Sport

Mise és koncert a „feledékenység” áldozataiért

Mise és koncert a „feledékenység” áldozataiért

2009. november 17., kedd
Mise és koncert a „feledékenység” áldozataiért
Jótékonysági koncertet adott a Benkó Dixieland Band a dómban az Alzheimer-kór magyar áldozataiért, és szentmisét tartottak az ebben a szörnyű betegségben szenvedett egyik leghíresebb magyar, Puskás Ferenc lelki üdvéért, aki három évvel ezelőtt távozott közülünk.Puskás Ferenc pályafutásának egy pontján úgy döntött, eligazol, Nyugatra távozik. Odaát tudták, hogy gyémántot szerződtettek, onnantól kezdve – a politikai helyzet miatt – alig kaphattunk híreket a kor legnagyobb magyar futballistájáról. Most ugyan ez történik, csak a menedzser nem Nyugatról jött, hogy leigazolja őt, hanem a túlvilágról, ahonnan bizony mi, földi halandók még nehezebben kaphatunk híreket” – kezdte egy szép gondolattal a misét Kiss-Rigó László megyés püspök. „Itt a Földön csak szívből remélhetjük, hogy Puskás bekerült egyből az égi kezdő tizenegybe, viszont, ha ott is – mint Madridban – keményen meg kell küzdenie, hogy megszabaduljon feleslegétől, mi segíteni tudnunk neki imáinkkal, ezért is gyűltünk össze”- folytatta.

A feledékenység szörnyű betegsége

Az Alzheimer-kórnak 35 millió áldozata van, 2050-re ez a szám 115 millió is lehet. Magyarországon 160 ezren szenvednek ebben a betegségben, de az érintett családtagok száma megközelíti az egymilliót – erre hívta fel a figyelmet a misét követő jótékonysági koncerttel a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága. A Benkó Dixieland Band fellépése előtt pedig beszédet mondott még a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna és a Budapesti Cervantes Intézet igazgatója, Javier Pérez Bazo is. Az elnök asszony hangsúlyozta, hogy míg magyar él a Földön, Puskásra mindig emlékezni fognak, a Cervantes Intézet vezetője, pedig azt mondta, hogy gyermekként mikor először meglátta azt a kis köpcös magyart a fehér tízes mezben a Santiago Bernabeu Stadionban, rögtön tudta, hogy egy különleges ember bűvöli a labdát. „Puskásnak Spanyolország is sokat köszönhet” – zárta szavait Javier Pérez Bazo. Hallgassa meg a Rádió Plusz hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.