Politika

Deutsch Tamás: Magyarországnak joga van arra, hogy saját nemzeti érdekét képviselje

Deutsch Tamás: Magyarországnak joga van arra, hogy saját nemzeti érdekét képviselje

2024. május 13., hétfő
Deutsch Tamás: Magyarországnak joga van arra, hogy saját nemzeti érdekét képviselje

Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője markáns véleményt fogalmazott meg a hirado.hu-nak a brüsszeli elitről és hazánk szuverenitásáért folytatott harcáról. A politikus jobboldali áttörést vár a június 9-i európai parlamenti választásokon.

Fotó: hirado.hu/ Horváth Péter Gyula

 

A politikust megkérdezték arról, hogy mire számít az új EP-ciklusban.

Minden országnak, így Magyarországnak is a jogában áll a saját nemzeti érdekét megfogalmazni és képviselni az Európai Unióban. A magyar nemzeti érdek határozott képviseletében nem tudok elképzelni kompromisszumot. Ha az említett megállapítás erre utal, akkor igen, nagyon pontosan látják a helyzetet. Az Európai Uniónak egyébként éppen az lenne a normális működési logikája, hogy mind a 27 tagállama világosan, határozottan és egyértelműen megfogalmazza a saját álláspontját, majd ezt követően a kompromisszumra való nyitottsággal kezdenek bele a különböző kérdések kapcsán a tárgyalásokba. Nem az a helyes sorrend, amit a magyar dollárbaloldal és a szocialista és liberális politikusok ma Magyarországon és oly sok más helyen Európában képviselnek, hogy a nemzeti önfeladás jegyében egy vélelmezett közös vagy egy vélt európai érdekből kell levezetni a saját országod érdekét. Egy szó, mint száz, semmiféle kompromisszum nem képzelhető el abban a kérdésben, hogy Magyarország – mint egyenjogú és egyenrangú tagja az Európai Uniónak – jogot formáljon arra, hogy a saját nemzeti érdekét megfogalmazza, képviselje és megvédje

- mondta.

Orbán Viktor még februárban jelentette be, hogy a Fidesz csatlakozik az Európai Reformerek és Konzervatívok (ECR) politikai szövetségéhez. A pártcsaládon belül azonban vannak olyan kérdések, amelyekben nem mindenki ért egyet. A politikai törésvonalakról és közös pontokról fejtette ki véleményét Deutsch Tamás:

Véleményem szerint ma az európai politikában az igazi törésvonal a globalisták és szuverenisták, a háborúpártiak és a békepártiak között húzódik. Az előbbiek a nemzetállamok felszámolásával az Európai Egyesült Államok birodalmi elképzelését akarják megvalósítani, míg a másik oldal a nemzetállamok együttműködésére építve képzeli el az Európai Unió jövőjét. Az ECR-hez tartozó pártok a Fideszhez hasonlóan határozott, szuverenista álláspontot képviselnek. Aki szuverenista, az a saját maga nemzeti érdekét tartja elsőként szem előtt, és természetesnek tekinti ezt más országok részéről is. Mindeközben tiszteletben tartják egymás véleményét.

Vajon megerősödhetnek Európában a jobboldali hangok?

 Azt tudom mondani, hogy most néhány héttel az EP-választások előtt az az elemzői konszenzus, hogy a jobboldali, szuverenista erők megerősödése, előretörése várható. Elképzelhető egy olyan kiváló eredmény is, amelyet jobboldali áttörésnek is nevezhetünk. Mindez azonban csak akkor következhet be az európai politikában, ha külön-külön a tagállamokban elért jó választási eredmények összeadódnak majd az Európai Parlamentben. Ehhez a szuverenista-jobboldali-konzervatív erők közötti együttműködés szükséges, amihez szerintem minden feltétel adott. Mindez a Fideszen nem fog múlni. Mi úgy látjuk, hogy a partnereinkkel együtt ennek a közös munkának a feltételeit képesek leszünk megteremteni

- jelentette ki az EP-listavezető.

Egészen újfajta kampányt látunk, nem csak amiatt, hogy egyszerre lesz az önkormányzati és az EP-választás.

Hosszú évek óta erőszakos, pofátlan, az utóbbi években pedig már nyilvános módon, törvénytelen külföldi beavatkozás zajlik a magyar politikába.

Hozzátette:

A magyar dollárbaloldal a választási kampányban külföldről, bődületes nagyságrendben fogadott el törvénytelenül kampánypénzeket. És az is gyakorlattá vált, hogy a magyar dollárbaloldal minden módon kiszolgálja a Magyarország szuverenitására törő külső, sokszor Európán kívüli hatalmi erőket.

A teljes interjú itt olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.