Sport

Szerdán eldől, hogy ki közvetíthet Dél-Afrikából

Szerdán eldől, hogy ki közvetíthet Dél-Afrikából

2010. január 19., kedd
Szerdán eldől, hogy ki közvetíthet Dél-Afrikából

Szerdán szavaz az MTV kuratóriuma arról, hogy a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogát melyik csatornának adja tovább. Korábban megírtuk, hogy a kuratórium fideszes és kereszténydemokrata tagjai – köztük az elnökhelyettes szegedi Balogh László

aggodalmukat fejezték ki, mert ha a közvetítési jogokat nem tudják eladni olyan műsorszolgáltatónak, amelyik országos lefedettséggel rendelkezik, akár milliók maradhatnak focivébé nélkül a nyáron...

Az Index hírportál úgy tudja, hogy az a Digi TV ajánlotta a legkedvezőbb – az RTL Klub, Sportklub, Sport TV együttesénél mintegy 300 millióval kedvezőbb árat a jogokért –, amely a Debrecen BL-meccseinek közvetítéseivel már sok ezer fociszerető magyar háztartást hozott nehéz helyzetbe, hiszen mivel nem rendelkezett országos lefedettséggel, az interneten pedig képtelen volt megbirkózni a százezres látogatószámmal, így gyakorlatilag a fél ország rádión vagy más netes portálokon csüngött.

Balogh László

ezzel kapcsolatban a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy az ellenzéki kuratóriumi tagok továbbra is fenntartják álláspontjukat, miszerint egy labdarúgó-világbajnokságot el kell juttatni minden háztartásba. Ezért a kényszerhelyzetért egyébként a Bajnai-kormány felel, amely 10 milliárd forintot vont el a Magyar Televíziótól, lehetetlenné téve számára a közvetítést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.