Sport

Sporthétvége: nem gatyázott a Pick és a Beton

Sporthétvége: nem gatyázott a Pick és a Beton

2008. október 5., vasárnap
Sporthétvége: nem gatyázott a Pick és a Beton

Sportos szempontból nem lesz túl dús a szegedi szombat és vasárnap programja, ám azért így is lesz bőven izgulni valójuk a Tisza-parti sportolókért szorítóknak. Megkezdődik a férfi vízilabda-bajnokság, illetve a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájának küzdelemsorozata, a tekézők pedig finálét játszanak a világkupában. Újra itt a szombat, újra itt a Sporthétvége a SZEGEDma.hu-n. Mint olvasóink már megszokhatták, ezúttal is folyamatosan beszámolunk a legfontosabb szegedi vonatkozású sporthírekről és -eredményekről. Tartsanak most is velünk!

Kézilabda: Lengyelországban gázolt a Pick

A Bajnokok Ligája H csoportját nemes egyszerűséggel halálcsoportnak hívják a szurkolók. Ahhoz, hogy a Pick Szegednek sikerüljön megszerezni a legjobb 16 közé jutást érő első két hely valamelyikét, az előzetes esélylatolgatás szerint vagy a horvát Zagrebet, vagy a német Löwent meg kell előzni. Körbeverések esetén igen komoly jelentőségük lehet a lengyel Wisla Plock elleni meccseknek. Éppen ezért lenne fontos, hogy Andjelkovicsék győzni tudjanak az első körben Lengyelországban. A Wisla Plock és a Pick Szeged csatája vasárnap 19 órakor kezdődik. Nos, a Pick Szeged szinte lekopírozta a tavalyi BL-sorozat rajtját, mikor is Velenjében rohant át a hazaiakon, ugyanis egy pillanatig sem adott esélyt a lengyel gárdának. Az első húsz perc végén már kilenc gól volt a Tosza-partiak előnye, s bár később igyekeztek faragni a különbséget a hazaiak, s mérkőzés utolsó percei ismét csak a magyar együttesről szóltak, mely így tízzel nyert idegenben. Jó hír, hogy a csoport másik mérkőzésén kedvező eredmény született: a horvát Zagreb és a német Löwen megosztoztak a pontokon.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája H csoport 1. fordulójában: Wisla Plock (lengyel) - Pick Szeged 16-26 (8-14). A másik találkozón

: HC Croatia Osiguranje Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német) 33-33.

Vízilabda: a BVSC otthonában győzött a Beton

Szombaton elrajtol a 2008/2009. évi férfi vízilabda OB I pontvadászata is. A tavalyi negyedik Szeged Beton VE néhány nappal ezelőtt kínos kudarcot szenvedett el az Újpest elleni kupa-negyeddöntőben, a bajnokság elején nem jönne jól egy újabb pofon. A BVSC otthonában lehet bizonyítani szombaton 17 órától. A rajt szerencsére jól sikerült, hiszen bár nem nyújtott egyenletes, parádés játékot a Beton, mégis magabiztosan hozta el a bajnoki pontokat Szőnyi úti uszodából, a hazai pályán mindenkire veszélyes budapesti vasutasok otthonából. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott

Weszelovszky, Korolija

és

Lehmann

is.

Férfi vízilabda OB I, 1. forduló:

BVSC - Szeged Beton 8-10 (2-5, 1-2, 2-1, 3-2)

. Szeged Beton:

Baksa - Komlósi,

Lehmann 2

, Varga T. 1,

Milos Korolija 3, Weszelovszky 3,

Vojzegevics.

Csere:

Varga P. 1, Juhász, Török, Kuncz, Éles, Molnár P.

Vezetőedző.

Kásás Zoltán.

Női kosárlabda: könnyed ujjgyakorlat a CEKK ellen...

