Sport

Kosárlabda: Kanizsán botlott meg a Szedeák

Kosárlabda: Kanizsán botlott meg a Szedeák

2010. május 2., vasárnap
Kosárlabda: Kanizsán botlott meg a Szedeák

Már a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák sem hibátlan a férfi kosárlabda NB I/B rájátszásában, ugyanis a gyenge napot kifogó szegediek súlyos vereséget szenvedtek Nagykanizsán. Veszprémben kell javítani!

A férfi kosárlabda NB I/B rájátszásának 4. fordulójában:

Kanizsa KK - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 88-64 (20-16, 28-11, 27-16, 13-21).

Szedeák:

Vida 18, Molnár M. 3/3, Nyilas 14/6, Tanács 5/3, Gémes 10. Csere: Rezák 8/6, Kovács D., Simándi, Mészáros 1, Szabad 5/3. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

A Nagykanizsa pontszerzői:

Koma 20, Rodgers 18, Kasza 13/6, Stárics 12/6, Vertetics 9/3, Hoffmann 6, Mihalics 6, Filipovics 2, Kovács M. 2. Vezetőedző: Kovács Nándor. Bonifert Domonkos:

"Azt mondtam a srácoknak a meccs után, hogy tragédia nem történt, hiszen egy Filipoviccsal is kiegészült rendkívül erős csapattól kaptunk ki idegenben. Ebben a vereségben bizony nekünk is megvolt a részünk, hiszen fejben erősebbnek kellett volna lennünk, s jobban be kellett volna tartani a megbeszélteket. Az elején pont a palánk alatti játékunk mondott csődöt, amire építettünk volna. Mindehhez bizonyos időszakokban kritikán aluli játékvezetés is párosult, amit már nem bírtunk el. Sajnos egyes periódusokban nagyon lejtett a hazai pálya. Becsülettel próbáltunk küzdeni, nem hibáztatom a fiúkat. Arra kértem őket, gyorsan felejtsék el, ami ma történt. Nincs idő a sebeket nyalogatni, pénteken már Veszprémben kell bizonyítani."

További eredmények:

Veszprémi Egyetem – EnterNet Vásárhelyi KS 107-68 SMAFC-NYME – EKF Hész Eger 89-72 Bonyhádi KSE – Jászberényi KSE 91-87

A bajnokság élcsoportja 26 forduló után:

1. Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 22-4 (2370-2004), 2. Bonyhádi KSE 22-4 (2452-1984), 3-5. Veszprémi Egyetem, Jászberényi KSE, Kanizsa KK 21-5.

A következő forduló műsora:

SMAFC-NYME – Jászberényi KSE péntek 18.30 Veszprémi Egyetem – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák péntek 18.30 B-Beton Bonyhádi KSE – EKF Hész Eger vasárnap 18.00 Kanizsa KK – EnterNet Vásárhely vasárnap 18.30

Online közvetítésünket itt olvashatja el újra:

IV. negyed:

13-21 Nyilas középtávolról eredményes a záró felvonás elején, de a palánk alól újabb kosarat kapunk. Képtelenek vagyunk ellenállni a hazai rohamoknak, sehol a korábban megcsodált agresszív védekezés. 80-47-re megy a Kanizsa a 33. percben. Tanács Attila kipontozódott, Bonifert mester a fiatalokat is pályára küldi, Szabad és Mészáros kap lehetőséget. 86-52, amikor még négy perc van vissza. Ezt a meccset gyorsan el kell majd felejteni, mert a jövő héten Veszprémben sem lesz egyszerű nyerni... Az utolsó percekben sikerült kihasználni, hogy kiengedtek, ünnepeltették magukat a hazaiak, így mínusz 24 a vége, de ez sem túl szép. A gyenge napot kifogó Szedeák 88-64-re kapott ki Nagykanizsán. Folytatás jövő pénteken Veszprémben!

III. negyed:

27-16 Sajnos a harmadik negyed elején is puha a szegedi védekezés. 52-27 után Nyilas hármasa hullik be, majd labdaszerzésből leindítunk, Vida a kosárszerző. Mire konstatáljuk, hogy visszazárkóztunk húszra, ott az újabb kanizsai dupla; 54-32, 24. perc. Statikus a támadójátékunk, Vida pedig eladott két labdát, rohannak a kanizsaiak, 59-32. Kezd elúszni a hajó. Rezák hármasa adja vissza a reményt, 59-35. Már a játékvezetők is erősen nyomják a hazai csapatot. Rodgers taszajtott az imént Nyilason, színészkedésért a szegedi ellen ítéltek technikait... Szegény embert még az ág is húzza. Amúgy a játékunk továbbra is csapnivaló, statisztálunk a kanizsai gálához. 69-38, még két perc a negyedből. Molnár Miki hármasára hazai tripla a válasz. Nemcsak a Kanizsával, de Forray sporttárssal is küzdünk továbbra is. 75-43-mal zárul a negyed, nincs mit hozzátenni.

