Sport

Sporthétvége: A Szeviép után a Szedeák is botlott

Sporthétvége: A Szeviép után a Szedeák is botlott

2008. december 7., vasárnap
Sporthétvége: A Szeviép után a Szedeák is botlott

A múlt heti lazulás után most végre ismét teljes gőzzel pörög a sportos hétvége, több szegedi együttesnek is szurkolhatunk, ám azt is be kell valljuk: az igazán nagy rangadók nem jellemzőek az előttünk álló órák programjára. A SZEGEDma.hu ettől függetlenül természetesen beszámol majd az eredményekről és a fejleményekről, kövessék folyamatosan frissülő Sporthétvégénket!

Vízilabda: Hatalmas pofont kapott a Beton

Az elmúlt hétvégék kupaszünetei után dupla fordulót rendeznek a férfi vízilabda OB I-ben, a Szeged Beton gárdájának azonban nem kell kimozdulni az újszegedi sportuszodából.

Kásás Zoltán

legénysége péntek este már teljesítette is a kötelező feladat első részét, hiszen a papírformának megfelelően magabiztosan verte a megyei rivális Szentest. Szombaton 18.30-tól az igen szívós Pécsi Vízmű PVSK-Fűszért ellen várhatón valamivel nehezebb dolguk lesz a Tisza-partiaknak. Annyira nehéznek bizonyult ez a feladat, hogy a szegediek nem is tudták megoldani - hazai vereségük a forduló legnagyobb meglepetésének számít. A Vasas és a Domino után tehát a Pécs is nyerni tudott a Beton otthonában, ami azt vetíti előre, hogy az idei pontvadászatban bizony még a legjobb négybe kerülésért is meg kell majd szenvedniük Varga Tamáséknak. Csak emlékeztetőül: egy másik rivális, a Ferencváros a friss kupagyőztes Egert verte pénteken...

A férfi vízilabda OB I 7. fordulójában: Szeged Beton – Szentes 13-7 (2-0, 4-2, 3-1, 4-4).

Szeged:

Németh Zs. – Lehmann 2, Milos Korolija, Varga T. 4, Komlósi, Éles, Weszelovszky.

Csere:

Török B. 3, Varga P., Juhász 2, Kuncz 1, Mihajlo Korolija 1, Baksa (k).

Edző: Kásás Zoltán.

A férfi vízilabda OB I 8. körében: Szeged Beton VE – Pécsi Vízmű PVSK-Fűszért 7-8 (2-3, 1-2, 2-1, 2-2).

Szeged: Baksa – Lehmann 1, Varga T. 1, Weszelovszky, Komlósi 1, Milos Korolija 1, Juhász Zs. Csere: Varga P., Mihajlo Korolija 1, Török B. 2, Éles, Kuncz. Edző: Kásás Zoltán.

Női kosárlabda: A Szeviép is beleszaladt a késbe

Sem a Sopron, sem a Pécs ellen nem jött össze a bravúr a Szeviép-Szeged lányainak az utóbbi két fordulóban, habár a baranyaiakat igencsak megizzasztották Németh Bernadették. Ha a kétszeres bronzérmes nem akar végleg leszakadni a két éllovastól, tilos botlania a BSE otthonában szombaton 18 órától. A fővárosi gárda a szezon kezdetén mindig dobogós célokkal száll versenybe, ám általában "elfogynak" a küzdelemben. Így - bár mindkét csapat hét győzelemmel és két vereséggel áll - azt mondjuk, a jobb játékoskerettel rendelkező vendégek egyértelműen a találkozó favoritjainak tekinthetők. Az előjelek mindenesetre biztatóak, hiszen a Szeviép a hétközi magyarkupa-meccsén önbizalomnövelő játékkal nyert a DEAC SI otthonában (35-100). A szombat esti találkozón hatalmas, szegedi szempontból sajnos roppant kellemetlen meglepetés született, a BSE ugyanis legyőzte a félidőben még tizenöt ponttal vezető Szegedet. A vendégeknél a mérkőzés legjobbjaként

Fürész Emőke

21 pontot dobott, de ez is kevésnek bizonyult. Úgy néz ki, a Szeviépnek az alapszakasz harmadik helyéért is alaposan meg kell küzdenie ebben a szezonban.

A női kosárlabda NB I/A csoport 11. fordulójának mérkőzésén: BSE – Szeviép-Szeged 79-73 (16-22, 16-25, 24-11, 23-15).

