Sport

Kézilabda: megszorongatta a Picket a Tatabánya + FOTÓK

Kézilabda: megszorongatta a Picket a Tatabánya + FOTÓK

2010. április 2., péntek
Kézilabda: megszorongatta a Picket a Tatabánya + FOTÓK
A férfi kézilabda NB I. elődöntőjében, az első mérkőzésen a Pick Szeged nagyon nehezen nyert a Tatabánya ellen. A második félidő közepén még döntetlenre állt a találkozó, a végén a Pick 27-26-ra nyert. A férfi kézilabda bajnoki elődöntőben a Pick Szeged együttese a Tatabányát fogadta az újszegedi sportcsarnokban. Amint azt a vendég együttes szakvezetése várta, a Pick Szeged gyors játékkal próbálta már a találkozó elején felőrölni ellenfelét. Erre azonban jól felkészítette Debre Viktor csapatát, és Diazék állták a Pick rohamait. Hatalmas iramot diktált a hazai gárda, de nem tudott meglépni ellenfelétől, sőt a Pick nyitott védekezését rendre átjátszotta a tatabányai támadósor. Mivel Marjanac jól védett, ezért Halászék nem vették át a vezetést. A másik oldalon, az egykori szegedi kapus, Szente jeleskedett, a távoli lövéseket rendre leolvasta – ez pedig a Tatabánya szerencséje volt. Mindenesetre élvezetes kézilabdát láthatott a közönség, sőt a hazai publikum a 24. perc után elégedett is lehetett, mert ekkor több gólra növelte előnyét Dragan Djukics együttese. A pihenőre ötgólos előnnyel mehetett a hazai csapat, mert jól sikerül a félidő vége, a Tatabánya több labdát elszórt, amit a szegedi gyors emberek megszereztek, és a ziccereket kihasználták. A fordulás után nehézkessé vált a hazaiak játéka, így Andjelkovicsék nem hogy jobban elhúztak volna, hanem felhozták ellenfelüket. A 10. percben, amikor Diaz már az ötödik gólját szerezte, 19-18-ra felzárkózott a Tatabánya. Dragan Djukics azonnal időt kért, de a góllövés nehezen indult meg, hat percet kellett várni egy újabb szegedi találatra. Sajnos Katzirzék a félidő felénél nem használták ki, hogy az ellenfél kettős emberhátrányba került. Ráadásul nem sokkal később a Tatabánya kiegyenlített és izgalmas végjátékra lehetett számítani. Egy-két góllal mindig vezetett ugyan a Pick Szeged, de, ha Liszkai a 29. percben nem fogja meg az addig hibázni nem tudó Harsányi büntetőjét, akkor nagy baj lehetett volna. Így az utolsó percet kétgólos előnnyel kezdhette a Pick Szeged, de kiderült, ez sem életbiztosítás, mert a találkozó vége előtt 20 másodperccel már csak egy volt a hazaiak előnye. A Pick rutinosan megtartotta a labdát és ezzel megnyerte a találkozót. Az április végi második mérkőzésen biztosan nehéz percek várnak a Pick Szegedre Tatabányán, ha olyan felfogásban játszik, mint az első meccsen. Dragan Djukics:”Eljött a pillanat, amiért hónapok óta dolgozunk. A játékosok nem hitték el, hogy a Tatabánya jó csapat, jó edzővel és jó formában van. Nem játszottuk a saját játékunkat támadásban és a Tatabánya jól védekezett. Tizenhárom technikai hibát vétettünk, amit nem engedhet meg magának a Pick Szeged. Szentének gratulálok, jól védett, kilenc méterről szinte nem tudtunk gólt lőni.”

