Politika

A Patrióták támogatják Matteo Salvinit

A Patrióták támogatják Matteo Salvinit

Matteo Salvini szerint a határvédelem nem számíthat bűncselekménynek

2 órája
Fotó: Laurie DIEFFEMBACQ
A Patrióták támogatják Matteo Salvinit

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartottak a Patrióták Európért frakció képviselői, amelynek középpontjában Matteo Salvini Open Arms ügye állt. A sajtótájékoztatón részt vett Gál Kinga első alelnök mellett az olasz Liga párt részéről Borchia Paolo, a francia Nemzeti Tömörülést Garraud Jean-Paul képviselte, az osztrák Szabadságpárt részéről Vilimsky Harald volt jelen, a spanyol Vox pártot Buxadé Villalba Jorge képviselte, a belga Vlaams Belang részéről Vandendriessche Tom, valamint a portugal Chega párt részéről Correa Tanger Antonio volt jelen. 

 

A Liga kormánypárt elnöke ellen túszejtés vádjával indult bírósági eljárás, amiért 2019 augusztusában, az Öt Csillag Mozgalom és a Liga koalíciós kormányának idején 19 napig nem jelölt ki biztosított kikötőt az Open Arms civil hajó számára, amelynek fedélzetén 147 illegális bevándorló tartózkodott. Nemrég a palermói ügyészség hat év börtönt javasolt a jobboldali politikus ügyében. Matteo Salvini szerint a határvédelem nem számíthat bűncselekménynek, és leszögezte, hogy újra ekképpen döntene. A sajtótájékoztatón a képviselők hangsúlyozták, hogy teljesen szolidárisak Matteo Salvinivel. 

– Amit látunk napjainkban, arról győz meg minket, hogy a világ a feje tetejére állt. Akik az európai rendet próbálják betartani, azokat büntetik

– nyilatkozta Gál Kinga első alelnök, majd folytatta: – A határvédelem kötelesség, egyébként nem tudjunk működtetni a schengeni rendszert. Először Magyarországot szankcionálták egy példátlan büntetéssel, mert a határát védte, most pedig Matteo Salvinit hat év börtönnel fenyegetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.