Sport

Hátország: nagyot küzdött az FK-serdülő Tápén

Hátország: nagyot küzdött az FK-serdülő Tápén

2010. május 10., hétfő
Hátország: nagyot küzdött az FK-serdülő Tápén

Két mérkőzést is játszott az FK 1899 Szeged ificsapata a megyei II. osztályú bajnokságban, s hosszabb szünet után léptek újra pályára a serdülők. Mindkét FK-s alakulat sokat tett azért, hogy pontot, pontokat szerezzen, de ezúttal nem jártak szerencsével.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 22. forduló:

FK 1899 Szeged – Tömörkény 3-8 (1-4).

Szeged, vezette: Fazekas.

FK 1899 Szeged:

Geló (Vér) – Burzon, Márton (Kis), Módra, Petrecz, Tóth D., Borcsa, Póta (Bakos), Zsigmond (Fülöp), Juhász, Tóth T. (Miklósi).

Edző:

Kaiser Rezső.

Tömörkény:

Bugyi D. – Talpai (Bontovics), Hevesi (Losonczi), Bugyi I., Pusztai (Kasper), Fehér, Dombi (Lakatos), Koncz, Szabó, Kugyela (Simon), Magony.

Edző:

Sallai Róbert.

Gólszerzők:

Juhász, Burzon, Borcsa, illetve Koncz (3), Puszta (2), Fehér (2), Talpai.

Sárga lap:

Petrecz, Tóth T., Juhász, illetve Pusztai, Hevesi. Közeledik a megyekettes ifjúsági bajnokság véghajrája, élesednek a küzdelmek a Homokháti csoportban is. Az első szezonját töltő FK 1899 Szegednek a riválisaihoz képest kevés siker adatott meg. Egy hét leforgása alatt kettő bajnoki mérkőzés is szerepelt a műsoron, így a kék-feketék háza táján bíztak abban, hogy sikerül egy kicsit kozmetikázni az eddigi eredményen. Hatalmas várakozás előzte meg a Tömörkény elleni találkozót.

Kaiser Rezső

mester fiai fogadkoztak, hogy most sikerül nekik a három pont megszerzésével közelebb jönni a mezőnyhöz. Azonban a tömörkényiek ezt alaposan keresztülhúzták. A hazaiak részéről elmaradt a könnyed, tét nélküli játék. Pedig a lehetőség adott volt, megszerezték a vezetést, de nem tudták megtartani. Az ellenfél újított, és jelentős előnyre tett szert. Az időjárási körülmények miatti játékmegszakítás is kissé megzavarta a hazaikat. Jó pár perc kellett hozzá, hogy magukhoz térjenek az újrakezdés után. Egy gólra feljöttek, azonban nem tudtak továbblépni. A vendégek ismét „robbantottak” és kihasználva a szegediek hibáit végül gólzáporos meccsen biztos győzelmet arattak.

23. forduló:

Csanytelek – FK 1899 Szeged 3-2 (2-2).

Csanytelek, vezette: Csuka.

Csanytelek:

Gyöngyösi M. – Ürmös (Tóth I.), Szőke, Mátyás M., Fehér (Maszlag), Gyöngyösi D., Rédei (Deák Z., Papp), Deák A., Szeri, Mátyás R., Hensz (Illés).

Edző:

Szeri László.

FK 1899 Szeged:

Geló – Tóth T., Burzon, Módra, Zsigmond, Márton, Borcsa (Fülöp), Miklósi (Farkas), Somodi, Tóth D. (Kis), Tranger (Németh).

Edző:

Kaiser Rezső.

Gólszerzők:

Gyöngyösi D., Mátyás R., Fehér, illetve Miklósi, Tranger.

Sárga lap:

Fehér, illetve Tóth T., Márton. A Tömörkény ellen elszenvedett vereséget követően bizonyossá vált, hogy az első évében a sereghajtó hely jut az FK 1899 Szeged ifjúsági csapatának. Ezért a mérkőzés előtt Kaiser edző azt kérte tanítványaitól, hogy játszanak felszabadultan, semmilyen tét nem nyomasztja őket. Ezt teljesítették is. Az egyik éllovas otthonában mutatott produkció minden elismerésre méltó volt. Nagyobb összpontosítással akár jobb eredmény is születhetett volna. Végeredmény alapján a csanyiak megérdemelt győzelmet arattak, azonban joggal érezték a kék-fekete fiúk azt, hogy több volt ebben a meccsben. Kaiser Rezső edző:

„Zsúfolt héten van túl az ifjúsági csapat: a hét közi edzések között egy elmaradt mérkőzés várt a fiatalokra, majd a hétvégén Csanyteleken szerepeltek. A csütörtöki Tömörkény elleni találkozóra nagyobb reményekkel készültünk, és mivel a tabellán közvetlen előttünk szereplő csapatról volt szó, egyértelműen a három pont megszerzését tűztük ki célul. Sajnos a zord időjárási körülmények között lezajlott meccs végül sima vereségbe torkollott. Sokkal jobban játszott csapatom Csanyteleken, ahol egy korai bombagóllal ugyan az ellenfél vezetett, viszont sikerült megfordítani az eredményt. A 2-1-es vezetésünk után bekapott két szerencsétlen gól viszont így is csak egy szoros vereséget eredményezett, de ezúttal a játék képe több mint biztató volt.”

