PROMO

Amit a side-by-side hűtőkről tudni érdemes

Amit a side-by-side hűtőkről tudni érdemes

2021. november 30., kedd
Amit a side-by-side hűtőkről tudni érdemes

A hűtőszekrény minden konyha kulcsfontosságú része, hiszen ételeink frissességét és szavatosságát biztosítja. Vásárlása során, érdemes jól átgondolni, hogy mik azok a követelmények, amelyeknek meg kell felelnie, hiszen egy hűtő vásárlása egy viszonylag nagy kiadás, és érdemes hosszútávra is gondolnunk.

Elsősorban fontos a megfelelő méretű készülék kiválasztása. Ha nagyobb a család, természetesen nagyobb hűtőre is van szükség. Fontos számításba vennünk, hogy a kijelölt hely mekkora a konyhában, ahova a hűtő kerülni fog. Semmiképp se helyezzük közvetlenül napsütötte helyre, de sütő, tűzhely vagy fűtőtest közelébe se. A hűtőszekrények olyan háztartási gépek, amelyek a nap 24 órájában üzemelnek, így nem mindegy, hogy milyen energiaosztályba tartoznak. Ez az osztályozás A-tól G-ig terjed. Minél több plusz van a betű mellett, annál energiatakarékosabb készülékről van szó. A gyártók igen sok kiegészítő funkcióval látják el már manapság a hűtőket, ilyenek az öntisztító üzemmód, vakáció üzemmód, No Frost, Bio Fresh, Zero Zone üzemmódok stb. Léteznek LCD kijelzővel ellátott típusok is, ezek azért funkcionálisak, mert különféle beállításokat tudunk vezényelni rajta.  Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy szükségünk van-e a fagyaztóval ellátott hűtőszekrényre vagy sem.

Ha valóban nagy a család, ha több ember él egy háztartásban, akkor érdemes a side-by-side hűtők között nézelődni. Ezekkel a típusokkal leginkább az amerikai filmekben találkozhatunk, de előnyük miatt manapság már egyre elterjedtebbek környékünkön is. Mivel két nagy ajtóval rendelkeznek, kétszer több élelmiszer raktározására alkalmasak, mint a hagyományos hűtőszekrények. Az ilyen típusoknál is találkozunk fagyasztóval és fagyasztó nélküli hűtőkkel. Az ilyen készülékek nagy része hidegvíz-és jégadagolóval is rendelkezik.

Aki ilyen hűtőt vásárol, az annak mérete miatt választja ezt ki, hiszen kétszer több élelmiszer fér el benne, mint a hagyományos típusokban. A bőséges helynek köszönhetően, átlátható a hűtő tartalma, így rendet tudunk tartani benne, és elkerülhetjük a túltömést is. Elkerülhetjük azt a kellemetlenséget is, hogy a nagy rendetlenségben megfeledkezünk egy-egy ételről, ami időközben meg is romolhat.

Ha az esztétikai oldalát nézzük, akkor elmondható, hogy a kétajtós megoldás igen stílusos és formabontó is. A kényelem egyértelműen a stílusossággal párosul.

A side-by-side hűtők azért is előnyösek, mert gyerekbarátnak mondhatók. Olyan magasságba helyezhetjük az ételeket, hogy gyermekünk azt könnyen el tudja érni. Így elkerülhetjük a kellemetlen baleseteket is, hiszen nem kell ágaskodnia vagy egy sámlira állnia, ha egy valami finomságot szeretne fogyasztani. Ellenkező esetben is nagyon hasznos, hiszen ha biztonsági okokból távol szeretnénk tartani tőlük bizonyos italokat, esetleg gyógyszereket, ilyenkor a legmagasabb polcot használhatjuk.

Az ilyen hűtőszekrények fagyasztója is sokkal nagyobb, mint a hagyományos típusoké, így több fagyasztott élelmiszer elraktározására alkalmasak. Ez azért nagyon hasznos, mert így különböző húsokat előre tudunk vásárolni, és nem kell naponta a boltba rohanni, hogy az ebédhez szükséges húst beszerezzük. Sőt, ebédmaradékokat is le tudunk fagyasztani, amit más napokon elfogyaszthatunk.

Sokak számára igen tetszetős megoldás az ajtón elhelyezkedő víz- és jégadagoló. Ez igen kényelmes, hiszen az ajtó kinyitása nélkül tölthetünk vizet vagy jeget.

Side-by-side hűtő esetében mindenképp figyeljünk oda annak méretére, hiszen sokkal szélesebbek, mint a hagyományos típusok. Vásárlás előtt mindenképp mérjük le a helyet, ahova el szeretnék helyezni. Arra is gondoljunk, hogy hogyan tudjuk bevinni a lakásba.

(Támogatott tartalom! Borítókép: Pixabay.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.