Politika

Századvég: Stabil a kormánypárti vezetés

Századvég: Stabil a kormánypárti vezetés

A Századvég legfrissebb pártpreferencia-kutatása szerint a Fidesz–KDNP továbbra is stabilan vezeti a pártok rangsorát.

3 órája
Századvég: Stabil a kormánypárti vezetés

A Századvég legújabb kutatása szerint a politikai szempontból aktív (választási részvételüket biztosra vagy valószínűre ígérő) magyar lakosság körében jelenleg 40 százalékon állnak a kormánypártok. Második helyen – kilenc százalékos hátrányban – 31 százalékkal a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) áll, harmadik helyen pedig a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP), egyaránt 6-6 százalékkal. A baloldali pártok jelenleg az 5 százalékos bejutási küszöb alatt tartózkodnak.

A politikailag aktív népességen belül 8 százalék azoknak a hányada, akik nem tudják, hogy kire szavaznának egy most vasárnap esedékes országgyűlési választáson, vagy nem válaszoltak a kérdésre. 

Ha csak az aktív pártválasztók preferenciáit tekintjük, a Fidesz–KDNP a voksok 43, a TISZA 32, a Mi Hazánk Mozgalom és az MKKP 7-7 százalékát kapná most vasárnap, a baloldali összefogás pártjai pedig – 5 százalék alatti eredményükkel – nem jutnának be az Országgyűlésbe.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.