Végre egy szegedi esemény! A Szeviép-Szeged NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata szombaton 18 órától a Ceglédi EKK-et látja vendégül az újszegedi sportcsarnokban. Aligha kétséges, melyik együttes a toronymagas esélyes. A tavalyi bronzérmes Szeviép az első fordulóban a Vasas-Csata otthonában győzött 76-55-re, míg a Cegléd saját pályáján kapott ki 104-58-ra a BSE-től - Szegeden is kinéz nekik egy hasonlóan méretes zakó... A papírformának megfelelően sima szegedi győzelem született a találkozón, mely ismét bebizonyította, hogy szakadéknyi a távolság a magyar élvonal legjobb együttesei és a "derékhad" gárdái között... A Szeviépben bemutatkozott az új amerikai irányító,

Desire Almind

, sérülés miatt hiányzott viszont Németh Bernadett és Pusztai Sára - távollétüket ezúttal nem érezte meg a Szeged.

Fotók itt.

A női kosárlabda NB I/A 2. körében: Szeviép-Szeged-Cegléd 109-54 (27-15, 23-11, 36-14, 23-14).

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 150 néző. Vezette:

Antal, Országh

.

Szeviép-Szeged:

Almind

4,

Fürész

4,

Laczi 12, Szakács

12/6,

Zserzserunova

15. Cs:

Tomova

23/3,

Vincze V.

8,

Russai

15/3,

Lengyel

12/3,

Tóth C.

2,

Kmézics

2. Edző:

Donkó Orsolya

.

Röplabda: Dágon is győztek a Dunaferr-verők!

A férfi röplabda NB I Liga Kiemelt csoportjában az első - igaz előrehozott - találkozóját hatalma bravúrral nyerte meg az előző szezonban 7. helyen végző HPQ Szeged gárdája. Csíkosék szombaton 16 órakor a Dági KSE vendégeként lépnek föl - szintén a győzelem reményében. A remények pedig ezúttal valóra is váltak, hiszen szép győzelemmel érkezhetett haza a HPQ, mely tehát két mérkőzést követően is hibátlan.

A férfi röplabda NB I Liga Kiemelt csoport 1. körében: Dági KSE - HPQ-Szeged 1:3 (-15, -21, 21, -25).

Szeged:

Csíkos G., Nacsa, Pethető G., Affentáller, Bitó, Babanyecz

. Csere:

Makhult

(liberó),

Strezeneczki, Oltványi, Csányi, Szathmári, Inhoff.

Vezetőedző:

Nusser Elemér.

És akinek mindez nem elég: tekés Vk-ezüst, pingpongos győzelem

Szombaton 14 órától az egyik ősi rivális, a német Zerbst ellen játszik Világkupa-döntőt a GabonaTransz-Szegedi TE tekecsapata. Az ausztriai Ritzingben zajló csapatviadal pénteki elődöntőjében 5:3-ra verte az osztrák St. Pöltent (pontszerzők:

Kiss N.

615,

Karsai L.

570,

Fekete

592). A fináléban aztán sajnos nem jött össze az újabb bravúr, ám a Világkupa-ezüst - ahogy mondani szokták - szépen csillog.

Teke Világkupa, döntő:

GabonaTransz-Szegedi TE

-

Zerbst (német) 2:6

. Pontszerzők: Kiss N. 650, Karsai L. 638.

A Vk végeredménye: 1. Zerbst (német), 2. GabonaTransz-Szegedi TE, 3. Zadar (horvát), 4. St. Pölten (osztrák).

Ami pedig az asztaliteniszezőket illeti, ismét csak egy hazai találkozóhoz érkeztünk. Az extraliga 4. fordulójában Floratom Szeged - Büki TK Gyógyfürdő összecsapást rendeznek szombaton 11 órától a Móricz-iskola tornatermében (Újszeged, Déryné u. 7.). Ezen a hétvégén hazai pályán nem ismertek kegyelmet a szegedi együttesek, a pingpongosok is nyertek, ezzel két győzelemmel és két vereséggel állnak a pontvadászatban!

A férfi asztalitenisz extraliga 4. körében: Floratom Szeged - Büki TK 6:4.

A szegedi győztesek:

Dudás

3,

Erdélyi

,

Lukács

, a Dudás-Lukács páros.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.