Sport

Nem bírt a Kistelekkel a SZVSE-Gyálarét

Nem bírt a Kistelekkel a SZVSE-Gyálarét

2009. augusztus 21., péntek
Nem bírt a Kistelekkel a SZVSE-Gyálarét

Szerdán és csütörtökön is pályára lépett a SZVSE-Gyálarét megyei I. osztályú labdarúgócsapata: előbb kupa-, majd bajnoki mérkőzésen volt jelenésük a vasutasoknak. Egy győzelem és egy vereség a mérleg.

A szerdai feladatot viszonylag könnyedén oldották

Sahin-Tóth Dezső

tanítványai, a magyar kupa megyei selejtezőjének nyitókörében 3-0-ra nyertek az Algyő II. otthonában. A következő fordulóban, szeptember 9-én a Röszke lesz majd az ellenfél. Csütörtökön már sokkal komolyabb akadály tornyosult a szegediek elé: a bajnokság 4. fordulójából – a társaság görögországi útja miatt – előrehozott találkozón a Kisteleki TE-hez látogattak Hegyesi Zsolték. A Kistelek tavaly a második helyen zárta a megye I. küzdelmeit, s az idei szezonban is dobogóra vágyik, ennek megfelelően készült a nyáron. Az első fordulóban 2-2-re végzett az ugyancsak élcsapatnak számító Mórahalom vendégeként, míg a SZVSE-Gyálarét Röszkén aratott 2-1-es győzelmet. Nem feltartott kézzel érkezett tehát a fiatal vasutas különítmény az esélyesebb Kistelek otthonába. Sajnos rendkívül rosszul kezdődött a mérkőzés a vendégek szempontjából, hiszen a még nem egészen 17 esztendős kapus,

Weszelovszky Gábor

kirúgása a 4. percben rövidre sikerült, a kistelekiek lefülelték a labdát, s egy megpattanó lövéssel vezetést tudtak szerezni. A SZVSE-Gyálarét azonban nem roppant össze, sorra vezette az ígéretes támadásokat.

Hegyesi Zsolt

többször is egyedül állt szemben a hazai kapussal, de sajnos nem tudott túljárni az eszén. A 40. perc környékén aztán sikerült az egyenlítés

Völgyi Roland

jóvoltából, ám a vasutas mégis hátrányban vonult az öltözőbe, miután közvetlenül a lefújás előtt a

Hegyesi Ádám

által hátul figyelmetlenül középre passzolt labdára lecsaptak a kistelekiek, s Koncz kétkapufás bombagólt ragasztott. A második félidőre már kevésbé lehetnek büszkék a vendégek: a Kistelek háromszor is beköszönt, míg a SZVSE-Gyálarét egyáltalán nem találta a játék ritmusát. A vasutasok legközelebb vasárnap 17 órakor lépnek pályára, amikor is újabb rangadó vár rájuk: a második fordulóban a bajnoki címre aspiráló Csongrádot fogadják Gyálaréten.

A labdarúgó megyei I. osztály 4. fordulójából előrehozott meccsen:

Kisteleki TE – SZVSE-Gyálarét 5-2 (2-1). Vezette: Csöngető.

Kistelek:

Tombácz – Szentmártoni (Gémes), Koncz M., Kispál (Sutka), Hegedűs (Gera), Rácz, Sisák, Kovács Z., Koncz R., Kiszner, Bitó. Edző: Czeigersmidt Roland.

SZVSE-Gyálarét:

Weszelovszky - István, Földeák, Hegyesi Á., Rabi, Dürgő (Virág), Simon, Hegyesi Zs., Marsal (Kenderesi), Völgyi, Bacsa (Szőri). Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán.

Gólszerző:

Koncz M. 3 (4', 44', 80'), Sisák (57'), Koncz R. (65'), illetve Völgyi (40'). Jók a SZVSE-ből: István, Bacsa. Sahin-Tóth Dezső:

"Jó hangulatban készültünk a meccsre, s ragyogó első félidőt is produkáltunk, ám hibáink megbosszulták magukat, a második játékrészben pedig már nem tudtuk megismételni a korábbi játékot. Labdarúgóim hozzáállását azonban dicséret illeti. Fiatal csapatunk bizonyosan tanulni fog ebből a vereségből. Ilyen különbség nincs a két együttes között, ez a találkozó csupán arra volt jó bizonyíték, hogy továbbra sem tudtuk még leküzdeni a rutintalanságunkból fakadó hullámzó teljesítményt. Nem történt semmi probléma, megyünk tovább előre, remélem, vasárnap a Csongrád ellen a szebbik arcát mutatja az alakulat, s akkor sikerülhet meglepnünk az egyébként előttünk járó vendégeket."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.