot választott. Annak ellenére is kiváló a pálya talaja, hogy Gyulán is egész nap szakadt az eső. Jelenleg azonban szerencsére nem esik. 150 néző kíséri a helyszínen a meccset. A tizenkettedik helyen álló Gyula és a hatodik Szeged összecsapása 17 órakor kezdődik. Ősszel a Volán Beretka és Végh góljaival 2-0-ra verte a békési alakulatot. Beharangozónkat

itt olvashatják el

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.