Politika

Gulyás Gergely elárulta, mi a garanciája a jó magyar-román kapcsolatoknak

Gulyás Gergely elárulta, mi a garanciája a jó magyar-román kapcsolatoknak

Különösen nagy tétje van a romániai választásoknak

2024. október 24., csütörtök
Fotó: Veres Nándor
Gulyás Gergely elárulta, mi a garanciája a jó magyar-román kapcsolatoknak

Különösen nagy tétje van a romániai parlamenti és államfőválasztásnak, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jó szereplése a garanciája a jó román-magyar kapcsolatoknak is – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Sepsiszentgyörgyön.

GULYÁS Gergely; KELEMEN Hunor
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. Fotó: Veres Nándor/MTI

 

A politikus a székelyföldi körútján tartott sajtóbeszélgetésen aláhúzta: minden alkalommal, amikor az RMDSZ a román kormánykoalíció része volt, az együttműködés lényegesen könnyebb volt a két ország között, és ilyenkor az erdélyi magyarság életlehetőségei is lényegesen jobbak, kiterjedtebbek, szélesebbek.

Aláhúzta: ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az RMDSZ a lehető legszélesebb képviselettel rendelkezzen a román parlamentben.

Úgy vélte, jó esély van egy korábbinál is jobb eredményre, de ehhez minden erdélyi magyarnak át kell látnia annak a rendkívüli fontosságát, hogy Kelemen Hunor államelnökjelölt és az RMDSZ jelöltjei a lehető legjobban szerepeljenek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.