Politika

Tényekkel küldte padlóra a „bezzegromániázókat” az államtitkár

Tényekkel küldte padlóra a „bezzegromániázókat” az államtitkár

2024. június 14., péntek
Fotó: Kovács Tamás
Tényekkel küldte padlóra a „bezzegromániázókat” az államtitkár

Rétvári Bence látványos grafikonon mutatta be, hogy Magyarországon egyáltalán nincs olyan szegénység, mint azt a baloldal állítja.

RÉTVÁRI Bence
Fotó: Kovács Tamás. 

 

Az alábbi ábrát javaslom mindazok figyelmébe, akik folyamatosan „bezzegromániáznak” és folyamatosan csak leszólják Magyarország teljesítményét – írta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Facebook-oldalán. A belügyminiszter-helyettes egy olyan ábrát tett közzé, ami azt mutatja, hogy az egyes EU országokban mennyien vannak kitéve a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának, azaz a lakosság mekkora része él szegénységben vagy ennek a határán. – Ezt az EU minden országban ugyanúgy vizsgálja – hívta fel a figyelmet a mérés egységes módszertanára.

 

Rétvári Bence hangsúlyozta:

ebben a rangsorban Magyarország a 13. helyen szerepel, azaz pont a középmezőnyben vagyunk. Köszönhető ez az egymillió új munkahelynek, a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek is 

– mutatott rá. Hozzátette, sok nyugat-európai országban a migráció növeli a szegények számát. Tíz éve Magyarország még a 24. helyen állt ebben a rangsorban, akkor csak Görögország, Bulgária és Románia volt mögöttünk. – Sokat sikerült tehát javítanunk, ami a szegénység helyzetét illeti – közölte a tényt az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.