Politika

Gulyás Gergely: Sokan vannak Európában, akik háborúba bocsátkoznának

Gulyás Gergely: Sokan vannak Európában, akik háborúba bocsátkoznának

2024. május 28., kedd
Gulyás Gergely: Sokan vannak Európában, akik háborúba bocsátkoznának

A miniszter arra is figyelmeztetett, hogy az önkormányzati választásoknak nagy belpolitikai tétje van.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd. 

 

– Háború és béke között kell dönteni a június 9-i európai parlamenti (EP-) választáson – mondta Gulyás Gergely kedden este józsefvárosi fóruma előtt.

– Aki a kormánypártokra szavaz, olyan képviselőket küld az Európai Parlamentbe, akik a béke mellett emelnek szót

– hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: minden esetben a béke mellett fognak kiállni, akár kisebbségben, akár többségben.

Európa a második világháború óta nem állt olyan közel a háborúhoz, mint most – értékelte a jelenlegi helyzetet a miniszter. Majd kiemelte:

Sokan vannak most Európában, akik a háborúba bocsátkoznának, illetve a háború veszélyét növelnék.

Az európai politikai kérdések mellett az önkormányzati választásoknak komoly belpolitikai tétje van, arról döntenek a választók, hogy kik irányítják majd az önkormányzatokat – jelezte.

Józsefvárosban Kocsis Máté polgármestersége idején, 2009–2018 között rendkívüli fejlődés volt – emlékeztetett Gulyás Gergely. Rámutatott: ehhez képest a most mögöttünk hagyott négy és fél évben a kerület közbiztonsága, köztisztasága jelentősen romlott, ismét megjelent a hajléktalanprobléma. A  Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez is azt mutatja, hogy milyen sokat tud hozzátenni egy felelős város- és kerületvezetés egy-egy közösség életéhez.

Gulyás Gergely arra is kitért, hogy

a VIII. kerülethez hasonló a helyzet a Ferencvárosban is, ahol a korábbi években a polgári oldal által véghezvitt tömbrehabilitáció után a fejlődés lelassult.

A fórumon Gulyás Gergely mellett Sára Botond, a Fidesz–KDNP józsefvárosi polgármesterjelöltje és Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP ferencvárosi polgármesterjelöltje is felszólalt.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.