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 17. forduló:

Tápé ESK – FK 1899 Szeged-SZVSE 5-3 (4-1).

Tápé, vezette: Csamangó Tamás.

Tápé ESK:

Samu – Ábrahám, Mátó, Kis (Terhes), Bagi, Szabó, Balog, Bakai, Kónya, Kovács Hegedűs, Varga.

Edző:

Kiss Máté.

FK 1899 Szeged-SZVSE:

Mikovity – Balázs, Teimel, Reisinger, Sárkány, Szécsi, Kapitány, Fröhlich, Bujdosó, Bodnár, Ferenczi (Pálfi).

Edző:

Marton Gellért.

Gól:

Bagi (2), Balog, Bakai (2), illetve Teimel (2), Reisinger.

Jók:

Samu, Bagi, Bakai, Ábrahám, Mátó, illetve Pálfi, Bodnár, Teimel, Balázs.

Sárga lap:

Ábrahám, Varga, Kovács H. (2).

Piros lap:

Kovács H. A serdülő bajnokság Tisza-Maros csoportjában a 17. fordulót rendezték a hétvégén, ahol egyebek mellett a Tápé az FK Szegeddel csapott össze. A Tápé bajnokesélyesként várta a mérkőzést, s aspiránshoz méltón bátor, gyors játékkal szerezte meg a győzelmet. A tápéi pálya adottságait kihasználni igyekvő vendégek védekezésre rendezkedtek be, de a retesz hamar kinyílt: a 17. percben

Bakai

két találatával a hazaiak már 2-0-ra vezettek. Kétgólos hazai vezetésnél

Balázs

szabadrúgását

Samu

hatalmas bravúrral szedte ki a pipából, majd több védeni valója is akadt. Aztán még az első félidőben

Balog

és Bakai is feliratkozott a hazaiak góllövői közé, válaszolni pedig csak

Teimel

tudott, így 4-1-es állásnál vonultak pihenőre a felek. A félidőben

Marton Gellért

kissé átszervezte csapatát, így a védekezésük stabilabbá, támadásuk dinamikusabbá, intenzívebbé vált, s úgy tűnt, még döntetlenre is menthetik az eredményt. A félidőben a kapuba beálló

Pálfi

magabiztos védéseivel segítette társai játékát.

Bagi

második góljára – melyet szabálytalanság előzött meg – Teimel és

Reisinger

is válaszolni tudott. Emellett több ígéretes helyzetet puskáztak el a szegedi legények. A mérkőzés képét színesítette négy sárga lap, melyből kettőt

Kovács Hegedűs Zsolt

kapott, aki így idő előtt mehetett zuhanyozni. A lapok száma mutatja, hogy a fiatal játékvezető nem volt szívbajos, rutintalanságából adódó hibái ellenére magabiztosan vezette a mérkőzést. De meg kell említeni, hogy Kovács Hegedűst egy kezezés miatt már a második félidő elején ki kellett volna állítania

Csamangó

sporttársnak. A kimondottan jó iramú, izgalmas mérkőzésen megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot a tápéi alakulat A mérkőzés után mindkét edző értékelte lapunknak a látottakat. Kiss Máté (Tápé):

„Az első játékrészben mutatott teljesítmény meggyőző volt, a mérkőzés számunkra mondhatni 'gálaként' indult. A második félidőben a csapat tudása alatt játszott, a babérokon ültünk, sikerült izgalmassá tenni a mérkőzés végét. Összességében meg vagyok elégedve a csapattal, a bajnoki hajrában is sikerül a hidegvérünket megőrizni és tartani a tisztes távolságot az igencsak megerősödő Szőregtől. Külön öröm, hogy korosztályban velünk egyforma csapatot sikerült megfogni és ami alapelvárás, a csúszós, mély talaj ellenére domináltunk a labdatartásban, kulturált, sokpasszos játékot mutattunk be a nézőknek.”

Marton Gellért (FK 1899 Szeged-SZVSE):

„Először is gratulálok a Tápé csapatának a győzelemhez. Védekezésre rendezkedtünk be, de igazán ez csak a második félidőben jött be. Gyors, pontosan játszó csapattól kaptunk ki, de csapatom végig megőrizte tartását, küzdött, hajtott az utolsó percig, aminek majdnem meglepetésszerű eredmény lett a jutalma. A bravúr ma elmaradt, hiszen sok helyzetet kihagytunk, így simán reális lehetett volna a döntetlen, de a futball íratlan szabálya, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A csapat új szerkezetben állt fel, s részben tudatos volt a terület átadása, ebből kifolyólag mi birtokoltuk kevesebbet a labdát. Sok mindent kell gyakorolnunk, de főleg hamarabb kell felébrednünk a mérkőzéseken, s van, akinek le sem szabadna feküdni tulajdonképpen…A következő fordulóban az Apátfalvát fogadjuk, ahol mindenképpen gyarapítani szeretnénk pontjaink és győzelmeink számát!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.