Politika

Lázár János: minden magyar jövője a tét a júniusi választáson

Lázár János: minden magyar jövője a tét a júniusi választáson

2024. május 24., péntek
Lázár János: minden magyar jövője a tét a júniusi választáson

Magyarország és minden egyes magyar ember jövője a tét a júniusi európai parlamenti és önkormányzati választásokon - mondta az építési és közlekedési miniszter.

Fotó: MTI/Katona Tibor

 

Ha béke van, pénz is van

Lázár János arra kérte hallgatóságát, menjenek el szavazni, bízzanak meg a Fidesz-KDNP-ben, támogassák a pártszövetséget és jelöltjeit, mert meg fogják szolgálni a bizalmat, azon dolgoznak, hogy Magyarország még erősebb ország legyen, s különösen a vidéken élőknek minél több lehetőséget teremtsenek.

Ha béke van, pénz is van, és a Fidesz az egyetlen olyan politikai közösség, amely a békét és a pénzt tudja garantálni minden magyar embernek - tette hozzá. A miniszter szavai szerint két csoport van a politikában: az egyik minden hibájával együtt mindig kitart a nemzeti érdek mellett, ilyen a Fidesz-KDNP, amelynek a legfontosabb Magyarország függetlensége.

Ha engem megkérdeznek, mit tartok a legfontosabbnak a politikában, az emberek szolgálatát, a közvetlen szolgálaton túl vagy amellett, azt, hogy a magyarokról a magyarok döntsenek, az ország sorsát itt kell eldönteni ebben a hazában

- hangoztatta. Kiemelte, a másik politikai csoport az, amely most már nyíltan, szemtelenül és szenvtelenül elfogadja a pénzt az "amcsiktól".

Nyilvánvaló, hogy akit az amerikaiak fizetnek, az az amerikaiaknak muzsikál, azok nótáját húzza el

 - jegyezte meg.

Fotó: MTI/Katona Tibor

 

A nemzet jövőjére jelent veszélyt a háború

Lázár János az orosz-ukrán háborúval összefüggésben azt mondta, hogy Magyarország egymillió katonát veszített a két világháborúban, egy ilyen országban bármi, ami közelebb visz a háborúhoz, az a nemzet jövőjére közvetlen veszélyt jelent.

Ha mi fegyvert, pénzt adunk az ukránoknak, kiképzőbázisokat hozunk létre nekik, átengedjük a repülőtereinket az amerikaiaknak, hogy beszálljanak a háborúba, közelebb kerülünk a háborúhoz

- jelentette ki. Azt mondta, annál veszélyesebb dolog az ember életében nem lehet, mint hogy arra kényszerítsenek, háborúba kelljen menni, "adjunk katonát, fegyvert, paripát". Lázár János értékelése szerint "erre nem lehet azt mondani, hogy normális világban élünk, biztos van valami a világban, ami nem kedvező nekünk, és rossz irányba halad, ilyen helyzetben nem mindegy, kire adják a szavazatukat, kit erősítenek meg, kire bízzák az ország képviseletét a nemzetközi csatatérben, a nemzetközi erőtérben".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.