Férfi kézilabda NB I., elődöntő

Pick Szeged – Tatabánya 27-26 (16-11) Úszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Nagy, Túroczy. Pick Szeged: Marjanac – Stranovsky 4, Krivokapics 5, Andjelkovics 4, Herbert 1, Katzirz 4, Zvizej 5/3. Csere: Liszkai (kapus), Oszmajics 2, Nenadics 2, Vadkerti. Edző: Dragan Djukics. Tatabánya: Szente – Harsányi 8/4, Diaz 6, Dénes 1, Kányai, Halász 2, Kanyó 1. Csere: Melus (kapus), Nagy 3, Urbán 1, Kiss 4, Sutka. Edző: Debre Viktor. Hétméteresek: 3/3, illetve 5/4. Kiállítások: 8 illetve 14 perc. A találkozói eredményének alakulását online közvetítésünkben kísérhették figyelemmel. I. félidő 5. perc: 2-2 10. perc: 4-5 15. perc: 6-6 20. perc: 8-7 25. perc: 11-9 30. perc: 16-11 Érdekes pillanatok A pick szeged a gyors játékot erőlteti, a Tatabánya próbálja visszafogni a hazaiak lendületét. Mindkét oldalon jól védekeznek, kevés a gól. 10. perc: A Pick nyitott védekezését kijátssza a Tatabánya 13. perc: Emberelőny a Picknél: Stranovsky gólt lő, 6-5 16. perc: Ismét emberelőnyben a Pick, de elvesztjük a labdát, Marjanac bravúrral véd, Katzirz meglép és gólt lő. 17. perc: Andjelkovicsot kiállítják Diaz lerántásáért 24. perc: Először vezet két góllal a Pick 28. perc: Krivokapics emberhátrányból lő gólt, 13-10, majd Zvizej svédcsavarral veszi be Szente kapuját, 14-10 Marjanac kiválóan védi a Pick kapuját GólszerzőkPick Szeged: Marjanac - Stranovsky 3, Krivokapics 3, Andjelkovics 1, Herbert 1, Katzirz 2, Zvizej 4/2. Csere: Liszkai (kapus), Oszmajics 1, Nenadics 2, Tatabánya:Szente - Harsányi 3/2, Diaz 3, Dénes 1, Kányai, Halász 1, Kanyó. Csere:Melus (kapus), Nagy 4, Urbán, Kiss, Sutka Hétméteresek: 2/2, illetve 2/2. Kiállítások: 4 illetve 8 perc. I. félidő: Pick Szeged - Tatabánya 16-11 II. félidő 5. perc: 19-14 10. perc:19-18 15. perc: 21-21 20. perc: 24-22 25. perc: 27-24 30. perc: 27-26 Érdekes pillanatok 6. perc:Harsányi hétmétereseivel nem bírnak a Pick kapusai, a tatabányai játékos négyből négyet belőtt Marjanac kiválóan védi a Pick kapuját 9. perc: Feljön a Tatabánya 2 gólra, 19-17 10. perc: Diaz ötödik góljával, 19-18 Djukics azonnal időt kér. Hatt perce nem lő gólt a Pick 12. perc: Kettős emberhátrányban a Tatabánya, Szente olvassa a szegedi lövéseket. A Pick nem használja ki az előnyt. 15. perc: Kiegyenlít a Tatabánya 22. perc: Izgalmas végjáték várható, csak kettő a Pick előnye 29. perc: Liszkai hetest fog 30. perc: Egy gól a különbség és a Pick támad 9 másodperccel a vége előtt GólszerzőkPick Szeged: Marjanac - Stranovsky 4, Krivokapics 5, Andjelkovics 4, Herbert 1, Katzirz 4, Zvizej 5/3. Csere: Liszkai (kapus), Oszmajics 2, Nenadics 2, Tatabánya:Szente - Harsányi 8/4, Diaz 6, Dénes 1, Kányai, Halász 1, Kanyó 1. Csere:Melus (kapus), Nagy 3, Urbán 1, Kiss 4, Sutka Hétméteresek: 3/3, illetve 5/4. Kiállítások: 8 illetve 14 perc. Végeredmény: Pick Szeged - Tatabánya 27-26

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.