II. negyed:

28-11 Kapkodunk, felelőtlenül szórjuk el a labdákat, s védekezésünk is hagy kívánnivalót maga után. Koma kétszer verte egy az egyben Kovácsot, 27-16-nál kért időt Bonifert Domonkos. Tanács Attila és Nyilas István feltűnően passzív. Nem sokat segítettek a tanácsok, továbbra is gödörben a csapat, sorban maradnak ki a dobások, miközben szárnyal a Nagykanizsa. Egy szegedi triplára újabb dupla a válasz, négy és fél perc után hiába voltunk eredményesek, nincs minek örülni, hiszen 37-19 az állás a 17. perc kezdetén. Gémes közben visszatért, Simándi triplakísérlete is rossz. Rezák hármasa végre utat talál a gyűrűbe, de sokatmondó, hogy hiába kapott technikait a Kanizsa reklamálásárt, a büntetőkből, majd a következő támadásból csak egy pontra futotta. Rodgers-dupla ott, Vida-dupla itt, 41-25, amikor még két perc a nagyszünetig. A vége is rosszul sikerült, a támadójátékunkban továbbra is sok a hiba, a védekezésünk sem az igazi. A csereként beállt Rezák Tamásnak akadt néhány jó megmozdulása, de ahogy az lenni szokott, dudás hármassal zárt a Kanizsa, melynek 21 pont az előnye a félidő végén, 48-27. Ennél sokkal, de sokkal több kell a Szedeáktól! Az összecsapás amúgy sajnos kísértetiesen emlékeztet a jászberényire, 16-16-ig semmi gondunk nem akadt, labdánk volt a vezetéshez, majd a második tíz percben totális összeomlás következett. Rövidzárlat, mely bosszantóan hosszúra sikerült...

I. negyed:

20-16 Heves rohamokkal kezdett a Kanizsa KK, de 0-6-ról hamar sikerült egyenlítenie a Szedeáknak. A 4. percben 8-6 a hazaiaknak. Nem játszunk rosszul, álljuk a sarat, a 7. percben 10-10-et mutat az eredményjelző. Támadásaink végén általában Gémes Leventét keressük, aki becsülettel dolgozik a palánk alatt. Kőkemény csata! Gémes Lecsó sokat hibázott, több ziccert rontott, Kovács Dávid érkezett helyette. Vida Máté pontjaival tartjuk magunkat. 16-16 után három labdánk is volt, hogy átvegyük a vezetést, de nem sikerült. A végén Rodgers büntetett, kétszer a büntetővonalról volt eredményes, majd egy tempót is bevágott; 20-16 oda. A történethez tartozik, hogy hét másodperccel a negyed vége előtt érthetetlenül ítéltek sportszerűtlen hibát Nyilas István. Kezdőötösünk: Vida, Molnár M., Nyilas, Tanács, Gémes. Mintegy 150-200 néző gyülekezik a csarnokban, a tízfős helyi B-közép zászlókkal, dobokkal hangol. A kanizsaiak előszedték a veterán Gordan Filipovicsot is, aki még ősszel sérült meg. A szegedieknél a fiatalok közül Molnár Bence, Mészáros János, Komáromi Gergő és Szabad István tagja a csapatnak. A forduló eddigi mérkőzésein a hazai csapatok vitték a prímet, valamennyien jobbnak bizonyultak látogatóiknál. Azzal, hogy a Bonyhád szombaton este megverte a Jászberényt, eldőlt, hogy a rájátszás első körét a Szedeák zárja az élen. Jó lenne persze meccselőnnyel vezetni, ehhez viszont győzni kell Nagykanizsán!

A 4. forduló eddigi eredményei:

Veszprémi Egyetem – EnterNet Vásárhelyi KS 107-68 SMAFC-NYME – EKF Hész Eger 89-72 Bonyhádi KSE – Jászberényi KSE 91-87 Kanizsa KK – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák vasárnap 18.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.