Sport

Másodosztályba sorolják a Szeged KEK-ellenfelét

Másodosztályba sorolják a Szeged KEK-ellenfelét

2009. március 5., csütörtök
Másodosztályba sorolják a Szeged KEK-ellenfelét

A Bundesliga másodosztályába sorolják a következő idényben a csődbe jutott Nordhorn férfi kézilabdacsapatát, a Pick Szeged KEK-negyeddöntős ellenfelét.

A klub ellen megindult a csődeljárás, miután három hete a csapatot üzemeltető cég fizetésképtelenséget jelentett. Több játékostól megváltak, akik maradtak, azok beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe, ám így sem sikerült megmenteni a gárdát a kieséstől. A liga ügyvezetője sajnálatosnak tartja a történteket, és jelezte: a Nordhorn messze a lehetőségein túl költekezett. Mivel az Essen is hasonló helyzetbe került, ezért idén más csapatnak nem kell tartania az élvonalbeli búcsútól.

Lele Ambrus

, a Szeged ügyvezetője az MTI-nek elmondta: így is kemény párharcra számít. "Akik maradtak, mindent kiadnak magukból, hiszen a következő idényben szeretnének jó klubba igazolni. Amelyik együttes a Bundesligában edződik, nem lehet gyenge" - tette hozzá. A KEK-negyeddöntő első mérkőzését március 29-én 17 órakor rendezik Nordhornban, a visszavágót április 4-én vagy 5-én játsszák Szegeden.

(MTI/dpa)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.