Kézilabda: Remek Picknek tapsolhatott a publikum

Kisebb pauza után a férfi kézilabda-bajnokság csatái is folytatódnak. A Pick Szeged szombaton 17 órától azt a Debrecent fogadja, mely a nagy hármast (Veszprém, Szeged, Dunaferr) követi a rangsorban. A hazaiaknál a hírek szerint újra csatasorba állhat

Andjelkovics,

de egyébként sem lehetett volna kérdéses, hogy a Pick a csata toronymagas esélyese. Mikulás napján bőven volt részük örömben a szegedi drukkernek, hiszen kedvenceik végre igazán kiváló játékkal kápráztatták el őket a nemrégiben a Dunaferrt megfricskázó DKSE ellen. Újra szárnyalt

Zvizej,

visszatért Andjelkovics is – most fáj különösen a Veszprém elleni hazai fiaskó. Sebaj, ha minden jól megy februártól már a legerősebb Pick száll harcba a bajnokságban, a kupában és a KEK-ben is.

A Budapest Bank Férfi Kézilabdaliga 13. fordulójában: Pick Szeged – DKSE-Airport Debrecen 41-33 (24-12).

Szeged, 2000 néző. Pick:

Marjanac – Ghionea 6/2, Katzirz 3, Petrea 6, Gyuris 3, Oszmajics 7, Vadkerti 2.

Csere:

Simon,

Zvizej 8/3, Andjelkovics 3,

Vancsics 3.

Edző:

Vladan Matics.

Férfi kosárlabda: Idegenben továbbra sem megy az SZTE-Szedeáknak

A rajtnál alaposan beragadó SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatára rendkívül nehéz feladat vár a hétvégén. Az NB I/B Keleti csoportjának tizedik körében Egerbe látogatnak a Bonifert-fiúk, s hatalmas bravúrra lenne szükségük, hogy győzni tudjanak. Céljaik eléréséhez pedig erre lenne szükség... A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás pályaválasztója, az EKF Hész 9/2-es, míg az SZTE-Szedeák 3/6-os mutatóval rendelkezik. Sajnos nem sikerült a bravúr, hiszen bár a mérkőzés nagy részében jól tartották magukat Simándiék, a gyengébb harmadik negyed megbosszulta önmagát. Az Eger győzelmével megerősítette helyét az élbolyban, míg a Szedeáknak valószínűleg le kell mondania a negyeddöntőbe jutásról.

Az NB I/B-s férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjának 10. körében: EKF Hész – SZTE-Szedeák 94-75 (25-13, 17-21, 30-14, 22-27).

Röplabda: Folytatta jó szereplését a HPQ

A férfi röplabda liga kiemelt csoportjában vasárnap 16 órától a MAFC gárdáját fogadja a HPQ Szeged. Van miért visszavágni a fővárosiaknak, hiszen ebben a szezonban már mérkőzött a két együttes, s akkor a Szeged kétszettes előnyt tékozolt el Budapesten. Reméljük, Csíkosék ezúttal nem állnak meg háromig! Jelentjük, nem álltak meg, így a hatodik sikert is elkönyvelhetjük nevük mellé a pontvadászatban. A győzelmek mellé csak három vereség társul, így a gárda továbbra is harcban áll a legjobb négy közé jutásért.

A férfi röplabda ligabajnokság Kiemelt csoportjában: HPQ-Szegedi RSE – MAFC-Mapei 3:1 (21, 27, –22, 17).

Teke: Nyolc között a GabonaTransz

A férfi tekecsapatok Bajnokok Ligájában szombaton 13 órakor a szlovákiai Suchanyban a nyolcaddöntő visszavágóját játssza a GabonaTransz-Szegedi TE. Mivel a Tisza-partiak otthonukban 8:0-s előnyt szereztek, egyáltalán nincs mitől tartaniuk. A visszavágót is magbiztosan hozta a Szeged, 6:2-re nyert Suchanyban, így kettős győzelemmel jutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé. A következő körben várhatóan az eszéki Konikom lesz az ellenfél.

A teke BL-nyolcaddöntő visszavágóján: Suchany (szlovák) – GabonaTransz-Szeged 2:6 (3470-3517).

A szegedi pontszerzők:

Kakuk 587, Kiss Zs. 613, Kiss N. 606, Földesi 604

fával. Kettős győzelemmel, 14:2-es összesítéssel a GabonaTransz-Szegedi TE jutott a negyeddöntőbe. A sportrajongók bizonyára pontosan tudják, de itt is szeretnénk jelezni: szombaton és vasárnap folytatósnak Szeged legnagyobb téli kispályás labdarúgótornája,

a Kék Mókus Kupa csoportküzdelmei

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.