Politika

Kocsis Máté: Magyarország békéjéről is szól a választás

Kocsis Máté: Magyarország békéjéről is szól a választás

A június 9-i voksolás arról is szól szerinte, hogy "Európában legyen újra végre béke, és ne a háborús retorika uraljon mindent".

2024. május 14., kedd
Kocsis Máté: Magyarország békéjéről is szól a választás

A június 9-i választás arról szól, hogy Európában legyen újra végre béke, ne a háborús retorika uraljon mindent, a békepárti településvezetők pedig segíthetik ezeket a törekvéseket - mondta a Fidesz frakcióvezetője hétfőn Szigetváron.

 

Rámutatott: a háború és béke kérdése még akkor is minden egyes településen fontos, ha a helyiek távolinak érzik maguktól a konfliktusokat, ugyanis "az európai vezetők jelenleg olyan háborús készülődésben vannak, amelyet nyolcvan éve nem tapasztalhattak az emberek" - emelte ki.

Német katonák utoljára 1943-ban voltak annyira közel Moszkvához, mint most, (...) a francia elnök megnyitotta a vitát a nukleáris fegyverkezésről, (...) a NATO pedig egy Ukrajna-missziót indít, ami magában hordozza a harmadik világháború lehetőségét

- sorolta.

Érthetetlen szerinte, és a magyar emberek "döbbenten nézik", hogy a brüsszeli politikai vezetők "miért csinálják" ezt, hiszen ezzel fennáll a veszélye annak, hogy minden európai belesodródik egy olyan háborúba, amit nem nekik kellene megvívniuk - vélekedett.

A június 9-i voksolás így - egy jó polgármester megválasztása mellett - arról is szól szerinte, hogy "Európában legyen újra végre béke, és ne a háborús retorika uraljon mindent".

Azt mondta, hogy aki a baloldalra szavaz, háborúpárti politikusokat erősít, viszont "akik békét szeretnének, szavazzanak a jobboldalra, szavazzanak a Fideszre" - szólított fel.

"Minél több békepárti politikust szeretnénk Brüsszelbe küldeni", ezért jött Szigetvárra a frakcióvezető Schaller-Baross Ernő fideszes európai parlamenti képviselővel, aki "saját bőrén tapasztalja meg a mindennapokban azt a háborús retorikát, amit Brüsszelben alkalmaznak" - emelte ki közvetlenül a hétfői fórum előtt Kocsis Máté.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.