Sport

Sporthétvége: Hatalmas hokis zakó, kosaras büntetések

Sporthétvége: Hatalmas hokis zakó, kosaras büntetések

2008. december 21., vasárnap
Sporthétvége: Hatalmas hokis zakó, kosaras büntetések

A karácsony előtti utolsó sportos hétvége kínálata ismét szűkösebb a megszokottnál, s igazából egy komolyabb rangadóra tudjuk felhívni olvasóink figyelmét: vasárnap délután a Kecskemétet fogadják a szegedi röplabdások. Harcba száll a Pick, a Szeviép, a Beton és a Volán hokicsapata is. Kövessék folyamatosan frissülő Sporthétvége összeállításunkat, s nem maradnak le semmiről!

Kézilabda: Nem okozott gondot a Csurgó

A Budapest Bank Férfi Kézilabdaligában szombaton 18 órától Csurgón lép pályára a Pick Szeged. Hatalmas szenzáció lenne, ha az alsóházhoz tartozó újoncegyüttes akár csak megszorítaná a magyar kupa címvédőjét. Nem is tudta megszorítani, hiszen a Pick esélyeshez méltóan magabiztosan húzta be az összecsapást. Az eddigi mérleg tizenhat győzelem és egy vereség - igaz, az nagyon fájó, hiszen a fő rivális Veszprém az újszegedi arénában tudott nyerni...

A Budapest Bank Kézilabdaliga 16. fordulójának mérkőzésén: Csurgói KK – Pick Szeged 26-31 (9-15).

Szeged:

Marjanac – Ghionea 7, Petrea 3, Oszmajics 2, Herbert 3, Andjelkovics 3, Zvizej 3 (3).

Csere:

Farkas J. (kapus), Katzirz 8, Vancsics, Vadkerti 2, Gyuris, Simon B.

Edző:

Vladan Matics.

Vízilabda: Varga Tamás és Milos Korolija gólparádéja

A hazai pontvadászatban botladozó, a nemzetközi színtéren viszont annál sikeresebben szereplő Szeged Beton pólósaira sem vár nehéz feladat szombaton. Az OB I 9. fordulójában a sereghajtó OSC-Opus Viánál vizitelnek Lehmannék, csak a gólkülönbség lehet kérdéses, a találkozó kimenetele nem. A kérdésre pedig a következő válasz született: hét góllal múlta felül a Beton az utolsó helyezettet.

Varga Tamás

és

Milos Korolija

tarthatatlannak bizonyult a hazaiak számára.

A férfi vízilabda OB I 9. körében: OSC-OPUS VIA – Szeged Beton 7-14 (2-2, 0-4, 3-4, 2-4).

Szeged:

Baksa – Lehmann, Juhász Zs.,

Milos Korolija 4,

Török B. 2, Mihajlo Korolija 1, Weszelovszky 1. Cs: Németh Zs. (kapus), Vejzagics,

Varga T. 5,

Molnár P., Kuncz 1.

Edző:

Kásás Zoltán.

Női kosárlabda: Tomovát elküldik, a többieket megbüntetik

Az utóbbi hetek mélyrepülését

az Európa-kupából történt kieséssel

koronázta meg a Szeviép-Szeged. A görög Panioniosz elleni vereséget követően azonban még egyszer össze kell szedniük magukat a szegedi lányoknak, hiszen vasárnap 16 órakor a Ceglédi EKK-nél van jelenésük. Kudarcok ide vagy oda, ha nem sima Tisza-parti győzelmet hozna az összecsapás, minden bizonnyal az összes honi kosárrajongó felkapná a fejét. Nos, a Szeviép természetesen magabiztosan hozta a ceglédi találkozót, ugyanakkor a vezetőség nem bocsátotta meg a gárdának az utóbbi hetek eredménytelen és lélektelen játékát. Amint arról a Délmagyarország Online beszámolt, az utóbbi hetek gyengélkedése nem maradt következmények nélkül. A Szeviép-Szeged Kosárlabda Sport Kft. elnöksége úgy határozott, hogy

Desiré Almind, Fürész Emőke, Russai Petra

és

Olena Zserzserunova

10-10,

Németh Bernadett, Pusztai Sára, Szakács Ildikó, Vincze Viktória,

valamint

Donkó Orsolya

vezetőedző 20-20 százalékos fizetésmegvonást kap a decemberi munkabéréből. Emellett kezdeményezik a bolgár légiós,

Milena Tomova

szerződésének felbontását.

A női kosárlabda NB I/A 13. fordulójában: Ceglédi EKK – Szeviép-Szeged 62-89 (20-25, 12-17, 15-22, 15-25).

Szeviép:

Pusztai, Lengyel 13/6,

Fürész 9/3, Vincze 22, Zserzserunova 16. Csere: Szakács 11/3, Russai 9/3, Németh 2,

Tóth C., Kmézics 7.

Edző: Donkó Orsolya.

Röplabda: A Kecskemét nyerte a dél-alföldi derbit

HPQ Szeged és KALO MÉH Kecskeméti RC - a harmadik a második ellen! Valódi rangadóra van tehát kilátás vasárnap 16 órától a férfi röplabda ligabajnokság Kiemelt csoportjának találkozóján, érdemes kilátogatni az újszegedi sportcsarnokba. A kecskemétiek fogadkoznak, hogy

visszavágnak a hazai pályán elszenvedett vereségért

, a szegediek pedig szeretnék bizonyítani, hogy Budán bizony nem csak egy alkalommal lehetett megtartani azt a bizonyos ebárusítást... Úgy tűnik, csak egyszer lehetett, mert a Kecskemét ezúttal nem ismert könyörületet, azaz nem segítette a szegediek harcát a legjobb négybe jutásért.

A férfi röplabda liga Kiemelt csoport 13. körében: HPQ-Szegedi RSE – KALO MÉH Kecskeméti RC 0:3 (-25, -18, -17).

Jégkorong: Komoly verést hozott a debreceni kiruccanás

A jégkorong OB I/B-ben hosszabb szünet után lép újra pályára a Tisza Volán SC, ráadásul ez lesz az első idegenbeli kirándulása a szegedi alakulatnak. Hazai pályán veretlen maradt a társaság (két győzelem a rendes játékidőben, egy büntetőkkel), míg a mostani házigazda, a Debreceni HK is jó formában várja a találkozót: eddig háromszor diadalmaskodtak a cívis városiak, s mindösszesen egyszer maradtak alul a bajnokságban. Bízunk benne, hogy a vasárnap 12.15-kor kezdődő csatát követően a második strigulát is behúzhatjuk a nevük mellé. Sajnos nem így történik, hiszen a hazaiak kiadós verésben részesítették a szegedi alakulatot. A Volán tehát elveszítette veretlenségét a bajnokságban, ettől függetlenül büszke eddigi teljesítményére.

A jégkorong OB I/B-ben: Debreceni HK – Tisza Volán SC 13:3 (7:2, 2:0, 4:1).

A szegedi gólszerzők:

Ambrus A., Lippai B., Maslac M.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.