Politika

Nem állt Orbán Balázs szándékában félreérthetően fogalmazni

Nem állt Orbán Balázs szándékában félreérthetően fogalmazni

Újra megszólalt a politikai igazgató

3 órája
Nem állt Orbán Balázs szándékában félreérthetően fogalmazni

Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében - közölte Facebook oldalán pénteken a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs úgy fogalmazott, ez hiba volt részéről, és elnézést kér, ha ezzel valakit megbántott.

 

Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél

- hangsúlyozta.

Bejegyzésében azt írta, hogy nem azoknak kell megfelelnie, akik ma is a kommunista utódpártban ülnek, akik "lovasrohamot vezényeltek ellenünk" 2006. október 23-án. Azoknak sem kell megfelelnie, akiket külföldről fizetnek, és akik "csak a nőkkel szemben keménykednek - sorolta.

Elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám - hangsúlyozta a politikus. Kiemelte azt is, hogy egyik nagymamája a szabadságát adta a hazáért, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta. 

Az ő emlékük és minden '56-os emléke legyen áldott!

 - fogalmazott bejegyzésében Orbán Balázs.

A politikus a Facebook bejegyzéséhez fotókat is csatolt. Az egyik a Magyar Vöröskereszt Tudósító irodájának 1944-es értesítője, amely lovag Khloyber Oszkár honvéd hősi halálát közli. A másik fotón pedig az az igazolás látható, amelyet a Budapesti Katonai Bíróság állított ki Arató Éva ügyében, 1951-ben született ítéletről.

 

Nyitókép: Hír Tv

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.