Politika

Orbán Viktor: a magyar szabadságért most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem veszünk részt mások háborújában

Orbán Viktor: a magyar szabadságért most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem veszünk részt mások háborújában

Kibédi Péter
2024. október 24., csütörtök
Orbán Viktor: a magyar szabadságért most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem veszünk részt mások háborújában

Az árvíz elleni védekezésben résztvevőknek is köszönetet mondott szerdai, október 23-i beszédében Orbán Viktor miniszterelnök – írja a Magyar Nemzet. A kormányfő az 1956-os forradalomra emlékezve felidézte, hogy abban az évben is természeti csapások sújtották Magyarországot: földrengés, jeges ár.

A miniszterelnök megfogalmazása szerint a történelem is kilépett medréből, ez pedig mostanában újra meg fog történni.

A magyarokat egyetlen megszállónak sem sikerült megtörnie vagy megszelídítenie

 – rögzítette a miniszterelnök. Hozzátette: a birodalmak azt szeretik, ha valaki behívja őket. Mindent megtesznek, hogy legyen olyan magyar, aki behívja őket, és így tettek a kommunisták is.

Mint mondta, a Nyugatot reménytelen háborúba vezették bele, az elmúlt hetven évben nem volt ilyen közel az újabb világháború réme. „A fronton már százezrek vesztek oda, az európai gazdaság tüdőlövést kapott” – fogalmazott.

A miniszterelnök szerint az egész Európai Uniót belevezetnék a háborúba. A magyaroknak arról kell dönteniük, hogy akarnak-e háborúzni.

A történelem tanulsága viszont azt mutatja, hogy csak a magyarokért, a magyar szabadságért szabad harcolni.

Brüsszel bábkormányt akar Magyarországra

A miniszterelnök jelezte, hogy az uniós vezetés számára elfogadhatatlan, hogy Magyarország önálló, szuverén döntéseket hoz, ezért egy bábkormányt akarnak a nyakunkba ültetni.

Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, már meg is van a kiszemelt bábkormány, megvan az emberük is rá, igazi aláíró fajta. Ideális jelölt egy bábkormány élére.

Meghajolunk az idegen akarat előtt vagy ellenállunk neki? Ez a súlyos döntés vár most Magyarországra. A válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt

– fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök beszéde végén jelezte, hogy készen áll a harcra. „Itt nem törnek át. Mi győzünk, ők veszítenek, mi, magyarok meg tudjuk és meg is fogjuk csinálni. Újra meg fogjuk csinálni, dicsőség a 1956-os hősöknek!” – zárta beszédét a miniszterelnök.

Reménytelen háború

Orbán Viktor közösségi oldalán az október 23-i beszédéből idézett egy gondolatot. A miniszterelnök arról beszélt, ideje kimondani: az európai vezetők, a brüsszeli bürokraták egy reménytelen háborúba vezették a Nyugatot. A győzelem reményétől megszédült fejükben ez a háború a Nyugat háborúja Oroszország ellen, amit meg kell nyerniük, az ellenséget térdre kell kényszeríteniük, és ki kell belőle vasalniuk, amit csak lehet. Ez az ő nagy közös céljuk.

Politikai ellenfeleink szerint menni kell. Nekik 1956 tanulsága az, hogy harcolnunk kell Ukrajnáért, sőt Ukrajnában. Nekünk 1956 tanulsága az, hogy csak egyetlen dologért, Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk – hangsúlyozta beszédében Orbán Viktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.