Sport

Felejthető meccsen sikeres Szeviép-kuparajt

Felejthető meccsen sikeres Szeviép-kuparajt

2008. október 22., szerda
Felejthető meccsen sikeres Szeviép-kuparajt

Fotók: Gémes Sándor

A várakozásoknak megfelelően győzelemmel mutatkozott be a FIBA Európa-kupa csoportkörében a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. A magyar bajnoki bronzérmes könnyedén érvényesítette a papírformát a svájci Neuchatel ellen, s még úgy sem kellett megizzadnia, hogy messze elmaradt csúcsformájától. A találkozón egyébként hibát hibára halmoztak a csapatok, s folyamatos játék sem igen tudott kialakulni.

A meccs elején a vendégeknek sikerült meglepniük a Szeviépet, hiszen néhány szép hárompontossal gyorsan előnyre tettek szert. A hazai együttes a 8. percben

Szakács Ildikó

kosarával tudta először átvenni a vezetést, amit aztán már nem is nagyon adott ki a kezéből. Szakács teljesítménye pedig a meccs végéig meghatározó maradt: a padról beszálló, Euroliga-tapasztalattal is rendelkező expécsi kosaras szebbnél szebb gólokat helyezett el az ellenfél gyűrűjében. Kár, hogy a többiek - talán az egy

Fürész Emőke

kivételével - nem nagyon tudtak felnőni mellé ezen az estén. Bosszantó hibák, eladott labdák, elrontott ziccerek tömkelege mindkét oldalon, s folyamatos szabálytalanságok, melyek lehetőséget teremtettek a bíróknak arra, hogy szétfújják a meccset - bizton kijelenthetjük, nem ez volt az év összecsapása Szegeden. Amúgy a második negyed elejétől egyáltalán nem forgott veszélyben

Donkó Orsolya

tanítványainak győzelme, hiszen egyértelmű volt, hogy a Szeviép tudásában, játékosállományában és szerkezetében is messze ellenfele fölé nő. A különbség egyre csak nőtt, s végül huszonnyolcnál állt meg. Az EK-folytatás jövő héten Győrött, a Rába partján ennél várhatóan sokkal több kell a sikerhez.

A női kosárlabda FIBA Európa-kupa D csoportjának 1. körében: Szeviép-Szeged – Université BC Neuchatel (svájci) 79-51 (24-20, 19-12, 18-10, 18-9).

Szeged, 200 néző. Vezette:

Maliszewski

(lengyel),

Biscevic

(bosnyák).

Szeged:

Németh

9/3, Fürész 19/9,

Almind

7,

Tomova

8/3,

Zserzserunov

a 7/3. Csere: Szakács 24/6,

Laczi, Pusztai

2,

Vincze

2,

Lengyel

1,

Kmézics.

Edző: Donkó Orsolya.

Neuchatel:

Florence

1,

Charlier

12/9,

Rol

1,

Hicks

29/3,

Kürtösi

. Csere:

Crelot, Mayombo

2,

Turin

3/3,

Moua

,

Ngele

3. Edző:

Petit Thibaut.

Donkó Orsolya: "A meccs elejét átaludtuk, le voltunk lassulva, lábbal nem tudtuk követni az alacsony, gyors vendégeket. Utána megtaláltuk a ritmust, s összeállt a játékunk. Örülök, hogy ilyen kevés pontot tartottuk a Neuchatelt." Petit Thibaut: "Gratulálok a Szegednek! Nagyon nehéz összecsapás volt ez számunkra, hiszen itt is érvényesült a két ország női kosárlabdázása közötti sebességbeli különbség. Szomorú vagyok azonban amiatt, hogy túl hosszú ideig tartó kihagyásokat figyeltem meg játékunkban, s ha már ki kellett kapni, jobb lett volna, ha kisebb különbséggel maradunk alul."

A csoport másik találkozóját, a Solna Vikings (svéd) – SEAT Foton Győr meccset csütörtökön rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.